Slayer Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Tak się zastanawiam od jakiegoś czasu i analizuję to, co się dzieje w naszej polityce. Jednym słowem tragedia. Jako potencjalni kandydaci tacy jak Lepper, Rokita czy Oleksy naprawdę zupełnie mi nie pasują ( komentarz zbędny), że nie wspomnę o chorym pomyśle, żeby taka Kwaśniewska, Lis czy inna "znana"( moze Linda albo Pazura? 8O :lol: ) osobistość została głową państwa :? I dochodzę do jednego wniosku- jeżeli mam wybierać ( bo kogoś trzeba :|) mniejsze zło, to chyba zagłosuję na Wałesę 8O Może oszalałem, ale po dzisiejszym programie w TV plus z Wałęsą nabrałem do tego człowieka hmmm.....jako takiego pozytywnego nastawienia. Strasznie nakręcony jest i całkiem dobrze gada, mógłbym nawet powiedzieć, że przez te 9 lat nabrał doświadczenia ;) Nie zebym zaraz popierał jego partię Chsześcijańskaą Demokrację (NIEDOCZEKANIE), ale już wolałbym Wałęsę niż kogoś z Wiejskiej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Ja napewno majac do wyboru Leppera czy Rokite i im podobnych i Walese to napewno glosowalbym na Lecha :) Choc mysle ze lewica wystawi jakiegos konkretnego kandydata to moze na niego bede glosowac ;) idealny bylby chyba Oleksy ale chyba narazie nie deklaruje sie do wyborow :/ kiedy ktos dobrze powiedzial ze Oleksy moglby byc premierem i polowa ministrow w jednym rzadzie :) takich politykow nam brakuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 IMO z tych co są do wyboru to najlepszy jest Lech Wałęsa, nie wiem czemu ale mam do niego zaufanie, w przeciwieństwie do innych polityków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 o tak Wałęsa. witanie sie z królową Elżbietą i inne "fajne" wpadki.piękne nowe słowa duża samokrytyka a może jej brak.wykształcenie (nie jest tak ważne ale trzeba widzieć co sie podpisuje a nie uwalnia sie gangstera prawem łaski ....) toż to człowiek od wszystkiego na wszystko ma recepte to zrobi temu zabierze temu da jak sławnetne 100 mln.jak on powiedział ludzie bezrobotni i w pgr-ach są sobie sami winni bo oni chcą być biedni.ogulnie wolał bym Oleksego owiele chociaż to też [cenzura].kierownie państwem to nie gra komputerowa lub proste zadanie że 2+2=4 nie tacy ludzie jak On próbowali rządzić i nic z tego nie wyszło.niech zostanie w swoim programie na rybach.już dość zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 o tak Wałęsa. witanie sie z królową Elżbietą i inne "fajne" wpadki.piękne nowe słowa duża samokrytyka a może jej brak.wykształcenie (nie jest tak ważne ale trzeba widzieć co sie podpisuje a nie uwalnia sie gangstera prawem łaski ....) toż to człowiek od wszystkiego na wszystko ma recepte to zrobi temu zabierze temu da jak sławnetne 100 mln.jak on powiedział ludzie bezrobotni i w pgr-ach są sobie sami winni bo oni chcą być biedni.ogulnie wolał bym Oleksego owiele chociaż to też [cenzura].kierownie państwem to nie gra komputerowa lub proste zadanie że 2+2=4 nie tacy ludzie jak On próbowali rządzić i nic z tego nie wyszło.niech zostanie w swoim programie na rybach.już dość zrobił Może i masz racje jest niefeformowalny uparty miał swoje głosne sławne zagrania niekoniecznie najwyższych lotów... ( PANU TO JA MOGE NOGE PODAC !!! ) ale mimo wszystko Lech wałęsa to postać historyczna .... Symbol... Człowiek któremu My wszyscy Polacy bardzo dużo zawdzięczamy ...... i nawet najgorasza gafa tego nie zmieni ..... Ale nawet wszystkie wpadki Lecha .. przynajmniej w mojej ocenie nie sa tak kompromitujące jak Piajny Prezydent Kwaśniwski w Katyniu ..... Zmień Avantara bo w tym kontekscie ... a właściwie w kazdym to mi sie RZYGAC CHCE JAK NA NIEGO PATRZE !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 nie zmienie awatara to raz i nie tymi słowami.a dwa naród polski sam obalił komunizm za Wałęsą stały setki ludzi którzy walczyli a on był w odpowiedniej chwili i czasie.a pozatym my piszemy tutaj o Wałęsie a nie o Kwachu który też narobił dużo gaff.i trzecie Wałęsa stwierdzi Ci że zielone jest zielone i tyle na każde pytanie ma prostą i jasną odpowiedź ale życie nie jest proste a tym bardziej łatwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Walesa mial juz swoje 5 minut, gdyby sie sprawdzil to by wczesniej mial 2 szanse a teraz niech lowi ryby. obecnie nie wiem na kogobym zaglosowal, ale wyjdzie to w praniu. najpierw wszystkie partie musza pokazac swoich kandydatow, bo narazie jest to gdybanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Lechu ma jeden SUPER atut jest zaj.ebiscie powazany na swiecie w przeciwienstwie do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 lepper rulezzz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Lech był tylko marionetką kierowaną przez ludzi zachodu, jednak gdyby nie on niewiadomo czy Polska była by Polską... Jednakże macie rację, jest on najsensowniejszym kandydatem na ten prestożowy urząd, bo któż z nas chciałby żyć w państwie zwanym "Lepperandią" ? Nie zgadzam się jednak ze zdaniem pana: "czara", który powiedział iż obecna pani prezydentowa była by złym prezydentem. Wydaje mi się, że jest ona "ponad podziałami", jest osobą o nieprzeciętnym wykształceniu i doświadczeniu... u boku męża można się czegoś dowiedzieć :) Gdym mógł oddać na nią głos zrobił bym to bez najmniejszego wahania... Dzielna Dolores uchwyciła ostatnią deskę ratunku, jaką była ostatnia deska z tonącej motorówki... wyczerpana, ale podniecona ognistym sztormem dopłyneła w agoni do brzegów brazylijskiej plaży. Nie wiedziała, że don Karleone pomści śmierć jego kuzuna Pedrosa, z którym go zdradziła, a może zabiła ? - Koniec odcinka 6 - CDN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A ja bym na Kwaśniewską głosu nie oddał. Gdyby nie mąż, który zafundował jej posadki w fundacjach, a przede wszystkim niezłą kasę, kobieta ta nie byłaby tak znaną osobitością. Co ona wie o polityce? Przecież wiadomo, że gdyby została prezydentem, to w praktyce wygladałoby tak, że Kwachu miałby swoją trzecią kadencję. Poczekamy, zobaczymy jak partie wystawią swoich kandydatów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 nie zmienie awatara to raz i nie tymi słowami.a dwa naród polski sam obalił komunizm za Wałęsą stały setki ludzi którzy walczyli a on był w odpowiedniej chwili i czasie.a pozatym my piszemy tutaj o Wałęsie a nie o Kwachu który też narobił dużo gaff.i trzecie Wałęsa stwierdzi Ci że zielone jest zielone i tyle na każde pytanie ma prostą i jasną odpowiedź ale życie nie jest proste a tym bardziej łatwe. Widze ze wzieło Cię na Wyliczanki .. Zrozum nie mam nic do Ciebie.... ale do Systemu który reprezentuje Twój Avantar.... Jeśli wybrałes właśnie taki zeby bo wydaje Ci sie ze jest fajny ,,, to ok ... tez miałem hymn ... CCCP na komórce ale tylko w ramach drwiny z tego systemu ... i chętnie przebrałbym sie za ruskiego generała obwieszonego złotem na jakąs impreze ..... Natomiast jeśli jetes jakims cichym wielbicielem Dawnych lat .. młoda lewica .. PPS ... czy inny ... SZAJS .... TO nie mamy o czym ze sobą rozmawiać .... Pozdrawiam ... Pozostając w nadzieji ........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 słuchaj człowieku.ja żadnej partii nie popieram ani sld anis sdpl.związek radziecki nie jest dla mnie żadną fajną rzeczą.i właśnie mnie dziwi takie patrzenie mnie śmieszy koleś jest łysy i co odrazu skin ?? czy jak doskonale znam historie a po drógie niech ludzie sobie wierzą w komunizm czy buddyzm robią ci oni krzywdę ?? nie więc przystopuj.bo każdy może myśleć jak chcę ja staram sie być jak najbliżej środka. a Wałęsa jest super człowiekiem który ma wielkie mniemanie o sobie i brak samokrytyki !! dla mnie był marionetką i kierowali nim jak chcieli ludzie z otoczenia !! a ta flaga równie dobrze mogły by tu być kwiatki nie chcesz nie patrz nie będziesz musiał żygać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 słuchaj człowieku.ja żadnej partii nie popieram ani sld anis sdpl.związek radziecki nie jest dla mnie żadną fajną rzeczą.i właśnie mnie dziwi takie patrzenie mnie śmieszy koleś jest łysy i co odrazu skin ?? czy jak doskonale znam historie a po drógie niech ludzie sobie wierzą w komunizm czy buddyzm robią ci oni krzywdę ?? nie więc przystopuj.bo każdy może myśleć jak chcę ja staram sie być jak najbliżej środka. a Wałęsa jest super człowiekiem który ma wielkie mniemanie o sobie i brak samokrytyki !! dla mnie był marionetką i kierowali nim jak chcieli ludzie z otoczenia !! a ta flaga równie dobrze mogły by tu być kwiatki nie chcesz nie patrz nie będziesz musiał żygać Co Cię tak zestresowało ..... Wszystko Jest ok ... Stary ... Luz .... Naprawde ..... Taki ze mnie Skin .... wow .. Jak z koziej d.u.p.y ....... Ok ... Peace .... Zdziwił mnie Twój Avantar .... To wszystko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A ja bym chciał, żeby kandydował Lis. Mówię już dlaczego, mianowicie gościo ma pieniądze, wie o politykach DUŻO, jest uczciwy (sławny filmik z "ucinków" TVN, kiedy powiedział, że takiego [ciach!]a nie będzie mówił ludziom - jego komentarz do jakiegoś niusa którego miał przedstawić), ma prezencję, zna język angielski, przeczytajcie jego książkę. Zobaczylibyśmy, jak to jest mieć odpolitycznionego prezydenta, zero układów, dbanie o dobro Państwa. Wszystko totalnie IMHO, więc bez "besztania" proszę :D :Plóm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 słuchaj człowieku.ja żadnej partii nie popieram ani sld anis sdpl.związek radziecki nie jest dla mnie żadną fajną rzeczą.i właśnie mnie dziwi takie patrzenie mnie śmieszy koleś jest łysy i co odrazu skin ?? czy jak doskonale znam historie a po drógie niech ludzie sobie wierzą w komunizm czy buddyzm robią ci oni krzywdę ?? nie więc przystopuj.bo każdy może myśleć jak chcę ja staram sie być jak najbliżej środka. a Wałęsa jest super człowiekiem który ma wielkie mniemanie o sobie i brak samokrytyki !! dla mnie był marionetką i kierowali nim jak chcieli ludzie z otoczenia !! a ta flaga równie dobrze mogły by tu być kwiatki nie chcesz nie patrz nie będziesz musiał żygać Co Cię tak zestresowało ..... Wszystko Jest ok ... Stary ... Luz .... Naprawde ..... Taki ze mnie Skin .... wow .. Jak z koziej d.u.p.y ....... Ok ... Peace .... Zdziwił mnie Twój Avantar .... To wszystko ... jednak mam małe pytanie gdzie Cie nazwałem skinem w mojej wypowiedzi ?? a mój avatar u ciebie wywołał wymioty więc ?? tak reagujesz zdziwieniem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A ja bym chciał, żeby kandydował Lis. Mówię już dlaczego, mianowicie gościo ma pieniądze, wie o politykach DUŻO, jest uczciwy (sławny filmik z "ucinków" TVN, kiedy powiedział, że takiego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie będzie mówił ludziom - jego komentarz do jakiegoś niusa którego miał przedstawić), ma prezencję, zna język angielski, przeczytajcie jego książkę. Zobaczylibyśmy, jak to jest mieć odpolitycznionego prezydenta, zero układów, dbanie o dobro