Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam Radeona 9100 firmy Sapphire, kości EtronTech 3,5 ns i chyba jest kiepski, gpu kręce do 300 na firmowym wentylatorze, a pamięci to ledwo ledwo na 300, ale do grania zmieniam na 280 bo sie bardzo grzeją. Może macie jakieś uwagi na temat tej karty (ile ją podkręciliście, wyniki w 3dmarku 2001 se build 330, ja mam 8300 pkt., najlepsze sterowniki itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A moze chcesz ja sprzedac? Skoro jest wadliwa to pchaj, najlepiej mi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Hehe, jeszcze może na niej pogram, chociaż ostatnio chciałem sprzedać. A za ile chcesz kupić?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam Radeona 9100 firmy Sapphire, kości EtronTech 3,5 ns i chyba jest kiepski, gpu kręce do 300 na firmowym wentylatorze, a pamięci to ledwo ledwo na 300, ale do grania zmieniam na 280 bo sie bardzo grzeją. Może macie jakieś uwagi na temat tej karty (ile ją podkręciliście, wyniki w 3dmarku 2001 se build 330, ja mam 8300 pkt., najlepsze sterowniki itp.)Troche malo tych marków. Ja mam supergrace 9100 czyli jedna z najmniej podkrecalnych 9100 (chodzi 270/230) i w 3dmarku mam ponad 10000 za drugim przejsciem a za pierwszym cos kolo 9980 , wszystko na sterach omega. Moj sprzet to 1700+@2400+ epox rda3+ ram 256 twinmos 400Mhz wszystko napedzane modecom 350GTF. Dodam tylko za na codegenie 300W mialem ok 500 punktow mniej. Dziwne ale wyglada na to ze brakowalo jej prądu i czasami miaem przyciecia a teraz wszystko plynnie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Mam Radeona 9100 firmy Sapphire, kości EtronTech 3,5 ns i chyba jest kiepski, gpu kręce do 300 na firmowym wentylatorze, a pamięci to ledwo ledwo na 300, ale do grania zmieniam na 280 bo sie bardzo grzeją. Może macie jakieś uwagi na temat tej karty (ile ją podkręciliście, wyniki w 3dmarku 2001 se build 330, ja mam 8300 pkt., najlepsze sterowniki itp.)Troche malo tych marków. Ja mam supergrace 9100 czyli jedna z najmniej podkrecalnych 9100 (chodzi 270/230) i w 3dmarku mam ponad 10000 za drugim przejsciem a za pierwszym cos kolo 9980 , wszystko na sterach omega. Moj sprzet to 1700+@2400+ epox rda3+ ram 256 twinmos 400Mhz wszystko napedzane modecom 350GTF. Dodam tylko za na codegenie 300W mialem ok 500 punktow mniej. Dziwne ale wyglada na to ze brakowalo jej prądu i czasami miaem przyciecia a teraz wszystko plynnie :). EEEEEEEEEE no wez go nienakrecaj, chce kupic tego Radka, a dam 250-300zeta, takze stary mysl !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 10000 pkt. to dużo jak dla mnie. Ja mam zasialacz Impet 300W może dlatego tak mało pkt. :( No i słabszy komputer. Troche dziwne że mam kości EtronTecha, bo jak patrzyłem w necie, to Sapphire miał mieć Samsunga. Ale osobiście uważam, że najlepsze są Hynix. Miałem kiedyś 9000 Pro i lekko 630 MHZ wyciągały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Sprawdź ile mój radek z herca wyciągnął. A jest to grubo ponoad 10k ;) To jest bardzo dobra karta, a ty narzekasz że kręci się "tylko" do 300/300 ;) EDIT: Ja mam Hynixy 4.0 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Dobrze się kręci, ale coś chyba z kompem nie tak. Może za słaby procesor, albo system zawalony, chociaż staram się go utrzymać w ładzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgadza się. System zoptymalizowany powinien być, tak samo jak sterowniki (u mnie Omegi na catach 4,1 albo 4,2). Poza tym im wyższa magistrala tym lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 A ja na swoim HIS'ie 8500 z taktowaniem 280 na 540 MHz 128Mb na nForce proc 3200XP 512 MB mialem ok 11200 marków - dokładnie nie pamietam bo juz do zyda dawno poszla - ale byla niezla :) Te karty to byly dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Kurczę to ja nie wiem co jest nie tak??!! Przecież w 3dmarku procesor aż tak sie nie liczy, chociaż duża różnica między moim, a waszymi. Chyba, że dużą rolę odgrywa magistralka?:) Bo sterowniki to takiej różnicy by nie zrobiły ja mam CAT4.5. No ale jak to się wszystko zsumuje to możliwe, że da ok. 2000-3000 pkt.?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 najlepsze stery to DNA 4.2 [najwięcej 3D marków] a wynik masz w miare dobry w 3d marku 2k1 procek dużo daje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ta karta nadaje sie tylko do markow , bo w zadna gre sobie normalnie nie pograsz takie sa z nia problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaDzIoR Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 bo w zadna gre sobie normalnie nie pograsz takie sa z nia problemyJa mam R9100 Herca i jakos nie mam problemow w grach jedyne co to Farcry ale to wina chlodzenia takze nie zgadzam sie z toba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ta karta nadaje sie tylko do markow , bo w zadna gre sobie normalnie nie pograsz takie sa z nia problemy Co waść opowiadasz???? NFS:U, PES3, Max Payne 2, Call of Duty i wiele innych to co?? Miałeś kiedyś do czynienia z tą kartą? Szczerze wątpie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Ja jeszcze nie miałem problemów z tą kartą, no może jeden - niewidzialne samochody w TOCA race driver! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 akurat mialem, i wiem ze kolesiowii ktory nie ma neta , musialem pelno werssji sterow sciagac zeby wogole niekotre gry sie dalo uruchowic , FAR CRY I PAINKILLER to tylko dwie z najnowszych gier ktore sa praktycznie niegrywalne na 9100 - nie rozumiem co do tego ma chlodzenie ? sterowniki spieprzone sa do niej na maksa , ATI ma was niestety w [gluteus maximus] - taka prawda - dla nich ta karta to juz zlom i sie nia nie zajuja . Jezei uwazacie inaczej to poczytajacie na forum w grach - o panikilerze i far cry co ludzia robia zeby wogole dalo sie to uruchomic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Słyszałeś o omegach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 wyobraz sobie ze tak , gdyz wczesniej mialem radka 9500@pro , tylko co maja zrobic ci ludzie ktorzy nie maja dostepu do netu , albo nie znaja sie na tym wszystkim , chca poprostu spokojnie pograc sobe w gry , bez instalowania tony sterow , poprawek itp ? na pewno nie kupia tego szajsu , co zrobic . TO CUDOWNE ATI olalo was , posiadaczy tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 wyobraz sobie ze tak , gdyz wczesniej mialem radka 9500@pro , tylko co maja zrobic ci ludzie ktorzy nie maja dostepu do netu , albo nie znaja sie na tym wszystkim , chca poprostu spokojnie pograc sobe w gry , bez instalowania tony sterow , poprawek itp ? na pewno nie kupia tego szajsu , co zrobic . TO CUDOWNE ATI olalo was , posiadaczy tej kartyStary, posłuchaj siebie!! Bredzisz coś bez sensu!!! Wystarczy raz zassać odpowiednie stery (Omegi na Catch 4.2), wypalić i mieć święty spokój! Własnie jak się ma stałe łącze to człowiek robiu upgrade'y i często sam sobie szkodzi! I uzasadnij mi sensownie, jak karta która robi 12k może być szajsem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 no to poczytaj SOBIE TOPIC o painkillerze i far cry W DZIALE GRY , karta ktora robi w 2dmarku 2001 se jest nedzna , nie zyjemy w 2001 roku , tylko w 2004 - i w miare sensownym odnosnikiem jest 3dmark 2003 a nie jakis stary mark gdzie nawet o dx 9 ludzie nie wiedzieli , teraz karty nowe wiecej robia w 2003 niz ta twoja super karta w 2001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 oj chyba nie wiesz co piszesz - bo te karty sa nadal bardzo dobre Z tego co pamietam to mialem od dluzszego czasu zainstalowane 1 sterowniki i byly to omegi - wszystko chodzilo, a karte sprzedalem w lutym. Widocznie to Ty masz problemy i nie za bardzo sie w tym wszystkim orientujesz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 OK, zapomniałem że niektórymi nie ma wogóle sensu dyskutować. U mnie działa i jest ok. Nie stać mnie na 9700@pro. Do moich zastosowań jest ok. Jakoś przeboleję tego FarCry'a. Porównujesz kartę 2letnią z nowościami. Coś Ci się kompletnie pokaszaniło. Ale co tam. Późno jest. Wybaczam :lol: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Szkoda rozwijac temat - bo nigdzie to nas nie doprowadzi - no co najwyzej do klotni ;) Boorak chcesz miec wiecej markow? - zmien czestoliwosc AGP - jezeli mozesz no i oczywiscie proc jak najwyzej bo w 2001 sie to bardzo liczy Pozdrawiam PS nie chcialem urazic nikogo moja wczesniejsza wypowiedzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 zmien czestoliwosc AGP Niestety ale dowiedziono empirycznie (jak i sam to wiem z autopsji), że kręcenie magistralą AGP kompletnie nie ma wpływu na wydajność, a jedynie zagraża życiu karty. Więc proponuję optymalizację sterów. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 uwierz mi duzo to daje nawet mojego radzia zapuscilem na 84 MHz i mialem wyniki lepsze o jakies 600 pkt - wiem bo sie tym bawilem Radusia 9500 tez mam podkreconego w ten sposób i tez daje troche marków no moze nie tak duzo bo max na nim to tylko 74 MHz, a na karte ma wplyw ale chyba tylko na stabilnosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Dobra, wierzę. Ale siakoś nie przekonuje mnie to "marne" 600pkt biorąc pod uwagę przekręcenie AGP aż do 84MHz :D Poza tym ja mam nForca2 z poblokowanym strosunkiem PCI/AGP i pewnie przy FDB230 to AGP za wysoko bym nie podciągnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 z tego co wiem wszystkie nForce2 mają niezalezne podkrecanie AGP i PCI w stosunku do FSB wiec nie za bardzo rozumiem twojego postu. Sam mialem taka plyte jak Ty, teraz mam inna ale to jest takze nForce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 karty sa nadal bardzo dobre - tylko pytanie do czego ? za podobna cene 1000 razy lepszym wyborem jest gf4 4200 . ja nie musze se radzic z tym badziewewiem bo go nie mam - co z tego ze karta jest wydajna skoro sa z nia same problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 z tego co wiem wszystkie nForce2 mają niezalezne podkrecanie AGP i PCI w stosunku do FSB wiec nie za bardzo rozumiem twojego postu. Sam mialem taka plyte jak Ty, teraz mam inna ale to jest takze nForce2 Chodzi mi o to że mogłoby mobo nie wytrzymać takiego obciążenia (albo prędzej zasilacz). Poza tym IHMO niezależne i asynchroniczne podkręcenie magistrali (FSB i AGP) chyba nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...