error 404 Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Mam ogromny problem w zasadzie ze swojej winy. Otóż nie mogłem z pomocą Exploratora Windows przenieść do telefonu żadnych plików, a chciałem wrzucić parę nowych dzwonków i tapet bo te standartowo dołączone do telefonu są :roll: powiedzmy kiepskie. Skorzystałem więc z programu do Siemensa "Siemens Data Suite" i przeniosłem z jego pomocą kilka dzwonków do słuchawki ale okazało sie że brzmią dziwnie i są jakby poprzerywane. HEH :!: i co mnie napadło :?: zrobiłem sobie formatowanie w słuchawce aby zlikwidować te badziewne pliki, i chociaż w instrukcji producenata napisano że czynność ta nie likwiduje tylko wpisów w książce telefonicznej to nie pomyślałbym że wywali dosłownie wszystko tzn. wszystkie pliki .mid .gif .wav .bmp i nawet kilka katalogów. Nie wiem co było, ale komunikację poprzez Exporatora już mam i nie pokazuje mi błędów przy kopiowaniu plików, ale jak dokładnie powinna wyglądać stuktura folderów i ich nazwy (a kilka mi ich chyba brakuje) i co firmowo powinno w nich być tzn. pliki to nie wiem :? A mam wrażenie że jest kilka szczególów na wyświetlaczu które wyglądają inaczej min.czcionki :( Jeśli znajdzie się ktoś kto mógłby przesłać mi oryginalną strukturę dziewa katalogów w Siemensie MC60 wraz z plikami które powinny w nich być to byłbym tak bardzo zobowiązany że mógłbym przesłać beczkę piwa nawet na koniec świata.........albo i dalej :roll: oxygean@interia.pl THX :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Sproboj podprogramem "mobile" z SDS (w "moj komputer" znajdziesz). Jak klikniesz na jego ikonce prawym myszem, to jest tam opcja "create standard folders". Sproboj jej uzyc. Przynajmniej katalogi bedziesz miec z glowy. Co do plikow- nie moge Ci pomoc, bo mam m55, a to sie troche rozni od mc60. Poza tym - w telefonie jest kilka katalogow (i plikow) systemowych, do ktorych sie jeszcze nie probowalem dostac, i nawet nie wiem co w nich jest (pewnie ksiazka adresowa i jeszcze pare innych ;) ). Co do sprawy z czcionkami- pewnie nie masz schematow kolorow, i troche dziwnie moze przez to wygladac, jezeli sie przyzwyczailes do konkretnych ustawien. P.S. Domyslam sie ze wiesz jak dziala format na komputerze, wiec nie rozumiem jak mozna bylo sie nie domyslic jak zadziala w telefonie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ehhh nie wiem w czy problem, ja na moim s55 robilem format i mi zadnych katalogow z telefonu nie usunelo co byly oryginalnie. wsio smiga az milo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...