Dunaj Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co prawda temat jest już faktycznie nieaktualny ale też muszę dorzucić swoje pięć groszy. Dunaj ma rację. Karty z napisem ATI TECH.... wyprodukowano w fabrykach ATI z tych samych komponętów co sprzedawane przez ATI. Built by ATI nie znaczy zapakowane w pudełka ATI tylko WYPRODUKOWANE przez ATI Ale jak widać dla niektórych weżne jest pudełko A to że mają niższe taktowanie wynikało z polityki ATI, chodziło o to żeby karty z pudełka ATI mogły być sprzedawane drożej bo były o ułamek % szybsze. Nie zmiena to faktu, że możemy sobie bez problemów taktowanie podnieść do nominalnego i wtedy nie ma już żddnych różnic (poza oczywiście pudełkiem ) Tym sprytnym sposobem ATI pozbywało się zapasów magazynowych czesząć kasę od firm takich jak MINT i od klientów indywidualnych Metodę tą stosowano zarówno do R7500 jak i R8500. Teraz to i tak niema znaczenia bo kart tych już nikt nie sprzedaje nawet ATI. No stary widzę, że będzie z Ciebie konkretny forumowicz :twisted: :twisted: :twisted: jako jeszcze jedna osoba wykazałeś się znajomością tematu i w 100% opisałeś to o co walczyłem w poprzednich postach,- Serdeczne Dzięki i Pozdrówka od Jima 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 No stary widzę, że będzie z Ciebie konkretny forumowicz :twisted: :twisted: :twisted: jako jeszcze jedna osoba wykazałeś się znajomością tematu i w 100% opisałeś to o co walczyłem w poprzednich postach,- Serdeczne Dzięki i Pozdrówka od Jima 8) 8) 8) Nie ma sprawy. Trzeba uświadamiać maluczkich :wink: :wink: :wink: (bez obrazy) 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayor Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 bardzo Wam dziekuje za uświadominie... zapłatewyśle poczta... a tak przy okzaji nijacy z Was forumowicze bo odpowiedzi na pytanie nie dostałem! a jesli wtedy za karte nie dałes 300 zł to pewnie góra 600, wtedy tez oryginał ATi kosztował ok 1000... no i dla mnie nadal jest to niższa jakosc komponentów bo jak mówiłes twój tylko 295/490 a "pudełkowy" ATi kręci sie do 320/640...tym nie mniej nie podwazam tego, ze masz karte zrobiona przez ATi. I na koniec jak wiemy nie ma powtarzalnych kostek krzemu, wiec jak na moje okko Ati pakowało lepsze do swoich a tym "klonom" pakowała słabsze ot tyle z tego tematu... myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac... Pozadrawiam wszystkich :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac... Jak to było do mnie to nikogo nie krytykowałem tylko napisałem to co wyczytałem w kilku szanowanych serwisach internetowych, taka jest prawda. To że nie na pytanie to chyba do wszystkich bo nikt na nie nie odpowiedział, po prostu dyskusja potoczyła się w innym kierunku. A co do uświadamiania to sorry to miał być żart (dałem aż trzy :wink: ) Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :oops: ale ludzie więcej poczucia humoru 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac... Jak to było do mnie to nikogo nie krytykowałem tylko napisałem to co wyczytałem w kilku szanowanych serwisach internetowych. To że nie na pytanie to chyba do wszystkich bo nikt na nie nie odpowiedział, po prostu dyskusja potoczyła się w innym kierunku. A co do uświadamiania to sorry to miał być żart (dałem aż trzy :wink: ) Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :oops: ale ludzie więcej poczucia humoru 8) Tu niestety ciezko o dobry humor. Przyzwyczaj sie ze polowa forumowiczow nie bedzie w stanie zrozumiec dobrego zartu. Ktora polowa? Zaraz sie pewnie odezwą! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Tu niestety ciezko o dobry humor. Przyzwyczaj sie ze polowa forumowiczow nie bedzie w stanie zrozumiec dobrego zartu. Ktora polowa? Zaraz sie pewnie odezwą! To nie Ja :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ja kupiłem mojego radka za jakieś 1200 złotych, gdy oryginalny był ok 1400 (a gf3 1700). Ostatno bardzo staniał i to było dziwne. Patrzę na kości, a tam Hynixy 3,6, czyli nie tak źle. Nawet pytałem o to raz. Teraz wszystko sprawdziłem i odnalazłem napis "ATI TECHNOLOGIES INC.", wiatraczek z nalepką ATI itd. Wielkie dzięki bo już myślałem, że szajs kupiłem. Czyli ta karta na pewno pójdzie na 275/275!!!! Bóg zapłać jeśli tak. :D :D :D :( :D :D :D P.S. A mogę wymazać to "Mint" w podpisie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 P.S. A mogę wymazać to "Mint" w podpisie??? Spoko, jeśli karta ma zielony kolor laminatu i ten napisik, /a jeśli go ma to napemno jest zielona/ to masz oryginalną ATI. Zauważ, że MINT nie ma już takich kart, ani z napisem ATI TECHN.... ani na zielonym laminacie takie trafiały się tylko na początku :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...