Skocz do zawartości
Boorak

duron 1,8 + msi kt400 ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Hello.

Mam pytanko, czy połaca się kupić durona 1800 mhz i płytę msi kt400 ultra? Bo kolega ma do sprzedania. Jestem nastawiony na podkręcanie, a nie wiem ile potęcjału drzemie w tej płycie. Zamiast durona moge mieć Athlona xp 2,2+ chyba nie jest to thorobred b. Cena taka jak za durona. Nie mam oczywiście pewności czy Durona będzie można przerobić na Athlona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że się opłaca, jeżeli wystaczy ci FSB 166 (co do płyty).

Co do wyboru między AXP i Duronem - najlepiej, jakbyś sobie oba wziął do siebie i przetestował OC.

Generalnie, to najlepiej by było, jakbyś znalazł u siebie AXP poniżej 2000+ lub Durona 1400/1600. Jak ustawisz FSB na 166, to raczej bez problemu (max. +0,05V) bęziesz miał 2600+ stabilny.

Oczywiście zakłada, że mnożnikbędzie w obu CPU zablokowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnik w obydwuch procesorach jest zablokowany. A nie wiecie ile mozna z takiego thorobreda wyciągnąć? I jeszcze jedno pytanko, nowa płyta w sklepie kosztuje ok. 260 zł, ile gościowi powiedzieć za tą jego, jeszcze jest na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa płyta w sklepie kosztuje ok. 260 zł, ile gościowi powiedzieć za tą jego, jeszcze jest na gwarancji

czy to napewno kt4 ultra? ta z FW ,SATA i lan1000mb ?

bo za 260pln w sklepie to sa kt4av a to inna historia kt4v i kt4av to bym nawet patykiem nie tknal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz racje. Kiedyś chciałem mu podkręcić kompa, to po 4 mhz fsb, 3dmark sie zawieszał! A co z tym Athlonem - Thorobredem, słyszałem że wersja B jest dobra do podkręcania, ale nie wiem czy to jest właśnie ta wersja. Jeśli by nie była to brać procesor?? Myśle, że by sprzedał za mniej więcej 180-200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bedzie powyzej 2002 roku to powinna byc T-bread B

przeczytaj oznaczenie

np. JIUHB 0312 to B

litera na koncu sie liczy B to B , A to A(nie bierz A)

03 to rok 2003

12 to tydzien -dla jadra to obojetne ,powyzej 39 proca maja zablokowany mnoznik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki!! Dzisiaj obacze Athlona i jak co to łykne. A wracając do Duronów, najlepsza seria to MIXIB z zielonym laminatem, tak?? A nie wiesz może z którego tygodnia musi być żeby mieć odblokowany mnożnik??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...