kuki83 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 co byście by powiedzieli na interfejs kompakdbilny z Matrix-Orbal. zrobiłem sobie nie dawno taki i działa po prostu super no tylko ze niema wszystkich funkcji typu regulacja podświetlenia i kontrastu z programu sterującego , ale są dwa potencjometry którymi można to regulować , no i jeszcze nie ma opcjonalnych przycisków , jest to poprostu sam konwektor na COMa, i koszt takiego mieści się w granicach 50-60zl ,nie pamiętam dokładnie jaka cena podzespołów była, ale to i tak o wiele taniej niż kupienie oryginalnego Martixa, dla przypomnienia to jest sam konwektor wyświetlacz tez trzeba sobie doliczyć, a poje pytanie brzmi czy było by na takie cos zainteresowanie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 uklad jest oparty na PICu wiec powinien byc tanszy programuje sie po prostu pica zeby sygnaly z COMa zamienial na LPT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 moze i wyjdzie tanie , a ta cene to tylo tak na oko napisalem bo niemamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 A ile by kosztowało z wyświetlaczem? Jestem zielony w LCD więc jeszcze jedno pytanko - jakim programem by się go obsługiwało i jakie wyświetlacze można do tego podpiąć bo Matrix-orbital jest ich kika typów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 praktycznie wszystkie 16x1, 16x2, 20x2, 20x4, 40x2, 40x4 a , ceny wyswietlaczy sa tez dosc zruznicowane , jak pamietam to ja za swoj 20x2 dalem okolo 70zl, a wyswietlacze 16x2 chodza po 30zl a te najwieksze 40x4 to juz jest koszt 200zl ,no chyba ze ktos ma dostep do tanszych wyswietlaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 mowa tu byla oczywiscie o samych wyswietlaczach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 a zapomnialem o jeszcze jednym mozna tym sterowan naprzyklad programem LCDC ,Smartie, LCDriver, lcdcenter, i innymi tego typu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Moze schemat bys zarzucil bo sam chcialem cos takiego znalezc tylko schematu nie moglem znalezc i kupa :( .Zarzuc chociaz linkiem plizzzzzz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ja mam wyswietlacze 4x20 z podświetleniem , duża iość :) . z ceną możemy się dogadać jeżeli ktoś chętny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 oto link do schematu http://www.dpotter.com/david/software/file...s/schematic.pdf a tu jest reszta czyli opis i program do procesora http://www.dpotter.com/david/software/software.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co jeszcze było by mi potrzebne do sterowania wyświetlaczem oprócz jego samego i programiku? Jaka cena 4x20 i jaki kolor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Cena LCD zalezy jeszcze od wielkosci fonto, wiekszosc ma male. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...