fractality Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Dzwieki w windzie sa bardzo znieksztalcone a jak uruchomie quake'a 3 to wogole nie mam dzwieku. Instalowalem juz nowe streowniki realteka (bo taka rade zanlazlem na forum ) ale to nic nie pomoglo. Jak uruchomie dxdiag i zrobie test dzwieku to pokazuje mie sie: Wyniki testów modułu DirectSound: Wystąpił błąd w kroku 3 (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x88780032 (kod błędu). Jak przestanie w dxdiag na emolowany to w q3 dzwieka ma otoznienie. Bym byl wdzieczny za pomoc. Uzywalem przycisku szukaj ale nie znalazalem rozwiaznia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 jak masz ustawione suwaki od glosnosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fractality Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 jak masz ustawione suwaki od glosnosci? No gdzies tak na polowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 no i znowu nie pomogli... jesli: jest poprawnie zainstalowany windows, directx, sterowniki do audio (dla NF7 moga byc albo realtek albo nvidia), do tego sprawny wzmacniacz albo sluchawki (co tam sobie podlaczasz), to znieksztalcenia moga wskazywac w zasadzie tylko na uszkodzenie sprzetowe (plyta glowna) co jest bardzo nietypowe i w co ciezko mi uwierzyc. Oczywiscie, ze przeinstalowales juz windows zawierajacy SP1, wgrywajac dx9b, sterowniki do NF2 najlepiej 3.13 albo nowsze oraz robiles odsluchy na sluchawkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 chlodzisz czyms SB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris280 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jestem posiadaczem płyty Abit NF7-S. Zacząłem używać wbudowanego w tą kartę SoundStorma. Jednak ostatnio mam pewien dylemat. Jak wiadomo, standartowo na tej płycie znajduje się wyjście cyfrowe optyczne. I dotąd tak właśnie miałem kartę połączoną ze wzmacniaczem. Obecnie jest to już niemożliwe, musiałem to gniazdo zwolnić. Jedyne jakie mi zostało wolne we wzmacniaczu - to zwykły elektryczny spdif "chinch". W instrukcji do płyty głównej jest rozpiska zworek do podłączenia opcjonalnego panelu przedniego i widniej tam spdif in i out. Moje pytanie w związku z tym - czy da się wyprowadzić na śledzia z tej płyty gniazdko cyfrowe elektryczne?? Jeśli tak - to gdzie mam takiego śledzia szukać. Wiem że trochę lamerskie to pytanie - ale pilnie potrzbuję pomocy w tej sprawie. I to jak najszybciej - bo obecne podłączenie dzwięku jest tragiczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unixos Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 odkrec śrubke tzrymającą płyte główna w okolicach karty dzwiekowej :) może to smieszne ale spotkałem się z czyms takim już Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fractality Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 chlodzisz czyms SB??Nie chłodzę niczym. A ja dotykam to powyzej 5 sek palca nie utrzymam. Windowsa nie przeinstalowyałem a mam 98. Dzisiaj pokombinowałem jeszcze ze sterami i udało się, wszystko chodzi. Wgrałem stery nvidii 4.31. A wczesniej mialem realteka, albo nvidii 2.31. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 chlodzisz czyms SB??Nie chłodzę niczym. A ja dotykam to powyzej 5 sek palca nie utrzymam. Windowsa nie przeinstalowyałem a mam 98. Dzisiaj pokombinowałem jeszcze ze sterami i udało się, wszystko chodzi. Wgrałem stery nvidii 4.31. A wczesniej mialem realteka, albo nvidii 2.31. no to juz masz odp czemu masz taka jakosc dzwieku zapodaj jakies radio na SB i powinno pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...