Torwald Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Dzisiaj wieczorem (no i w nocy, bo do tej pory siedze...) zmonotwalem uklad na test. Problem w tym ze mam takie male bombelki powietrza w ukladzie i nie wiem jak sie tego pozbyc. Pojawily sie wtedy jak dolalem alkoholu (niewiele, ok. 1 kielonka 25ml). Czy to powietrze z czasem samo "zniknie" dzieki odpowietrzaniu ? Uklad wyglada tak: pompka->chlodnica (nad zasilaczem)->Uriel->trojnik Y->trojnik T (z pionowym wezem do odpowietrzania)->pompka PS. Nie jest to wina brudnych wezy, bo na poczatku nie byla tej pianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Odczekaj pare godzin - oczywiście pozostaw układ uruchomiony :-) Jeśli do tego czasu nie minie, to bedzie znaczyc, ze zle przemyslales sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Juz wszystko jest ok. Na noc wulaczylem uklad, bo chyba bym nie zasnal przy wlaczonym (z nerwow, a nie z powodu halasu :P). Narazie tylko waz od wylotu pompki przenosi mi troche drgan, poza tym jest git ;] Za jakies 30 min podlacze kompa i zobacze jak to sie bedzie spisywalo w praniu... Tylko jeszcze jakos shroud musze zamocowac na tej nagrzewnicy nad zasilka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 te drgania przenoszone przez waz to masakra! U mnie czuc je nawet przy bloku a mam uklad rezerwuar-->kadet-->cpu-->gpu-->rezerwuar... Juz pompka zatopiona, a drgania jak byly tak sa, to chyba moj najwiekszy problem w wc... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Podlaczylem w koncu kompa i narazie wszystko dziala bez zarzutu. Nie wiem kiedy pozbede sie niepokoju, ze jednak cos moze wyciec ;] Narazie trenuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...