Skocz do zawartości
dr_Misiek

V-mod na GF

Rekomendowane odpowiedzi

witam! wlasnie sprawdzilem na ORB'ie i zobaczylem ze moj wynik na GAINWARD GF2 GTS PRO/450 GS w marku 2001 - 6352 jest calkiem niezly w swoim przedziale

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7429962

ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26047128

czy znacie jakies V-mody na takie grafy co by to mozna bylo z nich wycisnac ostatnie soki?? mam chrapke na zrobienie WR w tej klasie kart w 3D Marku 2001 :twisted: tak tak wiem jestem troche dziwny ale nie o tm mowa, chodzi mi tylko o V-moda :) reszta mojego sprzetu napewno nie bedzie ograniczala karty liczy sie tylko uzyskanie jak najwyzszego taktowania :D

i przy okazji zapytam czy zebym mogl wyslac wynik w marka 2003 musze miec wersje pro czy da sie to zrobic z versji FREE ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy FREE..

Poczekaj na mnie do środy.. Bo wtedy przylatuje do mnie GF 2 Pro ;] 4.5ns pamieci.. To powalczymy ;] Jak równy z równym (Tylko zeby do tego czasu mi oddali mojego ABITa z serwisu bo na AsRocku cos mi sie wydaje ze rekordów nie bedzie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale znalazlem na allegro inna grafike z szybszymi pamieciami niejakiego LEADTEKA GF2 Ti 64DDR 4,0ns, gainward mial tylko 4,5 wiec roszcze wieksze nadzieje co do tego WINFASTA :D

Tym bym się akurat nie podniecał - nie zawsza znamionowo szybsze pamięci dają się lepiej kręcić :D. Kumpel miał GF4 Gainwarda na EtronTechach 3,5ns i większej lipy nie widziałem - obłożone miedzią nie dobiły do 600MHz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bym się akurat nie podniecał - nie zawsza znamionowo szybsze pamięci dają się lepiej kręcić :D. Kumpel miał GF4 Gainwarda na EtronTechach 3,5ns i większej lipy nie widziałem - obłożone miedzią nie dobiły do 600MHz ...

A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten GAINWARD to w somie wypasiona karta bo to golden Sample ale wiecej jak 510 pamieci nie chca ruszyc :( a widzialem ze te WinFasty krecili ludzie na 570 a to jest juz spora roznica a jak pisalem ja chce V-moda jej zalozyc to moze wydre ponad 600MHz to ze karta sei spali po benchmarku nie ma dlamnie znaczenia bo ja qpilem tylko po to zeby przekroczyc 8000 w marku 2001 obecny rekord na tej klasy kartach to 7800 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :(

Masz Gainwarda GF2 Ti ? to moze chcesz sie zamienic za mojego Winfasta ? :D

a jakiego masz tego WinFasta ?? mozesz cos wiecej o nim napisac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki moj wynik na GF z pamieciami 4,5 mozesz zobaczyc w podanym linku a co do marka 2003 to nadal nie wiem czemu mi nie chce wyslac :(

Masz Gainwarda GF2 Ti ? to moze chcesz sie zamienic za mojego Winfasta ? :D

a jakiego masz tego WinFasta ?? mozesz cos wiecej o nim napisac ??

Jak go dostane do łapek to dam znac.. A na rekord nie licz tak prędko :D Nie zapominaj o mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no stary nie zapominam o Tobie :) jakbys znalazl jakis sluch na temat modu grafy to rzuc linkiem :D ja jak cos wygrzebie to tez tu wrzuce :) no czuje ze bedzie ostra konkurencja na razie ja prowadze 1:0 na przodzie z wynikiem na GAINWARDZIE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrz wujek co misiek wygrzebal :D

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html

postaram sie to jakos rozgryzc jak by Ci sie udalo pierwszemu to napisz co i jak polutowac :)

Ten V-mod bedzie pasowal do Winfasta :D Generalnie chodzi tutaj o to zeby karta posiadała ten układ odpowiedzialny za kontrole napiecia.. Spojrz

Dołączona grafika

i Winfast ma taki sam układ w tym miejscu ;]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to git, tylko czy to bedzie pasowalo do mojego WinFasta?? bo ja qpilem Ti wykonanym w techonoi 0,15um, a nie jak normalne GTS'y w 0,18 :( a co do pamieci to tez nie jestem przekonany ze ten mod bedzie dobry bo na tym ASUSIE sa 5,5ns a nie 4,0, no ale zobaczymy jak dostane grafe bo caly czas na nia czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A np Leadtek Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D

Tyle że miał porządne Hynixy :D /EtronTech sux/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a ma ktos moze datasheet dla pamieci infineon 6ns - takie jak sa montowane na gf2gts, bo wiem ze sa zasilane 3.3v czyli prosto z mobo, wiec zadnego proszego moda nie zrobie ... a tak to zbudowac jakis stabilizatorek coby z 5v robil jakies 4v, podlaczyc to zamiast zasilania pamieci i moze pojda wyzej niz na 370 ...

of koz szukalem na stronie infineona, ogolnie google po oznaczeniach kosci - ale niestety nic nie znalazlem ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A np Leadtek  Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D

a u mnie na hynix_ach 4ns chodza 630MHz :D zrobi sie lepsze chlodzenie i v mod-a i bedzie 700 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to niezly wynik z tym 440MX ja mialem takieg oco z 270/400 szedl na 355/570

Moj idzie juz 310/620 - full stable ( ale ja mam SE 64 bit :F ) potne tylko radiatorki na pamiec i pojdzie kolo 650 potem to juz tylko vmod ale chce to zrobic :D Zarzuci ktos linkiem do modow gf4mx ? bo szukam i nic :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A np Leadtek  Ti4200 którego mialem i teras Ty masz takiego samego jest na kosciach 4ns i latają spokojnie na 620Mhz :D

a u mnie na hynix_ach 4ns chodza 630MHz :D zrobi sie lepsze chlodzenie i v mod-a i bedzie 700 :D

Nigdy w zyciu 700 nie pojdą.. Vmod to moze na 660 poleca i koniec..Te GF4Ti Vmem nic nie dawalo prawie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to niezly wynik z tym 440MX ja mialem takieg oco z 270/400 szedl na 355/570

Moj idzie juz 310/620 - full stable ( ale ja mam SE 64 bit :F ) potne tylko radiatorki na pamiec i pojdzie kolo 650 potem to juz tylko vmod ale chce to zrobic :D Zarzuci ktos linkiem do modow gf4mx ? bo szukam i nic :/

Przyłączam sie do prośby o ten link do v-modów.

CHciałbym go zrobic na swoim A170 T a mozejuz ktoś go uczynił??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na aukcji wylicytowałem gf2 ti z samsyngami 4.0 ns

link http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=45227088

nie wiem jakiej to dokladnie firmy ale ile sadziscie ile z niego wyciagne i byscie mogli do niego poszukac jakiegos v-moda

Bede wdziecznu :)

post-103706-1111753906_thumb.jpg

Edytowane przez kubajakubek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...