mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ja nie mam zadnego dlugu wobec tego kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 mam rozumieć że wszyscy pilnują swojej życi?? Bo tak jest, wake up i po to tylu polaków zgineło abyśmy stracili kraj ?nie chce mi sie dalej pisać ....... A po co tylu indian zginelo bo ameryka wjechala? Chlopie przestan z tymi moralnosciami, ludzie walczyli bo chciano im zycie odebrac a nie dla kraju A i wejdz teraz np na inny post o sluzbie wojskowej i zobacz jak chetnie ludzie ida do wojska i jak uwazaja ze panstwu sie nalezy Ja jestem jeszcze niezmiernie ciekaw Twojego "patriotyzmu" jak slusznie zwrocono uwage z tym avatarem - dziwne Jestem tez ciekaw czy np po tragedii w czernobylu gdybys tam zyl tez bylbys takim patriotą jak teraz kozakiem i uczynnie poswiecil wlasne zycie na usuwanie skutkow tragedii no a pozniej tak jak dobry obywatel czernobyla z rakiem i napromieniowanymi dziecmi wynocha z tego miasta w ktorym zyles ty i rodzina przez okragle 250 lat i dogorywal gdzies niewiadomo gdzie na obcym zadupiu bo Twoje zycie wlasnie sie skonczylo, naprawde bardzo latwo jest mowic o patriotyzmie i zasadach popijajac sobie piwko siedzac bezpiecznie przed kompem na forum tweak.pl, tylko ze to sa kompletnie puste nic nie znaczące gadki to jak bajdurzenie prawiczka o seksie mimo ze nigdy go nie uprawial powie ci o nim wiecej niz niejeden kasanowa mimo iz wszystko to tylko jego wyobraznia, mozna dlugo gadac i bajerzyc nawet nie majac pojecia o czym sie mowi, zrozumiec i znac sprawe mozna tylko wtedy kiedy nas dotyka. Zycie to nie jest sztuka wypowiedzi, zycie to jest sztuka doswiadczenia, jedno male doswiadczenie moze zmienic milion slow przekonan i wierzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Panowie schodzicie z tematu, co do p. Lecha to mysle ze sie juz wypalil, czlowiek sie znalazl w dobrym miejscu i dobrej chwili, a teraz pozostala mu tylko duma i samochwalstwo, ktore emanuje od niego na kazdym kroku, po Papiezu to chyba druga osobowosc Polski na swiecie, ale ludzie znaja go tylko jako obalajacego komunizm; prezydent jest przedstawicielem panstwa i on sie nadaje, ale ze wzgledu na jego pyche i wyksztalcenie, na niego napewno nie zaglosuje. jeszcze mala prosba: ludzie ktorzy nie chcecie mieszkac w 'lepperandii' idzcie na wybory i glosujcie na kogos, byle nie z 'samoObory'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Jeszcze np odnosnie tych slawnych ludzi mam prosbe nie mierzcie wszystkich jedna miara, to ze ktos jest slwany czy nie nie czyni go ani lepszym ani gorszym dla przykladu taki schwarzenneger zostal gubernatorem kalifornii i nie jest zle, wszystko zalezy od danego czlowieka jego ambicji a nie tego kim jest, co do pani kwasniewskiej tez sie zgadzam to pewnie bylaby 3 kadencja kwasnego, co do lecha w sumie tez, pozadny chlopina ale jego czasy sie skonczyly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Widzisz mrtnt, taki gubernator ma $ teraz realizuje swoje ambicje (w końcu jest mężem Pani o nazwisku Kennedy), jemu nie potrzebne są pieniądze (a przynajmniej nie tak jak "zwykłemu" gubernatorowi) a jeżeli będzie źle sprawował swój urząd to ma więcej do stracenia niż tylko kariera polityczna. Co do sporu odnośnie patriotyzmu, to lipa jest w Polsce i większość osób mając okazję wyjazdu - wyjechałaby z tąd w poszukiwaniu lepszej przyszłości i to tylko od nich