Państwa. Wszystko totalnie IMHO, więc bez "besztania" proszę :D :Plóm: Zgadzam sie to byłby prezydent na niego bym zagłosował szkoda ze nie kandyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A ja bym chciał, żeby kandydował Lis. Mówię już dlaczego, mianowicie gościo ma pieniądze, wie o politykach DUŻO, jest uczciwy (sławny filmik z "ucinków" TVN, kiedy powiedział, że takiego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie będzie mówił ludziom - jego komentarz do jakiegoś niusa którego miał przedstawić), ma prezencję, zna język angielski, przeczytajcie jego książkę. Zobaczylibyśmy, jak to jest mieć odpolitycznionego prezydenta, zero układów, dbanie o dobro Państwa. Wszystko totalnie IMHO, więc bez "besztania" proszę :D :Plóm: Zgadzam sie to byłby prezydent na niego bym zagłosował szkoda ze nie kandydujeTez jestem za :) Zwlaszcza ze pochodzi z Zielonej Gory . Wreszcie na "gorze" bylby ktos z mojego miasta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ale patrząc z drugiej strony taka kampania trochę kosztuje...Tak jakby był z "ramienia" partii to koszty hmm.. jakby to powiedzieć... "rozłożyły się" na więcej osób :D Tak to jest, że ktoś kogoś musi popierać, nigdy nie zrozumiemy tych układów i układzików... Ale poważnie zagłosowałbym na niego. Zdecydowanie mogę powiedzieć na kogo bym nie zagłosował :D Zobaczymy jak będzie z wyborami do parlamentu europejskiego - okaże się kto jakie ma poparcie. Ogólnie z dwojga złego wybieram PO (ew. PIS) i tyle, nie widzę kogoś innego. Wiadome jest, że wszyscy kradną ale spodobał mi się projekt ustawy odnośnie zakazu kandydowania osoby ukaranej prawomocnym wyrokiem sądu - naprawdę. :D Kończąc wywód zachęcam do pójścia na wybory i zagłosowania na każdego oprócz samoobrony i wybrania kogoś z tytułem naukowym, może nie jest to gwarantem "mądrości" danego kandydata, ale swego rodzaju obycia ze światem :D Oczywiście IMHO :wink: :Plóm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ja proponuje jeszcze NIE glosowac na przy[gluteus maximus]sow rydzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jeden z ładniejszych komentarzy o Wałęsie jaki słyszałem/czytałem to "Pierwszy człowiek od czasów Homera, który napisał książkę, nie czytając żadnej". I takie odnosze wrażenie jak patrze na tego człowieka. Pamiętam jak obiectywał po 100milionów (Kazik Staszewski z resztą o tym śpiewał) i że Polska będzie drugą Japonią. Co do pierwszego to się nie spełniło. Co do drugiego to jak najbardziej. Jak widze polityka to mam ochotę popełnić seppuku. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Faktycznie. Jeśli chodzi np.o ceny internetu to jesteśmy tuż za Japonią :lol: sorki za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 menphis rzygac mi sie chce jak czytam twoje posty czemu w nich tyle nienawisci - z powodu glupiego avatara ??? I dlaczego nazywasz mloda lewice itp szajsem ???? dla mnie szajs to pis platforma i inne "niby nowe" partie ... Na Kaczynskiego, Rokite i innych patrzec nie moge... Proamerykanski Lis tez nie jest w moim typie i nie wiem jak ktos taki moglby zostac prezydentem ... Lechu sie wypalil jego charyzma sie skonczyla dawno temu ... Jak narazie nie ma dobrego kandydata a mamy za to duzo krzykaczy, spadajdziadow i innego barachla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zatem kogo proponujesz? Wiadome jest że wszyscy sa złodziejami, ale kogo wybrać. Czy nie jest tak że najlepiej narzekać na wszystko - polska roszczeniowość to już przymiot narodowy, w końcu My Naród sarmatów :wink: Nie jest tak czasami, że do polityków mamy pretensje, że są nieprawi i w ogóle, ale spójrzmy tez na