marioboss1981 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 prosze pilnie o ocene klopotu.mam dysk seagate barracuda 80 gb.od kilku dni dysk chodzi strasznie glosno a kopiowanie danych z partycji na partycje trwa zabiera bardzo duzo czasu.nigdy wczesniej niemialem podobnych objawow.co moze byc tego przyczyna i czy jest to ewentualna objawa awarii dysku. pilnie prosze o porade!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 zmien tasme ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioboss1981 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 zmienilem tasme na nowa lecz problem pozostal.probowalem juz na obu kanalach eide i niestety jest tak samo.please help!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 limerro@ glosna praca dysku a tasma - nie widze zwiazku ... marioboss1981@ wez programy diagnostyczne ze strony seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 albo hdd regenerator i zapusc na noc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Ale nie gubi plików? Albo czy da się do sformatować? Ja polecam zgrać wszystkie ważne pliki i zacząć od formatowania...... i utworzenia nowych partycji (czasami najprostsza rzecz pomaga!). I wyciągnij wnioski czy mu lepiej czy nie.. jak nie to przeskandować go programem seagate do dysków (niestety zawiodłem się na tym programie bo wykrył mi że mam batsektory, a dysk chodzi bez zarzutów.... i to od 3 lat!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioboss1981 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 zapuscilem seatools oraz hdd regeneratora i nieznalazlo mi zadnych bledow.mimo to mam problemy z odczytem danych i kopiowaniem a dysk zaczal jeszcze glosniej pracowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 limerro@ glosna praca dysku a tasma - nie widze zwiazku ... marioboss1981@ wez programy diagnostyczne ze strony seagate a czy ja napisalem gdzies, ze widze zwiazek pomiedzy halasem dysku a tasma ? ;) chyba to oczywiste ze przyczyna zlego transferu moze byc uszkodzona w czesci tasma - ostatnio tak mialem. a co do Seagate'ow to nie wiem na ile glosny jest dla Ciebie glosny ale z praktyki wiem, ze Barracudy 7200.7 pracuja glosniej po jakims czasie (chyba ogolnie wszystkie dyski) - przynamniej mam tak ja i kolega - 120GB model 8MB cache. Troche glosniej szemrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...