zależy czy po kilku latach pracy, może nawet dorobienia się sporawego majątku będę chcięli dumnie powiedzieć, że są Polakami i sami doszli do tego, do czego doszli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Bardzo slusznie frstjob, przy okazji poprawilem swoj blad myslalem o czym innym a napisalem co innego maly lol :lol: no i z ta kasa to cala najprawdziwsza prawda tymbardziej widac to wlasnie u nas z politykami, zamiast myslec o pracy to traktuja to jak wygraną w totka, nawet jesli z poczatku tak nie myslą maja dobre checi, to z czasem przyjdzie im mysl co ja z tego mam i tak to zalapią to jest zarazliwe, zreszta w kazdym zawodzie u nas tak w duzej mierze jest i to niestety silą rzeczy, pieniadze sa najczesciej przyczyna niezadowolenia :( cofnijmy sie juz nawet krok wczesniej, do ludzi szukajacych np kierunku na studia, wiekszosc idzie na takie na ktorych maja dobry zawod $$$ a nie z zainteresowania i tu jest problem bo czlowiek ktory pracuje w pracy ktora lubi powiedzialbym z powolania bedzie pracowal sto razy efektywniej niz taki ktory idzie tam dla kasy, u nas jest za duzo myslenia o sobie, ciezko jednak myslec o zawodzie a o jego dobrym wykonywaniu to juz calkiem, kiedy we wlasnym zyciu ma sie totalną rozpierduche a standard zycia u nas nie wszedzie jest przecietny, dlatego pozniej lekarz pijany ten pijany itd itd Ludzie nie maja u nas wlasciwie gwarancji na nic przede wszystkim na zycie przecietne, to juz by im wystarczylo do "odbiegniecia" od kombinatorstwa (swietny przyklad np ostatnio z tymi maturami). Tak czy inaczej wierze ze z czasem to sie wszystko poprawi, zreszta z perspektywą czasu wlasciwie mozna powiedziec ze jest coraz lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Pewnie, że jest coraz lepiej :wink: Odnosnie studiów, to pamiętacie jaki był boom na Zarządzanie i Marketing? :D Sam chciałem iść, ale teraz się cieszę że się nie dostałem :wink: W Polsce dopiero teraz będzie można wybrać to czym naprawdę się ktoś interesuje, ale decyzję trzeba podjąć na początku szkoły średniej, żeby napisać dobrze maturę. Tyle niewiadomych.. ale powiedzmy to sobie otwarcie: jest coraz lepiej :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 reed na prezydenta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 W Polsce dopiero teraz będzie można wybrać to czym naprawdę się ktoś interesuje, ale decyzję trzeba podjąć na początku szkoły średniej, żeby napisać dobrze maturę. Tylko co zrobic jak ktos chce zostac np prezydentem? :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 W Polsce dopiero teraz będzie można wybrać to czym naprawdę się ktoś interesuje, ale decyzję trzeba podjąć na początku szkoły średniej, żeby napisać dobrze maturę. Tylko co zrobic jak ktos chce zostac np prezydentem? :lol: :lol: :lol: tu bedzie problem, ale jakby chcial zostac np. poslem wystarczy ze po szkole sredniej zakonczy edukacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 W Polsce dopiero teraz będzie można wybrać to czym naprawdę się ktoś interesuje, ale decyzję trzeba podjąć na początku szkoły średniej, żeby napisać dobrze maturę. Tylko co zrobic jak ktos chce zostac np prezydentem? :lol: :lol: :lol: No jak to co? Zapisać się do partii a potem z jej ramienia za kilkanaście/kilkadziesiąt lat startować, chodzić na zebrania załatwiać różne rzeczy poświęcać się służbie publicznej i oczywiście wiedzieć z kim trzymać :twisted: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 mrtnt następny przykleił sie do avatara 8O :twisted: zacznij myśleć.Patryiotyzm i wojsko no jasne.Co ma Rosja do Polski ?? jak by kraj był bogaty to łatwiej wtedy być patryiotą.Sztuką jest zrobić biznes w polsce ale nie na przewałach.Już mieliśmy jeden okres kiedy każdy o swojej życi myślał i sie skonczyło ......... a co do tego że ludzie walczyli o swoje życie to powiedz mi poco Polacy walczyli na 2 wojnie światowej na różnych frontach?a po 2 zajmij sie swoim patryiotyzmem bo wytykać innym to jest najłatwiej.Już w bardzo mądrej i starej księdze jest powiedziane łatwiej w czyjejś źrenicy zobaczyć drzazgę aniżeli w swojej belkę !I nie myl rządu i rządzących z polską z narodem z ziemią gdzie mieszkasz !! bo patryiotą jesteś dla kraju a nie dla sejmu senatu prezydenta.A zresztą masz swój światopogląd i wiesz wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nie zgadzam z tym co piszesz ale niech bedzie peace. odpowiem tylko na to, bo pytanie ciekawe i za 3 punkty :P to powiedz mi poco Polacy walczyli na :P 2 wojnie światowej na różnych frontach A Ty mi powiedz dlaczego w drugiej wojnie swiatowej Polacy walczyli na roznych frontach? Dobra zartuje :P juz sobie wyjmuje belkę. Wiec odpowiem na pytanie, a gdzie mieli walczyc? kazdy Polak mial dwie opcje do wyboru, dostac sie w rece wroga (chyba znasz historie i wiesz co sie z tym wiązało), lub walczyc na jakimkolwiek froncie, ktorą opcje wybierasz? Ja bym wolal zginac od kulki niz zostac stracony w oswiecimiu mimo iz nie jestem patriotą a tego jestem pewien, walczyli tam gdzie byl front... no i po co w ogole takie filozofie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 nie no co Ty Polacy mogli uciec do Usa czy gdzie kolwiek np UK.Nie musieli walczyć na różnych frontach a Ci co nie chcieli ginąć w oświęcimiu mieli partyznatkę po co Ci ludzie walczyli w afryce tam im groziła śmierć od kuli ssmana ?? przecież australia była wolna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Do zlej osoby kierujesz te slowa ... Jestem bardzo daleki od tego co piszesz - czasami wydaje mi sie ze jestem jedynym mlodym Polakiem dla ktorego slowa Polska, Ojczyzna cos znacza ... Jestem bardzo daleki od mowienia ze "to Polska wlasnie ..." Zreszta wkurza mnie strasznie jak niektorzy (przykladow na tym forum wiele) wyjada za granice i biadola jak to w polsce zle bo nie ma wielkich imprez techno, politycy kradna, net jest drozszy niz gdziestam a nowa karte graficzna mozna kupic tu i tu duzo taniej .... :lol: Co do wyborow czekam ciagle na swojego kandydata i obym sie doczekal ... Bo najgorszym wyjsciem bedzie glosowac na najmiejsze zlo ... Ah ah oh oh jakie to piękne dajcie chusteczke bo lzy ciekną, to teraz już wiem czemu sie tak spieniles w tamtym poscie, tymbardziej chetnie sie wypowiem tutaj zwlaszcza ze moim zdaniem gadasz o rzeczach "wielkich" a pojecia o nich nie masz, jestes patriotą w "duchu" i nic poza tym, jestes takim patriotą jak ja elvisem presleyem, wkurza cie cos czego nie rozumiesz nie pojmujesz i nigdy nie doswiadczyles a uwazasz ze cos na ten temat wiesz, co gorsza nie doswiadczyles ani jednej ani drugiej strony medalu, czyli np nie wiesz czym panstwo moze jeszcze obdarzyc ciebie (ale o tym to jeszcze sie przekonasz), zebys sie kiedys np nie zdziwil jak uslyszysz np ze po 20 latach panstwo np nie ma dla ciebie emerytury, czy np ze za