społeczność Polaków, gdzie teraz cnotni i prawi ludzie? Wiem, że każdy może odpowiedzieć "ja" choć mało jest osób które naprawdę wiedzą co to ojczyzna, honor itd. (nie mówię tego o sobie :wink: ). Jak zmieni się społeczeństwo to i politycy się zmienią, ponieważ gdyby jedni nie dawali, to drudzy by nie brali :twisted: (IMHO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zatem kogo proponujesz? Wiadome jest że wszyscy sa złodziejami, ale kogo wybrać. Czy nie jest tak że najlepiej narzekać na wszystko - polska roszczeniowość to już przymiot narodowy, w końcu My Naród sarmatów :wink: Nie jest tak czasami, że do polityków mamy pretensje, że są nieprawi i w ogóle, ale spójrzmy tez na społeczność Polaków, gdzie teraz cnotni i prawi ludzie? Wiem, że każdy może odpowiedzieć "ja" choć mało jest osób które naprawdę wiedzą co to ojczyzna, honor itd. (nie mówię tego o sobie :wink: ). Jak zmieni się społeczeństwo to i politycy się zmienią, ponieważ gdyby jedni nie dawali, to drudzy by nie brali :twisted: (IMHO) Do zlej osoby kierujesz te slowa ... Jestem bardzo daleki od tego co piszesz - czasami wydaje mi sie ze jestem jedynym mlodym Polakiem dla ktorego slowa Polska, Ojczyzna cos znacza ... Jestem bardzo daleki od mowienia ze "to Polska wlasnie ..." Zreszta wkurza mnie strasznie jak niektorzy (przykladow na tym forum wiele) wyjada za granice i biadola jak to w polsce zle bo nie ma wielkich imprez techno, politycy kradna, net jest drozszy niz gdziestam a nowa karte graficzna mozna kupic tu i tu duzo taniej .... :lol: Co do wyborow czekam ciagle na swojego kandydata i obym sie doczekal ... Bo najgorszym wyjsciem bedzie glosowac na najmiejsze zlo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Ale to dalej Ojczyzna :wink: Sądzę, że Nasze pokolenie pokaże na co stać Polaków :D :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puch4cz Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 dziennikarz na prezydenta- pozostawię to bez komentarza póki co kandydatów porządnych nie ma, może zagłosowałbym na Kwaśniewską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 dziennikarz na prezydenta- pozostawię to bez komentarza póki co kandydatów porządnych nie ma, może zagłosowałbym na Kwaśniewską. Zachęcam do lektury "Co z tą Polską". Elektryk na prezydenta? :D Nie ważne kim się jest z zawodu (akurat dziennikarstwo jest zawodem w którym można dobrze poznać politykę). A wolisz żeby był ktoś z Samoobrony? Może po szkole średniej? A Kwaśniewską wszędzie "wtrynia" mąż, coby dbać o public relations. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Do zlej osoby kierujesz te slowa ... Jestem bardzo daleki od tego co piszesz - czasami wydaje mi sie ze jestem jedynym mlodym Polakiem dla ktorego slowa Polska, Ojczyzna cos znacza ... Jestem bardzo daleki od mowienia ze "to Polska wlasnie ..." Zreszta wkurza mnie strasznie jak niektorzy (przykladow na tym forum wiele) wyjada za granice i biadola jak to w polsce zle bo nie ma wielkich imprez techno, politycy kradna, net jest drozszy niz gdziestam a nowa karte graficzna mozna kupic tu i tu duzo taniej .... :lol: Co do wyborow czekam ciagle na swojego kandydata i obym sie doczekal ... Bo najgorszym wyjsciem bedzie glosowac na najmiejsze zlo ... Ah ah oh oh jakie to piękne dajcie chusteczke bo lzy ciekną, to teraz już wiem czemu sie tak spieniles w tamtym poscie, tymbardziej chetnie sie wypowiem tutaj zwlaszcza ze moim zdaniem gadasz o rzeczach "wielkich" a pojecia o nich nie masz, jestes patriotą w "duchu" i nic poza tym, jestes takim patriotą jak ja elvisem presleyem, wkurza cie cos czego nie rozumiesz nie pojmujesz i nigdy nie doswiadczyles a uwazasz ze cos na ten temat wiesz, co gorsza nie doswiadczyles ani jednej ani drugiej strony medalu, czyli np nie wiesz czym panstwo moze jeszcze obdarzyc ciebie (ale o tym to jeszcze sie przekonasz), zebys sie kiedys np nie zdziwil jak uslyszysz np ze po 20 latach panstwo np nie ma dla ciebie emerytury, czy np ze za sluzbe zdrowia bedziesz walil grubą kase itd itd w nieskonczonosc, ale z czasem sie przekonasz, moze pokochasz wtedy bardziej swoją ojczyzne, Ojczyzna, Polska, Smok Wawelski krasnoludki i chochliki za duzo literatury sie naczytales, co gorsza chyba wywarla na tobie zbytni wplyw, po pierwsze to patriotyzm juz dawno nie istnieje, w dzisiejszych cywilizowanych czasach nikogo nie obchodzi polska ani zaden inny kraj/ustroj i bardzo dobrze, ludzie zaczynaja myslec globalnie, martwic sie o swiat i o siebie a nie o granice i barierki ktore sa po to by dzielic, to mialo sens 500 lat temu za czasow bezmyslnych podbojow czy kiedy dwie armie staly na przeciwko siebie wyrzynajac sie w imie pięknych slow zasad i innych glupot po czym nazywali sie patriotami. Dzis nikt nie chce walczyc, czlowiek jest po to by zyc i kazdy ma do zycia takie same prawo, ty zas odnosnie patriotyzmu nie jestes czlowiekiem ktory uciekal przed bombami najezdzcow, czy przez 6 lat tyral w niemczech na ktorego pluto, bito, ponizano, szydzono, a po powrocie do kraju odbudowywal miasto wlasnymi rekami po to by miec gdzie mieszkac, nie stales w kolejce po papier toaletowy, nie miales farta kupic po 15 latach malucha i po 60 latach po wojnie co otrzymujesz? "rekompensate" 200 zlotych do emerytury za ktore kupisz sobie moze pol leku na jedna z 15 dolegliwosci tak zebys nie zdechl juz calkiem ze zgryzoty i to jest wg ciebie patriotyzm? Ojczyzna, Polska... do czego im sie przydal ten "patriotyzm"? Ja uwazam tak, ze czlowiek ponad wszystko jest czlowiekiem, panstwa, miasta, kontynenty, wiary, to wszystko wbrew pozorom nie laczy ludzi lecz ich dzieli i jest powodem wielu wojen, kolejnych sprzeczek i nieporozumien, dzisiaj gdyby wybuchla wojna nikt by tego kraju nie bronil pewnie by pouciekali i bardzo slusznie ludzie sa zmeczeni, maja dosc, bo kraj ojczyzna to tylko linie na mapce i zabawy politykow, my zas jestesmy ludzmi, chcemy zyc uczciwie i przyzwoicie i nikt nie ma ochoty walczyc w imie wymyslonych zasad, nie obchodzi mnie zas pod czyja banderolą. Niby dlaczego mlode pokolenie ma byc cos winne temu panstwu? Mowisz tak jakbys myslal ze ludzie ktorzy wyjezdzaja nie sa patriotami, znowu nic nie wiesz na ten temat, obrazasz takich ludzi, multum ludzi wyjezdza stad, wlasciwie nie wyjezdza lecz gwaltownie ucieka czy wrecz sa finalnie zmuszeni do tego bo zyc tu juz dluzej nie moga, nekani urzedami itd itd nie stac ich na leki, mieszkanie, elementarną zywnosc, latwo jest mowic i bajerzyc o panstwie i ojczyznie kiedy sie ma za co zyc, tymczasem to panstwo caly czas okrada na kazdym punkcie bezpodstawnie, podatkami i tysiacem innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i jesli ktos jest uczciwy to w tym kraju za duzo sie nie dorobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 mrtnt.jakbyś był bogaty to byś był patryiotą ?? mam rozumieć że wszyscy pilnują swojej życi?? że każdy patrzy na siebie ?? że polska to dno ?? tak nałatwiej jest uciec po co naprawiać ?? mówisz że ludzie uciekający nie mają dłógu wobec kraju ?? a mają a szkoła bezpłatna opieka lekarska zapłacili za nią ?? myślisz że studia są bezpłatne na zachodzie??i po to tylu polaków zgineło abyśmy stracili kraj ?nie chce mi sie dalej pisać ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...