PioMX Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Mam Sapphire 9800Pro z R360 i Hynixami na pokładzie. W tej chwili karta stabilnie chodzi przy 440/370. Czy ładowanie odpowiedniego biosu od XT, da mi coś więcej oprócz podniesienia domyślnego taktowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 i ja sie przyłoncze do tego postu czy ktos moglby taki biosik zapodac karta ma parametry jak kolega wyzej napsal ps wiem ze byl podobny post ostatni ale tam karta miala pamieci chyba samsunga i nie wiem czy to czasem nie bedzie inny bios) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 W poście o O/C Sapphire r360 jest gdizes link to takiego biosu jaki chcecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 http://www.mvktech.net/download.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ja wgralem taki bios , samo wgranie biosa daje jakies 200 punktów w 3Dmark 2003 , natomiast mozliwości podkręcania przynajmniej u mnie sie niezmieniły , no może pamięci troszke lepiej się kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gronek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Tutaj macie cala operacje: http://www.bricard.net/R9800.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 a ja nie rozumiem po co zakladac tyle tematow o 9800PRO!? jest obszerny watek OC SAPPHIRE 9800PRO ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 a mianowicie chodzi o to ze jak chcesz znlasc cos konkretnego to przegladaj teraz kilkanascie stron.... (powodzenia) luknij tylko w temat o solteku 75frn2l albo o abicie ponad 60 stron o teraz masz szukania na pol dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Ja włąsnie dzisjaj robiłem flash na Xt i wynik podskoczył prawie 200pkt w 3DMarku2003 :) I ogólnie jestem zadowolony, żadnego problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAJKONIK Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Ja włąsnie dzisjaj robiłem flash na Xt i wynik podskoczył prawie 200pkt w 3DMarku2003 :) I ogólnie jestem zadowolony, żadnego problemu :DJa dzisiaj też zmieniłem biosik i udało się, zaryzykowałem troszkę i zrobiłem to WINflashem i jak widać żyję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 u mnei tez cos w ten desen :) ClareS - jak tam zegary? zostawiles XT czy spuscilees do Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Cześć. Też zrobiłem flash biosa do XT ale wróciłem z powrotem do NP , bo chociaż w 3DM'03 skoczyło mi o 300M , to np. w Painkillerze miałem czasem jakieś dziwne migotania, nie wspominając o teście 2,3 i ragtroll z '03 w których też były błędy. W 3DM' 2001 żadnej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 mogles zostawic bios i zejsc na taktowaniach troche :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Taktowanie miałem ustawione 380/290 , 412/330 i żadnej różnicy a jak wgrałem bios od NP to na 412/330 zero błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 dziwne, wsumie inni mowia ze nie ma roznicy w podkrecalnosci (a juz w dol na pewno) przy zmianie biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 dziwne, wsumie inni mowia ze nie ma roznicy w podkrecalnosci (a juz w dol na pewno) przy zmianie biosu Kto ci powiedział że na biosie od XT grafa się gorzej kręci ?? Grafa - a szczególnie pamięci kręcą się lepiej i to o około 20MHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 przeczytaj prosze jeszcze raz co napisalem ;) stoi tam jak wol ze jako takiej roznicy byc nie powinno, a juz na pewno nie powinna sie gorzej krecic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szczups Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam. Ja mam juz wyrobiona teorie co do lepszych wyników w 3DMark03 przy flashu BIOSU Pro na XT. Przy karcie z nowym BIOSem źle liczone są cienie. Widać to w testach Battle of Proxycon i Troll's Lair. Grafa ma wtedy mniej do roboty i stąd ten przyrost wydajności. Poza zmianą taktowania nie zyskuje się nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nico28 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Nie polecam flashować biosu - nie wszystkie się do tego nadają i można uszkodzić kartę (czerwone kropki, arty przy domyślnym taktowaniu i inne błędy w wyświetlaniu grafiki -> porównaj widok w lornetce w FarCry na planszy z laguną, plażą itp.) Fundamentalna rzecz: Na R9800XT są pamięci 2,5ns, 2,2ns więc i parametry pamięci w biosie są odpowiednio ostrzejsze. Gdy zapodasz bios XT to na 2,8ns walniesz np. inne CasLatency i możesz poturbować lub nawet uśmiercić pamiątki. Oczywiście niektóre biosy badziewnych producentów mają "bezpieczne" ustawienia. Stąd np. Club3D powienien być bezpieczny (przetestowane na forum). HOWGH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 i oczywiscie taki bios mozna wyedytowac i na podstawie timingow z oryginalu ustawic timingi w biosie XT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a jakim programem wyedytowac tak aby dobrac sie do timingow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ja wgralem taki bios , samo wgranie biosa daje jakies 200 punktów w 3Dmark 2003 , natomiast mozliwości podkręcania przynajmniej u mnie sie niezmieniły , no może pamięci troszke lepiej się kręcą.to nie bios .. to timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a jakim programem wyedytowac tak aby dobrac sie do timingow ??Rabit http://www.nvision.pl/news.php?extend.4521 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a jakim programem wyedytowac tak aby dobrac sie do timingow ??Rabithttp://www.nvision.pl/news.php?extend.4521 przeca z pod windowsa mozna ATI TRAY TOOLS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Wiadomo ze podkrecanie pamieci powoduje zwiekszone wydzielanie ciepla. Czy zmiana timingow tez? Tak wogole, to zna sie ktos na tym dobrze? Też bym się z chęcią pobawil, ale nie wiem za co sie chwytac. Jezeli ktos może to niech wytlumaczy posczegolne oznaczenia (TRAS TRAD i tak dalej). Jakie są zasady przy zmianach timingow? Co zrobic zeby nie zkopczyc karty...Jak ktos sie zna to byloby fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zmiana bisou daje jeszcze to ze jak masz pcb od XT - uaktywnia ci sie czujnik temperatury- jezeli sie myle to mnie poprawcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 A u mnie nie chce się uaktywnić. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Witam, ja posiadam RADEONA 9800 pro wyrobu ATI z rdzeniem 350. Jak mogę sprawdzić jakie mam pamici i jaka one mają przepustkowość?? Jakim programemm najlepiej wgrać nowy bios/czy w ogóle jest możliwa taka opcja na tej karcie<posiadam chlodzenie zelmana Zalman VF700-Cu więc chyba się nie przegrzeje?? Nie m odpowiednika firmowego ATI biosu z 128mb ram, jedyny bios jaki znalazłem, to jest bios firmowany przez GeCUBE dla pamięci samsung. Czy w ogol coś wycisne z tej karty, oby tylko jej nie spalić................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Moze by ktos sie pokusil o aktualizacje linkow do biosow? :rolleyes: szczegolnie dla Szafirka 9800PRO@XT Hynix 128 B) Edytowane 5 Września 2005 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 To jak? Da ktoś te linki do Biosu od Szafirka 9800PRO@XT Hynix 128?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...