tomciogorlicki Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Mam problem,który nurtuje mnie bardzo. Posiadam kartę grafiki PixelView GForce MX 440 64mb 128 bitową - i nie wiem gdzie mogę coś włączyć ewentualnie jak ją podkręcić aby obsługiwała "pixel shader version" i "vertex". Podczas uruchamiania gry "Prince Of Percia" wywala mi taki komunikat: Your videocard ? NVIDIA GeForce4 MX 440 ? is not supported. Your videocard does not support some required features ( MIN_SIMULTANEOUS_TEX_4 ). Your videocard pixel shader version ? 0000 ? is below the minimum requirements. Your videocard vertex shader version ? 0000 ? is below the minimum requirements. Bardzo proszę o poradę bo już nie wiem co mam zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Mam problem,który nurtuje mnie bardzo. Posiadam kartę grafiki PixelView GForce MX 440 64mb 128 bitową - i nie wiem gdzie mogę coś włączyć ewentualnie jak ją podkręcić aby obsługiwała "pixel shader version" i "vertex".Podczas uruchamiania gry "Prince Of Percia" wywala mi taki komunikat: Your videocard ? NVIDIA GeForce4 MX 440 ? is not supported. Your videocard does not support some required features ( MIN_SIMULTANEOUS_TEX_4 ). Your videocard pixel shader version ? 0000 ? is below the minimum requirements. Your videocard vertex shader version ? 0000 ? is below the minimum requirements. Bardzo proszę o poradę bo już nie wiem co mam zrobić. Impossible :lol: PoP wymaga posiadania na karcie grafiki jednostek PS - chyba, ze wyszedl jakis patch - w co watpie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Twoja karta nie bedzie obslugiwala sama ps (pixel shader), gdyz jest tylko "kastratem" 4ti - obcietym m.in. z ps. PS maja wszystkie karty od Geforce 3 w gore (z wylaczeniem wlasnie gf4mx). By zagrac w Prince of persia musisz sciagnac 3danalyzer - program, ktory "emuluje" owe "shadery". Na forum, w temacie o pop (w dziale gry) byla podawana konfiguracja co zrobic/jak ustawic ten program, by gra dzialala. Musisz sie liczyc jednak z niska plynnoscia i z tym, ze nie bedziesz mial wielu dodatkowych efektow. A tak na marginesie, to nie przeczytales pliku readme, gdzie autorzy pisza, ze gf4mx nie jest obslugiwany przez ta gre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Te karty GF MX 440 to okrojone są. Jak kupowałem nowego kompa, dość dawno, to chcieli mi wcisnąć tego GF. Ale miałem na szczęście Entera, w którym był artykuł o GeForcach 4. I mam to co w podpisie. Jak GF4 to Ti trza brać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 tomciogorlicki, zmień tytuł tematu(przycisk ZMIEń przy pierwszym poscie). "Proszę o pomoc!!!" jest niezgodny z regulaminem. wako, 4mx to nie jest kastrat 4ti tylko ulepszona wersja gf2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 też miałem z tym problem, ale pomógł mały programik zwany 3danalyze. co prawda woda nie wyglądała za pięknie, ale reszta bosko 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 wako, 4mx to nie jest kastrat 4ti tylko ulepszona wersja gf2.troche zle sie wyrazilem :wink: wiadomo, ze 4mx posiada wysza wydajnosc od gf2 i to zasluga poprawionej architektury gf2, ale w nazwie jest czworka i w porownaniu do "prawdziwej" 4 rozni sie przede wszystkim brakiem ps i slabsza wydajnoscia i gdyby tak porownac 4mx do 4ti to mozna odniesc wrazenie, ze ten pierwszy to "kastrat" w porownaniu do drugiego... zeby nie bylo, ze nic nie wprowadzam do tematu, to podaje link do tego tematu z prince of persia - poprawne skonfigurowanie 3danalyzer opisal Crazy_Ivan :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52510&start=150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...