gorskit Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Witam. Oto sposób w jaki jakiś pajac doprowadził do zawieszenia mojego konta na allegro. Pewnego dnie dostałem maila od allegro że właśnie sprzedałem swój przedmiot. Wszystko pięknie się zapowiadało. Zdziwił mnie fakt że dane użytkownika oprócz loginu są identyczne jak moje ( imie, nazwisko, adres i telefon). Pomyślałem że pewnie coś i nawaliło w allegro i przysłali mi błędne dane. Postanowiłem do nich napisać wieczorkiem. Około 18 dostałem od Allegro maila " Twoje konto zostało zablokowane", a jako powód podali że kupuje u siebie rzeczy i posiadam inne konta. Jakiś "debil" który miał moje dane ( pewnie coś kupił u mnie) założył konto z moimi danymi kupił cos u mnie, od razu wystawił pozytywa i podał skargę do allegro że kupuje na swoich aukcjach żeby nazbierać komentarze. Załatwił mnie na cacy bo Ci z allegro za bardzo nie chcą wierzyć że to nie ja zrobiłem i zostałem wrobiony . Może macie jakieś pomysły jak się z tego wybronić? Adres mail został założony w wp.pl i nikt z niego nie odpowiada. Kurcze pomocy bo zostałem oszukany i nie mogę się z tego wyplątać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 allegro moze sprawdzic z jakiego ipka zostalo zalozone owe konto. Ale znajac zycie albo na neo albo innym zmiennym ip:) no chyba ze gosciu ktory ci to zrobil jest totalnym debilem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 dobre to jest. debilizm i zawisc ludzi niezna granic. a co do samego allegro to !@$@#%@$^$%&@*^&*@% i jeszcze ^$@#&^$%*#%^*(&^*(@%^** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Witam. Oto sposób w jaki jakiś pajac doprowadził do zawieszenia mojego konta na allegro. Pewnego dnie dostałem maila od allegro że właśnie sprzedałem swój przedmiot. Wszystko pięknie się zapowiadało. Zdziwił mnie fakt że dane użytkownika oprócz loginu są identyczne jak moje ( imie, nazwisko, adres i telefon). Pomyślałem że pewnie coś i nawaliło w allegro i przysłali mi błędne dane. Postanowiłem do nich napisać wieczorkiem. Około 18 dostałem od Allegro maila " Twoje konto zostało zablokowane", a jako powód podali że kupuje u siebie rzeczy i posiadam inne konta. Jakiś "debil" który miał moje dane ( pewnie coś kupił u mnie) założył konto z moimi danymi kupił cos u mnie, od razu wystawił pozytywa i podał skargę do allegro że kupuje na swoich aukcjach żeby nazbierać komentarze. Załatwił mnie na cacy bo Ci z allegro za bardzo nie chcą wierzyć że to nie ja zrobiłem i zostałem wrobiony . Może macie jakieś pomysły jak się z tego wybronić? Adres mail został założony w wp.pl i nikt z niego nie odpowiada. Kurcze pomocy bo zostałem oszukany i nie mogę się z tego wyplątać. Dziwna sprawa, jeszcze o takim czymś nie słyszałem. Swój problem przedstaw najlepiej na forum samego allegro. Tam siedzą osoby, które na pewno dłużej w tym siedzą, więc szybciej Ci pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jest forum allegro???? jakis link plzzzzzzzzz!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Bo w tym kraju tak już niestety bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorskit Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ale mając zawieszone konto nie moge nic na forum allegro zamieszczać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jest forum allegro???? jakis link plzzzzzzzzz!!!!!!!!!! cafe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jest forum allegro???? jakis link plzzzzzzzzz!!!!!!!!!! http://www.allegro.pl/phorum/index_pl.php?f=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Dobry sposób na "koperty" to zaznaczenie w ustwieniach że takie łebki nie mogą brać udziału w Twoich aucjach. Jednak zdawa się, że dotyczy to tylko aukcji z "kup teraz". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 NIe no ale po takim numerze można się lekko podłamać , bo masz np. konto na allego z rok czasu , ze 100 pozytywnych komentarzy a tu nagle ci konto zamykają . I cały rok pracy na te 100 komentarzy , a co za tym idzie na dobrą opinie , idzie na marne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Dobry sposób na "koperty" to zaznaczenie w ustwieniach że takie łebki nie mogą brać udziału w Twoich aucjach. Jednak zdawa się, że dotyczy to tylko aukcji z "kup teraz". Dokładnie! Dodatkowo koperty nie mogą licytować w ostatniej godzinie aukcji. Całkowicie nie da się ich zablokować, można tylko usuwać ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 ale kij z tymi kopertami... jak wpize twoje dane osobowe identyczne jakie maz ty to allegro od razu zablokuje ci konto... nawet jak nierobiles miedzy soba aukcji, wazne ze to "on" chce ci konto zablokowac to pisze do allegro ze cos tam cos tam oni odr azu to sprawdzaja i okazuje sie ze np 4x konta maja te same dane i masz po swoim ukochanym koncie ; ) fajny sposob... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 CO z tego, mzoesz miec kilka kont na te same dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Mogą sprawdzić IP, nawet jak to będzie NEO czy jakiś inne to będzie lokalizacja i jeśli będzie to inne miasto niż to, w którym mieszkasz to masz jakąś szanse żeby odzyskać konto, ja tak udupiłem kolesia który wysłał mi uszkodzony dysk, włamał się na moje konto i wystawił sobie pozytywa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Każdy może założyć dowolną ilość kont "z kopertą". Nie powinni brać takich kont pod uwagę w tego typu sprawach. Swoją drogą opłaty w Allegro są tak wysokie, że chyba przeniosę się do Świstaka, albo na Aukcje24. Dobrze, że jest jakaś alternatywa dla Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a no swistak powoli sie rozwija - i fajnie ze niemozna nic spzedawac bez pełnej aktywacji konta bynajmniej wiemy ze w jakims stopniu ten adres ktory podal uzytkownik sprzedajacy jakis towar... istnieje : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a mozecie podac link na świstaka ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 www.swistak.pl w sumie identyczny jak allegro - rozni sie tylko tym ze jest tam 0 opłat :)... no moze poza weryfikacją danych gdzie placisz 5 zł za sms... by moc sprzedawac pozatym totalna darmowha... zaczne tam sprzedawac jak tylko zwieszky sie tlum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nikt nikogo nie ma za wroga. Albo komus nabuzdales albo w czyms zawiniles. Tlumacz to jak chcesz. Dopuki ja jestem wporzo dla ludzi to oni dla mnie tez. Zdazy sie chory na leb to masz pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...