sluzbe zdrowia bedziesz walil grubą kase itd itd w nieskonczonosc, ale z czasem sie przekonasz, moze pokochasz wtedy bardziej swoją ojczyzne, Ojczyzna, Polska, Smok Wawelski krasnoludki i chochliki za duzo literatury sie naczytales, co gorsza chyba wywarla na tobie zbytni wplyw, po pierwsze to patriotyzm juz dawno nie istnieje, w dzisiejszych cywilizowanych czasach nikogo nie obchodzi polska ani zaden inny kraj/ustroj i bardzo dobrze, ludzie zaczynaja myslec globalnie, martwic sie o swiat i o siebie a nie o granice i barierki ktore sa po to by dzielic, to mialo sens 500 lat temu za czasow bezmyslnych podbojow czy kiedy dwie armie staly na przeciwko siebie wyrzynajac sie w imie pięknych slow zasad i innych glupot po czym nazywali sie patriotami. Dzis nikt nie chce walczyc, czlowiek jest po to by zyc i kazdy ma do zycia takie same prawo, ty zas odnosnie patriotyzmu nie jestes czlowiekiem ktory uciekal przed bombami najezdzcow, czy przez 6 lat tyral w niemczech na ktorego pluto, bito, ponizano, szydzono, a po powrocie do kraju odbudowywal miasto wlasnymi rekami po to by miec gdzie mieszkac, nie stales w kolejce po papier toaletowy, nie miales farta kupic po 15 latach malucha i po 60 latach po wojnie co otrzymujesz? "rekompensate" 200 zlotych do emerytury za ktore kupisz sobie moze pol leku na jedna z 15 dolegliwosci tak zebys nie zdechl juz calkiem ze zgryzoty i to jest wg ciebie patriotyzm? Ojczyzna, Polska... do czego im sie przydal ten "patriotyzm"? Ja uwazam tak, ze czlowiek ponad wszystko jest czlowiekiem, panstwa, miasta, kontynenty, wiary, to wszystko wbrew pozorom nie laczy ludzi lecz ich dzieli i jest powodem wielu wojen, kolejnych sprzeczek i nieporozumien, dzisiaj gdyby wybuchla wojna nikt by tego kraju nie bronil pewnie by pouciekali i bardzo slusznie ludzie sa zmeczeni, maja dosc, bo kraj ojczyzna to tylko linie na mapce i zabawy politykow, my zas jestesmy ludzmi, chcemy zyc uczciwie i przyzwoicie i nikt nie ma ochoty walczyc w imie wymyslonych zasad, nie obchodzi mnie zas pod czyja banderolą. Niby dlaczego mlode pokolenie ma byc cos winne temu panstwu? Mowisz tak jakbys myslal ze ludzie ktorzy wyjezdzaja nie sa patriotami, znowu nic nie wiesz na ten temat, obrazasz takich ludzi, multum ludzi wyjezdza stad, wlasciwie nie wyjezdza lecz gwaltownie ucieka czy wrecz sa finalnie zmuszeni do tego bo zyc tu juz dluzej nie moga, nekani urzedami itd itd nie stac ich na leki, mieszkanie, elementarną zywnosc, latwo jest mowic i bajerzyc o panstwie i ojczyznie kiedy sie ma za co zyc, tymczasem to panstwo caly czas okrada na kazdym punkcie bezpodstawnie, podatkami i tysiacem innych <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i jesli ktos jest uczciwy to w tym kraju za duzo sie nie dorobi. :lol: :lol: Rozbawiles mnie tym tekstem ... Nawet jak by wszyscy pouciekali ja bym walczyl ... Wiem ze dla ciebie jest to smieszne - i wcale ci nie mam tego za zle - to rodzice cie tak wychowali... Jestem Polakiem i jestem z tego dumny co wcale nie oznacza ze chce podzialu swiata i innych bzdur ktore wypisales - jestem takze dumny z tego ze jestem obywatelem Europy czy wrecz czlowekiem w skali calego globu - jednak mi w odroznieniu od ciebie nie przeszkadza to byc dumnym z tego ze jestem Polakiem Dla mnie mozesz sobie wyjechac gdzie chcesz do Stanow, Niemiec czy gdzie kolwiek bo w Polsce nie potrzeba nam takich ludzi I jeszce jedno mylisz sie ze ludzie w czasie wojny by pouciekali - to ze ty jestes tchorzem nie oznacza ze wszyscy mlodzi ludzie sa tacy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Przepraszam ze znowu zbocze z tematu wyborow :-( Do IGI, jakby, gdyby, gdyby, jakby, może Ty pomnik powinienes juz sobie postawić? :P Słowa przychodzą Ci z taką zadziwiającą łatwością, nic dla Ciebie nie znaczą? Ale nie ważne, chciałbym Ci wyjaśnic ze wiekszosc ludzi i to nawet tych bardzo inteligentych nie wie i nie potrafi przewidziec czy kontrolowac swoich elementarnych zachowań juz w najprostszych sytuacjach, elementarnych sytuacjach! Ty zas twierdzisz, ze gdyby wszyscy pouciekali to stalbys na srodku i walczyl, dobre! :P, szczerze mowiac to moglo pasc tylko z twojej klawiatury. Jestem ciekaw skąd wiesz jak zachowalbys sie w sytuacji w ktorej chyba jeszcze zaden czlowiek na tej planecie sie nie znalazl, ale Ty nie tyle ze sie w niej nie znalazles ale do tego jeszcze wiesz co bys zrobil, talent, ogromny talent! Ja Ci proponuje na poczatek ustapic starszym miejsca w tramwaju czy pociagu, podniesc papierek z ziemi, usmiechnac sie czasem do kogos smutnego, powiedziec dzien dobry, uczynisz wiecej niz to puste gadanie, to sa dobre poczatki od ktorych powinienes zaczac, a nie od stwierdzen jakbym gdybym, zamiast pisac co bys zrobil, napisz co zrobiles, wiesz ja tez moglbym zrobic milion pompek tylko normalnie mnie troche ręka boli :P Co do bycia dumnym z tego ze jestem Polakiem cos zle rozumiesz albo zle czytasz, w gorącej wodzie jestes kąpany i zamiast sprobowac cos zrozumiec podchodzisz do wszystkiego z wrogoscia i nienawiscią taki patriota z Ciebie, ja takie odnosze wrazenie ze masz wyjątkowo wrogie nastawienie do kazdego kto mysli inaczej niz Ty, ja nie napisalem ze jestem antypatriotą, ja mowie ze nie jestem patriotą bo nawet nie potrafie tego powiedziec z taką latwoscią jak Ty, a dumny z Polski jestem i nie oznacza to jeszcze ze jestem patriotą, patriota to czlowiek ktory z milosci do swojego kraju poswieca sie dla niego, a nie kazdy co sobie cos wyobrazi, to co Ty piszesz to jest fantazja i Twoja wyobraznia. Domik, gdzie Polacy mogli uciec w czasie wojny, zastanow sie, na tratwie do UK? przebic sie przez Niemcy? a do usa w czasie wojny express za 2,30 jezdzil? Jakby to bylo takie proste jak obecnie to by polski juz nie bylo, to byl kompletnie chaotyczny bieg kolejno po sobie nastepujacych wydarzen, co gorsza z zaskoczenia, nie masz babci, czy dziadka? popytaj sie to Ci opowiedzą, bardzo wielu probowalo uciekac i bardzo nielicznym sie udalo, ludzie uciekali do roznych krajow ale nie wszedzie przyjmowano ich z otwartymi ramionami, powiedzialbym ze bardzo wrogo bo wszedzie sa wlasnie tacy wyrozumiali ludzie w wielu krajach to bylbys pewnie niewolnikiem albo popychadlem, jeszcze dzisiaj widząc w polsce np koreanczyka jaka jest twoja pierwsza mysli o nim? zoltek, japoniec, myslisz o nim jak o rownym czlowieku? Watpie... A lata 40te to bardzo odlegle byly od tego co jest dzisiaj, ucieczka nie byla wcale lepszym rozwiazaniem. Bardzo Cię proszę przeanalizuj historię i bieg wydarzeń II wojny światowej, będziesz wiedział więcej dlaczego tak a nie inaczej... http://www.drugawojnaswiatowa.org/core.php?show=01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 A zaczęło się niewinnie - od Leszka :D Spokojnie, Panowie zaraz będzie i tyle zostanie z