Skocz do zawartości
zyguu

magia komputera ;p

Jestem posiadaczem  

1. 1. Jestem posiadaczem

• a ) zludzenia
      0
    • b ) choroby psychicznej
      5
    • c ) zrypanego systemu
      1
    • d ) zrypanego komputera
      4
    • e ) a; b; c; d
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem . Moze sie wydac coniektorym maloistotny ale mi spadza sen z powiek.

Miałem pad dysku. Wymnienilem dysk twardy i nagle zaczely sie dziac rzeczy nieprawdopodobne :evil:

zawiesza sie non stoper. Juz na starcie sie wiesza. Przy wylaczaniu kompa ..... hmmm w sumie to po 20 minutach od klikniacia "wyłacz komputer" wylaczam go przyciskiem na obudowie bo nie daje rady sam siebie wylaczyc.

I teraz najsmieszniejsze po takim wylaczeniu po kilku godzinach sam potrafi sie uruchomic 8O

Jestem "szczesliwym" posiadaczem win XP, RAM 128 (ktos powiedzial ze to za malo , ale przeciez wczesniej chodzilo bez zarzuu)

Laik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem . Moze sie wydac coniektorym maloistotny ale mi spadza sen z powiek.

Miałem pad dysku. Wymnienilem dysk twardy i nagle zaczely sie dziac rzeczy nieprawdopodobne  :evil: 

zawiesza sie non stoper. Juz na starcie sie wiesza. Przy wylaczaniu kompa ..... hmmm w sumie to po 20 minutach od klikniacia "wyłacz komputer" wylaczam go przyciskiem na obudowie bo nie daje rady sam siebie wylaczyc. 

I teraz najsmieszniejsze po takim wylaczeniu po kilku godzinach sam potrafi sie uruchomic  8O 

Jestem "szczesliwym" posiadaczem win XP,  RAM 128 (ktos powiedzial ze to za malo , ale przeciez wczesniej chodzilo bez zarzuu)

Laik

Popracuj troche nad j. polskim :wink: ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"natomiast co do zwisow to moze masz burdel w systemie i wiry trojany czy cus"

no w tym sek ze instalowany system byl po wymianie dysku czyli ok 3 tyg temu. pozatym skaniwlaem go antyvirami nortonem i mks, i ad avare wyplenilem robaczki i choinka odbija mu tak jak przed

Laik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzętu nie kręciłeś to nie ma sprawy.

Ogólnie chodzi o to, że jak bawisz się w OC i płyta nie trzyma stałych parametrów dla agp i pci (blokada) to podnoszenie fsb dla pewnych jej wartości zmienia parametry tych złączy co może doprowadzić do uszkodzenia urządzeń do nich podłączonych.

A inne twardziele, np. pożyczyć od kumpla i sprawdzić czy system go poprawnie obsługuje, może twój twardziel zaczyna odchodzić. Bo coś musi być na rzeczy, że są problemy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiadomo jakihdd kupiles masz dosyc stara platforme przydalby sie update biosa bo to moze byc Twoim pronlemem

Zgadzam sie to też może być przyczyna update biosu + nowe stery do płyty to powinno pomuc a jak nie to coś płyta może sie walić lub zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi