Skocz do zawartości
Mayor

Radeon 7500 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda temat jest już faktycznie nieaktualny ale też muszę dorzucić swoje pięć groszy. Dunaj ma rację. Karty z napisem ATI TECH.... wyprodukowano w fabrykach ATI z tych samych komponętów co sprzedawane przez ATI. Built by ATI nie znaczy zapakowane w pudełka ATI tylko WYPRODUKOWANE przez ATI  Ale jak widać dla niektórych weżne jest pudełko    

A to że mają niższe taktowanie wynikało z polityki ATI, chodziło o to żeby karty z pudełka ATI mogły być sprzedawane drożej bo były o ułamek % szybsze. Nie zmiena to faktu, że możemy sobie bez problemów taktowanie podnieść do nominalnego i wtedy nie ma już żddnych różnic (poza oczywiście pudełkiem  ) Tym sprytnym sposobem ATI pozbywało się zapasów magazynowych czesząć kasę od firm takich jak MINT i od klientów indywidualnych  Metodę tą stosowano zarówno do R7500 jak i R8500.  

Teraz to i tak niema znaczenia bo kart tych już nikt nie sprzedaje nawet ATI.

No stary widzę, że będzie z Ciebie konkretny forumowicz :twisted: :twisted: :twisted: jako jeszcze jedna osoba wykazałeś się znajomością tematu i w 100% opisałeś to o co walczyłem w poprzednich postach,-

Serdeczne Dzięki i Pozdrówka od Jima 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No stary widzę, że będzie z Ciebie konkretny forumowicz  :twisted:  :twisted:  :twisted:  jako jeszcze jedna osoba wykazałeś się znajomością tematu i w 100% opisałeś to o co walczyłem w poprzednich postach,-  

Serdeczne Dzięki i Pozdrówka od Jima  8)  8)  8)

Nie ma sprawy. Trzeba uświadamiać maluczkich :wink: :wink: :wink: (bez obrazy) 8) 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo Wam dziekuje za uświadominie... zapłatewyśle poczta... a tak przy okzaji nijacy z Was forumowicze bo odpowiedzi na pytanie nie dostałem! a jesli wtedy za karte nie dałes 300 zł to pewnie góra 600, wtedy tez oryginał ATi kosztował ok 1000... no i dla mnie nadal jest to niższa jakosc komponentów bo jak mówiłes twój tylko 295/490 a "pudełkowy" ATi kręci sie do 320/640...tym nie mniej nie podwazam tego, ze masz karte zrobiona przez ATi. I na koniec jak wiemy nie ma powtarzalnych kostek krzemu, wiec jak na moje okko Ati pakowało lepsze do swoich a tym "klonom" pakowała słabsze ot tyle z tego tematu... myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac...

Pozadrawiam wszystkich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac...

Jak to było do mnie to nikogo nie krytykowałem tylko napisałem to co wyczytałem w kilku szanowanych serwisach internetowych, taka jest prawda. To że nie na pytanie to chyba do wszystkich bo nikt na nie nie odpowiedział, po prostu dyskusja potoczyła się w innym kierunku.

A co do uświadamiania to sorry to miał być żart (dałem aż trzy :wink: ) Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :oops: ale ludzie więcej poczucia humoru 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myśle, że może kiedys nauczysz sie odpowiadac na pytania, a nie tylko krytykowac...

Jak to było do mnie to nikogo nie krytykowałem tylko napisałem to co wyczytałem w kilku szanowanych serwisach internetowych. To że nie na pytanie to chyba do wszystkich bo nikt na nie nie odpowiedział, po prostu dyskusja potoczyła się w innym kierunku.

A co do uświadamiania to sorry to miał być żart (dałem aż trzy :wink: ) Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :oops: ale ludzie więcej poczucia humoru 8)

Tu niestety ciezko o dobry humor. Przyzwyczaj sie ze polowa forumowiczow nie bedzie w stanie zrozumiec dobrego zartu. Ktora polowa? Zaraz sie pewnie odezwą! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu niestety ciezko o dobry humor. Przyzwyczaj sie ze polowa forumowiczow nie bedzie w stanie zrozumiec dobrego zartu. Ktora polowa? Zaraz sie pewnie odezwą!

To nie Ja

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem mojego radka za jakieś 1200 złotych, gdy oryginalny był ok 1400 (a gf3 1700). Ostatno bardzo staniał i to było dziwne. Patrzę na kości, a tam Hynixy 3,6, czyli nie tak źle. Nawet pytałem o to raz. Teraz wszystko sprawdziłem i odnalazłem napis "ATI TECHNOLOGIES INC.", wiatraczek z nalepką ATI itd. Wielkie dzięki bo już myślałem, że szajs kupiłem. Czyli ta karta na pewno pójdzie na 275/275!!!! Bóg zapłać jeśli tak. :D :D :D :( :D :D :D

P.S. A mogę wymazać to "Mint" w podpisie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. A mogę wymazać to "Mint" w podpisie???

Spoko, jeśli karta ma zielony kolor laminatu i ten napisik, /a jeśli go ma to napemno jest zielona/ to masz oryginalną ATI. Zauważ, że MINT nie ma już takich kart, ani z napisem ATI TECHN.... ani na zielonym laminacie takie trafiały się tylko na początku :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...