ciekawego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ... dobrze prawi , polac mu ;) a co do toppicu to imho dobrym prezydentem bylby... Borowski. wiem ze to raczej nierealne , ale coz... a co do walesy , to jestem za , ale fakt , jego samouwielbienie przewyzsza nawet leppera :lol: [lekka przesada , wiem ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 słuchaj podczas II wś ludzie uciekali była wielka emigracja.a mi chodziło oto że nikt nie walczył dla dobra kraju tylko dla dobra swojego.tak napisałem a ja ci powiedziałem że skoro tak to po co ludzie na emigracji wicelali sie do armi i walczyli z hitlerowcami ??? co robił Sikorski rząd na emigracji ?? z tego co napisałeś można stwierdzić że Polskę masz głęboko w powarzaniu.A faków z 2 wojny światowej trochę znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Pierwsze slysze o jakiejś wielkiej emigracji w okresie drugiej wojny, chyba czytamy rozne ksiazki a w czasie kazdej wojny kazdy zdrowy mezczyzna automatycznie zostaje wcielony w szeregi wojska kazdy ktory uciekal lub odmawial walki automatycznie stawal sie dezerterem, tak jest po dzien dzisiejszy, czego tu nie rozumiec? masz kategorie A w okresie wojny idziesz na front czy jestes patriotą czy nie, kiedys nie bylo chyba kategorii, poprostu wcielano kazdego zdrowego mezczyzne... tak wiec na kazdym froncie walczyli zolnierze, w wietnamie poleglo kilkadziesiat tysiecy zolnierzy OCHOTNIKOW w bezsensownej rzezi i masakrze i nie bylo tam grama patriotyzmu, w japonskich samolotach kamikaze tez nie bylo nic z patriotyzmu, zolnierze III rzeszy gnali na zaboj a tez nic w tym nie bylo patriotyzmu teraz w afganistanie tez nie ma nic z patriotyzmu, wrecz mozna powiedziec ze sie jeszcze wystawiamy, szukasz patriotyzmu tylko w zabijaniu, milosc do kraju i poswiecenie to niekoniecznie zabijanie, przez zabicie drugiego czlowieka niczego nie oddajesz Polskiej ziemii. Myslisz ze w WTC te 30k osob bylo patriotami? Patriotami byli ci ktorzy pomagali bezinteresownie w skutkach tragedii wlasnymi rekoma, myslisz ze ci co walcza w odwecie w afganistanie bombardujac panstwo sa patriotami? a u nas po powodziach to jeszcze jeden drugiego okradal slychac bylo ze dary dla powodzian ginely ze sklepy rabowano itd itp, to jest wlasnie prawdziwy patriotyzm ktory rodacy pokazują... I w ogole skonczmy to bo nudzi mnie to juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 mrtnt - wiesz za co Cię lubie? Za to, że w tematach, w których aby sie wypowiedzieć trzeba dużo pisać, ja nie muszę pisac nic, ponieważ Ty niemal idealnie wyrażasz moje myśli :D Tak już było w kilku topicach :D Mnóstwo czasu dzięki Tobie oszczędzam :lol: Tak trzymaj :D ;) Popieram jak zwykłe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 człowieku co Ty piszesz ?? że co automatycznie wcielani do armii ?? dobre przez 14 dni ??!! i tyle a pozatym może na początku walki o Polskę ludzi zmuszano do walki z urzędu a potem każdy robił co chciał !! taka prawda ludzie uciekali do wielkiego przyjaciela rzeźnika stalina.albo przeżucano ich przez rumunie na zachód na cały świat.I Ja nie napisałem że afganistan irak czy co tam czy wtc jest patryioztyzmem chyba Ci sie coś pomieszało.Nie przypisuj Mi słów jakich nie napisałem.Podczas pomocy powodzianom były przekręty zawsze ale to zawsze sie znajdą czarne owce.Niestety ale co to ma do patryiotyzmu ??To jest normalny odruch pomoc 2 człowiekowi ??Nawet przy takiej skali.A wietnam to była wojna zssr z usa !! Japonia i 3 rzesza boż no to już nie przesadzaj to byli ludzie całkowicie zaślepieni wielu z nich było mordercami ........ a co do emgiracji polaków ci ludzie byli na tyliczącą sie siłą że stworzyli armie na zachodzie i na wschodzie (tutaj jest inna sytuacja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 nie chce mi sie gadac juz na ten temat daruj sobie porownania dalem zebys chociaz po czesci zalapal ze nie wszystko co kieruje czlowiekiem to jest patriotyzm, bo doslownie patriotyzm widzisz chyba wszedzie w kazdym polaku ktory idzie na wojne, ale Ty tego nie zalapiesz, uwazasz ze co drugi zolnierz 3 rzeszy czy pilot w kamikaze to morderca?, a polak na koniu walczacy szabelką z czolgami swiety patriota, kazdy kij ma dwa konce i nie ma wyjatkow, to ze tak sie ulozylo jest wynikiem tego ze tak sie ulozylo, ludzmi w niemczech nie kieruja i nie kierowaly inne pobudki niz ludzmi w polsce, w niemczech zyja i zyli dokladnie tacy sami ludzie jak w polsce tylko ze kierowala nimi bardzo zdolna kanalia, poza tym skonczmy to bez sensu biadolenie, ludzie sie zabijaja z nienawisci lub roznych korzysci itd itp po obu stronach, patriotyzm i zabijanie to jak milosc i usuwanie ciazy, patriotyzm to sa zupelnie inne rzeczy i z wojną maja zwiazek ostateczny a i tak prawie wcale. Smieszne, sami patrioci w gadce, do zabijania pierwsi, jeden by stal na srodku kiedy wszyscy pouciekaja ale pewnie puszke z piwa czy fajek to ciep na ziemie i pozniej czytasz na murach tylko napisy polska dla polakow... Patriota pelną gębą... Jesli jestes w ogole taki patriota to ponowie pytanie co u Ciebie robia rosyjskie akcenty w avatarze i podpis Moskwa nie rozumiem toz to dlatego ze wyjechales czy cos to nie mozesz byc dumny z polskiej flagi? :? nie mozesz byc dumny z miasta gdzie sie urodziles czy jak? tylko Moskwe reklamujesz? to wlasnie Ty sie wstydzisz polski a gadasz ze jest odwrotnie! :x PS. rozumiem ze przyjezdzasz z Moskwy glosowac to przeciez powinnosc kazdego patrioty no i masz juz kandydature na pewno taki patriota to wie na kogos glosowac, slucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 no wiesz tak naprawdę jestem z krainy deszczowców.a pozatym, co u Ciebie robi duron na avatarze i czemu nie napisałeś skąd jesteś ?? a niemców będących w bundeswerze i luftwafe nazwę mordercami i tyle bo nimi byli.A gdzie Ja napisałem Polska dla Polaków ??czy Ja chcę sie bić z Niemacami ??czy nacjonaliści Ci sie nie pomylili czasem z patryiotami ?? nie wstydze sie Polski i jej flagi.Partyiotą nie jest łatwo być.To jest popieranie twojego kraju nawet kupując polskie wyroby.Czy to tak trudno zrozumieć ??Dla mnie ludzie walczący w 39 byli patryiotami i już to że kawaleria walczyła z czołgami to jest śmieszne ??a powstanie warszawskie ?? Mój avatar jest taki a nie inny następny będzie np z gumisiami i co wtedy mi zarzucisz ?? a podpis będzie 7 milowy las no i ?? poprostu nie lubie jak ktoś mówi że każdy myśli o sobie i nie myśli o kraju.I że walka za Polskę była czysto materialna i z chęci zysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Buehehehe LOL nie mam nic do dodania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 dziękuje za LOL.EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 dziękuje za LOL.EOT ale temat trwa a Ty Eotujesz, nadal nie odpowiedziales na pytania związane z tematem o prezydencie :lol: , czyli na kogos glosujesz i czy przyjezdzasz glosowac, no chyba nie ma nic zlego w odpowiedzi na to pytanie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Przepraszam ze znowu zbocze z tematu wyborow :-( Do IGI, jakby, gdyby, gdyby, jakby, może Ty pomnik powinienes juz sobie postawić? :P Słowa przychodzą Ci z taką zadziwiającą łatwością, nic dla Ciebie nie znaczą? Ale nie ważne, chciałbym Ci wyjaśnic ze wiekszosc ludzi i to nawet tych bardzo inteligentych nie wie i nie potrafi przewidziec czy kontrolowac swoich elementarnych zachowań juz w najprostszych sytuacjach, elementarnych sytuacjach! Ty zas twierdzisz, ze gdyby wszyscy pouciekali to stalbys na srodku i walczyl, dobre! :P, szczerze mowiac to moglo pasc tylko z twojej klawiatury. Jestem ciekaw skąd wiesz jak zachowalbys sie w sytuacji w ktorej chyba jeszcze zaden czlowiek na tej planecie sie nie znalazl, ale Ty nie tyle ze sie w niej nie znalazles ale do tego jeszcze wiesz co bys zrobil, talent, ogromny talent! Ja Ci proponuje na poczatek ustapic starszym miejsca w tramwaju czy pociagu, podniesc papierek z ziemi, usmiechnac sie czasem do kogos smutnego, powiedziec dzien dobry, uczynisz wiecej niz to puste gadanie, to sa dobre poczatki od ktorych powinienes zaczac, a nie od stwierdzen jakbym gdybym, zamiast pisac co bys zrobil, napisz co zrobiles, wiesz ja tez moglbym zrobic milion pompek tylko normalnie mnie troche ręka boli :P Co do bycia dumnym z tego ze jestem Polakiem cos zle rozumiesz albo zle czytasz, w gorącej wodzie jestes kąpany i zamiast sprobowac cos zrozumiec podchodzisz do wszystkiego z wrogoscia i nienawiscią taki patriota z Ciebie, ja takie odnosze wrazenie ze masz wyjątkowo wrogie nastawienie do kazdego kto mysli inaczej niz Ty, ja nie napisalem ze jestem antypatriotą, ja mowie ze nie jestem patriotą bo nawet nie potrafie tego powiedziec z taką latwoscią jak Ty, a dumny z Polski jestem i nie oznacza to jeszcze ze jestem patriotą, patriota to czlowiek ktory z milosci do swojego kraju poswieca sie dla niego, a nie kazdy co sobie cos wyobrazi, to co Ty piszesz to jest fantazja i Twoja wyobraznia. Domik, gdzie Polacy mogli uciec w czasie wojny, zastanow sie, na tratwie do UK? przebic sie przez Niemcy? a do usa w czasie wojny express za 2,30 jezdzil? Jakby to bylo takie proste jak obecnie to by polski juz nie bylo, to byl kompletnie chaotyczny bieg kolejno po sobie nastepujacych wydarzen, co gorsza z zaskoczenia, nie masz babci, czy dziadka? popytaj sie to Ci opowiedzą, bardzo wielu probowalo uciekac i bardzo nielicznym sie udalo, ludzie uciekali do roznych krajow ale nie wszedzie przyjmowano ich z otwartymi ramionami, powiedzialbym ze bardzo wrogo bo wszedzie sa wlasnie tacy wyrozumiali ludzie w wielu krajach to bylbys pewnie niewolnikiem albo popychadlem, jeszcze dzisiaj widząc w polsce np koreanczyka jaka jest twoja pierwsza mysli o nim? zoltek, japoniec, myslisz o nim jak o rownym czlowieku? Watpie... A lata 40te to bardzo odlegle byly od tego co jest dzisiaj, ucieczka nie byla wcale lepszym rozwiazaniem. Bardzo Cię proszę przeanalizuj historię i bieg wydarzeń II wojny światowej, będziesz wiedział więcej dlaczego tak a nie inaczej... http://www.drugawojnaswiatowa.org/core.php?show=01 :lol: :lol: Sorry miszczu ale nie chcialo mi sie tego czytac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Ja sie nie gniewam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...