dr_Misiek Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 witam! wlasnie sprawdzilem na ORB'ie i zobaczylem ze moj wynik na GAINWARD GF2 GTS PRO/450 GS w marku 2001 - 6352 jest calkiem niezly w swoim przedziale http://service.futuremark.com/compare?2k1=7429962 ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26047128 czy znacie jakies V-mody na takie grafy co by to mozna bylo z nich wycisnac ostatnie soki?? mam chrapke na zrobienie WR w tej klasie kart w 3D Marku 2001 :twisted: tak tak wiem jestem troche dziwny ale nie o tm mowa, chodzi mi tylko o V-moda :) reszta mojego sprzetu napewno nie bedzie ograniczala karty liczy sie tylko uzyskanie jak najwyzszego taktowania :D i przy okazji zapytam czy zebym mogl wyslac wynik w marka 2003 musze miec wersje pro czy da sie to zrobic z versji FREE ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Wystarczy FREE.. Poczekaj na mnie do środy.. Bo wtedy przylatuje do mnie GF 2 Pro ;] 4.5ns pamieci.. To powalczymy ;] Jak równy z równym (Tylko zeby do tego czasu mi oddali mojego ABITa z serwisu bo na AsRocku cos mi sie wydaje ze rekordów nie bedzie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :(Masz Gainwarda GF2 Ti ? to moze chcesz sie zamienic za mojego Winfasta ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D Tym bym się akurat nie podniecał - nie zawsza znamionowo szybsze pamięci dają się lepiej kręcić :D. Kumpel miał GF4 Gainwarda na EtronTechach 3,5ns i większej lipy nie widziałem - obłożone miedzią nie dobiły do 600MHz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D Tym bym się akurat nie podniecał - nie zawsza znamionowo szybsze pamięci dają się lepiej kręcić :D. Kumpel miał GF4 Gainwarda na EtronTechach 3,5ns i większej lipy nie widziałem - obłożone miedzią nie dobiły do 600MHz ... A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ten GAINWARD to w somie wypasiona karta bo to golden Sample ale wiecej jak 510 pamieci nie chca ruszyc :( a widzialem ze te WinFasty krecili ludzie na 570 a to jest juz spora roznica a jak pisalem ja chce V-moda jej zalozyc to moze wydre ponad 600MHz to ze karta sei spali po benchmarku nie ma dlamnie znaczenia bo ja qpilem tylko po to zeby przekroczyc 8000 w marku 2001 obecny rekord na tej klasy kartach to 7800 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :(Masz Gainwarda GF2 Ti ? to moze chcesz sie zamienic za mojego Winfasta ? :D a jakiego masz tego WinFasta ?? mozesz cos wiecej o nim napisac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :(Masz Gainwarda GF2 Ti ? to moze chcesz sie zamienic za mojego Winfasta ? :D a jakiego masz tego WinFasta ?? mozesz cos wiecej o nim napisac ?? Jak go dostane do łapek to dam znac.. A na rekord nie licz tak prędko :D Nie zapominaj o mnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 no stary nie zapominam o Tobie :) jakbys znalazl jakis sluch na temat modu grafy to rzuc linkiem :D ja jak cos wygrzebie to tez tu wrzuce :) no czuje ze bedzie ostra konkurencja na razie ja prowadze 1:0 na przodzie z wynikiem na GAINWARDZIE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 patrz wujek co misiek wygrzebal :D http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html postaram sie to jakos rozgryzc jak by Ci sie udalo pierwszemu to napisz co i jak polutowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 patrz wujek co misiek wygrzebal :D http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html postaram sie to jakos rozgryzc jak by Ci sie udalo pierwszemu to napisz co i jak polutowac :) Ten V-mod bedzie pasowal do Winfasta :D Generalnie chodzi tutaj o to zeby karta posiadała ten układ odpowiedzialny za kontrole napiecia.. Spojrz i Winfast ma taki sam układ w tym miejscu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 no to git, tylko czy to bedzie pasowalo do mojego WinFasta?? bo ja qpilem Ti wykonanym w techonoi 0,15um, a nie jak normalne GTS'y w 0,18 :( a co do pamieci to tez nie jestem przekonany ze ten mod bedzie dobry bo na tym ASUSIE sa 5,5ns a nie 4,0, no ale zobaczymy jak dostane grafe bo caly czas na nia czekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D Tym bym się akurat nie podniecał - nie zawsza znamionowo szybsze pamięci dają się lepiej kręcić :D. Kumpel miał GF4 Gainwarda na EtronTechach 3,5ns i większej lipy nie widziałem - obłożone miedzią nie dobiły do 600MHz ... A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D Tyle że miał porządne Hynixy :D /EtronTech sux/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 karta juz do mnie dotarla wstepnie sie kreci na 275/520 wiec nic specjalnego :( bez V-moda moge tylko pomarzyc o TOP10 wiec jak ktos cos znajdize lub wie jak to zrobic V-moda tej karcie to prosze o jakies informace :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiash Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Buzzy a masz jeszcze tego GF4 Mx 440 co standardowo mial zegarki 250/333 >> gdzies czytalem ze pamieci ci szly na 513mhz, moje pamieci ida spokojnie na 520mhz a tez mam ten egzemplarz co ma 333mhz na starcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 no to niezly wynik z tym 440MX ja mialem takieg oco z 270/400 szedl na 355/570 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 ja mialem GF2 TI dream z pamieciami 5ms i szly z 400 na 480 na orginalnym chlodzeniu czyli na kostkach pamieci nic !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 hmm a ma ktos moze datasheet dla pamieci infineon 6ns - takie jak sa montowane na gf2gts, bo wiem ze sa zasilane 3.3v czyli prosto z mobo, wiec zadnego proszego moda nie zrobie ... a tak to zbudowac jakis stabilizatorek coby z 5v robil jakies 4v, podlaczyc to zamiast zasilania pamieci i moze pojda wyzej niz na 370 ... of koz szukalem na stronie infineona, ogolnie google po oznaczeniach kosci - ale niestety nic nie znalazlem .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 zmieniłem chłodznie i karta sięnadal nędznie kręci :( ledwo 285/535 :( bez V-moda się nie obejdzie, jak ktos zna penego linka do V-moda na TG2 Ti to prosze o pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D a u mnie na hynix_ach 4ns chodza 630MHz :D zrobi sie lepsze chlodzenie i v mod-a i bedzie 700 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ech nie moge sie nie pochwalic 2 miejsce na ORB'ie w 3D Marku 2003 w klasie GeForce2 GTS/PRO/Ti no i to bez V-moda a wiec 1 miejsce wciąż czeka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 no to niezly wynik z tym 440MX ja mialem takieg oco z 270/400 szedl na 355/570 Moj idzie juz 310/620 - full stable ( ale ja mam SE 64 bit :F ) potne tylko radiatorki na pamiec i pojdzie kolo 650 potem to juz tylko vmod ale chce to zrobic :D Zarzuci ktos linkiem do modow gf4mx ? bo szukam i nic :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupis Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 to ja mam pytanie na ile wedlug was moge podkrecic gf 2 gts(pro) z pamieciami etrontech 5ns .chodzi mi o pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D a u mnie na hynix_ach 4ns chodza 630MHz :D zrobi sie lepsze chlodzenie i v mod-a i bedzie 700 :D Nigdy w zyciu 700 nie pojdą.. Vmod to moze na 660 poleca i koniec..Te GF4Ti Vmem nic nie dawalo prawie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 no to niezly wynik z tym 440MX ja mialem takieg oco z 270/400 szedl na 355/570 Moj idzie juz 310/620 - full stable ( ale ja mam SE 64 bit :F ) potne tylko radiatorki na pamiec i pojdzie kolo 650 potem to juz tylko vmod ale chce to zrobic :D Zarzuci ktos linkiem do modow gf4mx ? bo szukam i nic :/ Przyłączam sie do prośby o ten link do v-modów. CHciałbym go zrobic na swoim A170 T a mozejuz ktoś go uczynił?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laczek Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Ile wam poszedł gainward geforce 3 ti200 /? Albo ile powinien ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 (edytowane) ja na aukcji wylicytowałem gf2 ti z samsyngami 4.0 ns link http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=45227088 nie wiem jakiej to dokladnie firmy ale ile sadziscie ile z niego wyciagne i byscie mogli do niego poszukac jakiegos v-moda Bede wdziecznu :) Edytowane 25 Marca 2005 przez kubajakubek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 ja na aukcji wylicytowałem gf2 ti z samsyngami 4.0 ns link 1348812[/snapback] mod taki jak do innych gf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 napisze po raz kolejny - chyba jestem rekordzistą w kreceniu rdzenia 64-bitowca, na std. chlodzeniu + wiatraczek - 275 @ 405 :P memory cienko 300 @ 400 7,5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...