Boorak Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Hello. Mam pytanko, czy połaca się kupić durona 1800 mhz i płytę msi kt400 ultra? Bo kolega ma do sprzedania. Jestem nastawiony na podkręcanie, a nie wiem ile potęcjału drzemie w tej płycie. Zamiast durona moge mieć Athlona xp 2,2+ chyba nie jest to thorobred b. Cena taka jak za durona. Nie mam oczywiście pewności czy Durona będzie można przerobić na Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Myślę, że się opłaca, jeżeli wystaczy ci FSB 166 (co do płyty). Co do wyboru między AXP i Duronem - najlepiej, jakbyś sobie oba wziął do siebie i przetestował OC. Generalnie, to najlepiej by było, jakbyś znalazł u siebie AXP poniżej 2000+ lub Durona 1400/1600. Jak ustawisz FSB na 166, to raczej bez problemu (max. +0,05V) bęziesz miał 2600+ stabilny. Oczywiście zakłada, że mnożnikbędzie w obu CPU zablokowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mnożnik w obydwuch procesorach jest zablokowany. A nie wiecie ile mozna z takiego thorobreda wyciągnąć? I jeszcze jedno pytanko, nowa płyta w sklepie kosztuje ok. 260 zł, ile gościowi powiedzieć za tą jego, jeszcze jest na gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ja bym nie bral tej plyty -choc zalezy w jakiej cenie ja dostaniesz za 220pln da sie ja jeszcze ugrysc jezeli ma duzo gwarancji durona 1800 mozesz brac ,powinien wyciagnac 2200-2400MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 nowa płyta w sklepie kosztuje ok. 260 zł, ile gościowi powiedzieć za tą jego, jeszcze jest na gwarancjiczy to napewno kt4 ultra? ta z FW ,SATA i lan1000mb ? bo za 260pln w sklepie to sa kt4av a to inna historia kt4v i kt4av to bym nawet patykiem nie tknal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ta chyba nie ma SATA ani FW, to jest MSI KT4v ale nie mam pewności. Za 220 zł?? Nie tyle bym nie dał, ja myśle że kupie ją za 150- 180 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 220pln to dotyczylo kt4ultra ten shicik kt4v to max 120pln ,wogole lepiej tego nie bierz tylko Abita jakiegos na kt333/400 -na allegro po 150pln ,Epoxy tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Pewnie masz racje. Kiedyś chciałem mu podkręcić kompa, to po 4 mhz fsb, 3dmark sie zawieszał! A co z tym Athlonem - Thorobredem, słyszałem że wersja B jest dobra do podkręcania, ale nie wiem czy to jest właśnie ta wersja. Jeśli by nie była to brać procesor?? Myśle, że by sprzedał za mniej więcej 180-200 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jak bedzie powyzej 2002 roku to powinna byc T-bread B przeczytaj oznaczenie np. JIUHB 0312 to B litera na koncu sie liczy B to B , A to A(nie bierz A) 03 to rok 2003 12 to tydzien -dla jadra to obojetne ,powyzej 39 proca maja zablokowany mnoznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Dzięki!! Dzisiaj obacze Athlona i jak co to łykne. A wracając do Duronów, najlepsza seria to MIXIB z zielonym laminatem, tak?? A nie wiesz może z którego tygodnia musi być żeby mieć odblokowany mnożnik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ponizej 39tygodnia ale kumpel kupil z 50 i mial odblokowany -trzeba miec szczescie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ok., dzięki, jadę teraz zobaczyć tego Athlona, a jak nie to ide do sklepu po DuronkaOk., dzięki, jadę teraz zobaczyć tego Athlona, a jak nie to ide do sklepu po Duronka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...