Greg Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Witam ! Jakiś czas temu pojawił sie problem z płynnościa ruchu wskażnika myszy.Wymiana na inną mysz , monitor , sterowniki grafiki , ponowna instalacja systemu nie zdały egzaminu.Ale to sie dzieje tylko przy częstotliwościach z końcówka na 5 np 75Hz, 85Hz itp. I dlatego miałem ustawione na 100Hz i tak pracowałem pare miesięcy.A że w czerwcu kończy mi sie gwarancja na kartę to ją oddałem do naprawy(hmmm.. poszła do producenta)Obecnie mam pożyczonego S3Trio 3D i niestety stwierdziłem ten sam problem.W takim razie co może być jego przyczyną?W sumie fajnie będzie jak sie producentowi nie będzie chciało sprawdzać mojej karty i odda forsę albo wymienie na cos lepszego ,ale problem pozostanie.Co mi radzicie ?Miał ktoś coś takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jeśli w tylu różnych konfiguracjach wciąż występuje błąd to najpewniej albo płyta główna do wymiany albo wirus... Jak masz podłączoną mysz ? Bezprzewodowo, PS2 czy COM ? Piszesz, że wymieniałeś mysz ale czy inna łączyła się z kompem w ten sam sposób, jeśli tak, to spróbój innego. Jeśli to nie mysz radiowa, to już prawie na pewno płyta do wymiany... I nie ten dział, jak sam zauważyłeś od karty grafiki problem nie zależy, bo na innej również występuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Wiesz ten dział tak na oko pasował na 99% , bo jednak sprawa sie pojawia przy zmianie częstotliwości na karcie graficznej .No sam nie wiem czy któryś inny komponent kompa ma tutaj coś do tej usterki. AGP? A myszkę mam bezprzewodową i na takiej też było sprawdzane ale odbiorniki są podłączone pod PS2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 jezeli masz zwykla mysz nie radiowa to zapewne masz padniete PS2. Ponadto jezeli na win 98 nie wyastepuje problem to tym bardziej sklanialbym sie do tego ze jedank masz problem z plyta glowna. U mojego kumpla pod xp swego czasu zle pracowal IDE mial max przesyl 5-8 MB/s okazalo sie ze plyta byla walnieta mimo ze pod win 98 pracowala OK. Sam w pracy raz mialem taki motyw ze wykrzaczala sie istalacja win xp. Okazalo sie ze plyta byla walnieta mimo ze win 98 isntaklowal sie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Skoro masz radiową, to może to nie tyle usterka co zakłócenia fal radiowych - spróbuj z normalną mychą pod PS2, jeśli będzie to samo, to płyta do wymiany. Jeśli nie to albo używaj tych częstotliwości odświeżania, które nie powodują zakłóceń albo również wymiana... Jeszcze w BIOSie poszukaj opcji Spread Spectrum czy jakoś podobnie, może coś pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Yeeeeeee!!! :D Problem rozwiązany! Zbyt blisko umieszczony odbiornik myszy od monitora! Banalnie proste! A ja ciągle myślałem że coś z kartą graficzną :D He. A ciekawe co znajdą u producenta w tej mojej reklamowanej grafie . Hehehe. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...