Skocz do zawartości
cobex

Radeon 9800pro - słaba wydajność ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem wczoraj na jakiś czas fajną kartę, "HIS 9800pro ICQ 256MB DDR2", zastanawiają mnie jednak dziwnie kiepskie (moim zdaniem) wyniki w 3DMarku03. W gierkach wszystko fajnie śmiga, niby nie powinienem się przejmować, ale na konfigu jak w podpisie wybiło mi na liczniku 5770pkt. Patrzę na konfigurację u co po niektórych osób i mają dużo lepsze osiągnięcia. 3DMark03 był na początku bez "patcha" potem zainstalowałem go ( wersja 3.2.0 ) i nic się nie zmieniło. W zakladce "Direct 3D" mam ustawione wszystko na "performance", jedynie "Antyaliasing" i "Filtrowanie Anizotropowe" jest ustawione na "Zależne od aplikacji". Stery to najnowsza wersja "Omegi".

Będę wdzięczny za jakieś sugestie i rady.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo inni maja krecone grafy !!, ty masz default, to jest normalny wynik na default,

PS , karte masz wporzo, tylko szkoda ze za glupie 128ramu trzeba dolozyc te 600zl ;) , sprawdz koniecznie czy to jest R360, jezeli tak na bank na XT ja da sie przerobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo inni maja krecone grafy !!, ty masz default, to jest normalny wynik na default,

PS , karte masz wporzo, tylko szkoda ze za glupie 128ramu trzeba dolozyc te 600zl ;) , sprawdz koniecznie czy to jest R360, jezeli tak na bank na XT ja da sie przerobic

Kręcić się za bardzo nie chce, maksymalnie poszedł na 408/373 - przynajmniej tak twierdzi "ATITool". Raczej nie będę jej rozbierał, muszę ją za jakiś czas oddać. Dal siebie wolałbym normalnego (128MB). Chłodzenie ICQ jest super - praktycznie nic nie słychać. :)

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi