Skocz do zawartości
maxxer

Wypalanie AMD na N-Force2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Moja plyta po formacie dysku twardego i restarcie juz sie nie podniosla, poprostu byla martwa. restart CMOS nic nie dal. oddalem do sklepu. procek spalony i plyta nie dziala. wymienili mi. za 3 dni to samo. restart CMOSa i... podniosl sie jak gdyby nigdy nic. restart... padl. po kolejnym restarcie cmosa dziala. "CMOS error - defoult loaded". format twardziela(innego)... padl... jeszcze do sklepu nie oddawalem ale sie wybieram... Więc tak: wykluczam wirusy, robaki itp(mialem czystego HDD, WIN98 orginalny), zworek na plycie nie dotykalem ani klawisza del na starcie(nic nie podkrecalem itp). Moja konf: motherboard:GA-7N400E-L(N-Force2 400); CPU: AMD ATHLON XP 2000+; GPU Ge-Force FX 5500 128Mb/128bit; 256 DDR 400; Combo LG; HDD mialem rozne... to moze byc wadliwa seria? plyty gł. mają serie po sobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, sprawdź zasilacz, najlepiej miernikiem/ multimetrem.

normy wymnoszą 5% różnicy od standartu - 5V i 12V sprawdzisz najlepiej na MOLEXie. Chyba, że masz osławionego Codegena 300W, w takim wypadku najlepiej od razuto zmień, nawet nie włączając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dosc moncno obciazyles beznadziejny zasilacz to prawie napewno to ale ze predzej system nie byl niestabilny to dziwne.Kup sobie fajnego fortronika na allegro i masz problem z glowy nawet jak ci 5v spada to mozesz podniesc bo jest regulacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxxer- nie pochwaliłeś się jaką masz zasiłkę, a poza tym dziwne że ci reklamacje w sklepie przyjęli jacyś lamerzy bo jak zasiłka pali płytę i procek to powinny być wyraźne ślady, mi jak Codeszit 300W się zjarał to dokładnie oglądali czy cos nie było na płycie sfajczone?????? :?: :roll:

IchBinLaden- jestem napalony na ta zasiłkę co ja masz Mode Com ISO-450 robiona przez CWT to miałem takową co kolega Nitro 235W i była ok., czy możesz powiedzieć czy jesteś z niej zadowolony bo cena jest kusząca i na benchmark.pl dostała rekomędację!!!!????? no i przystępna cena jakieś 130zł

:wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego ModeComa ISO-450P i musze powiedziec, że zaczyna go już brakować.Przez niego nie moge podkręcać dalej proca bo jak ustawie wyższe napięcia to są duże skoki napięć :cry:

Be-quiet 450W w drodze 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...