Skocz do zawartości
CePeK

Problem z NEO na USR9106

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak więc mam problem :( Zmontowałem sobie NEO na modemie U.S. Robotics 9106 i nie działa...Już siedzę pare godzin nad tym i nie wiem w czym jest wina :? Jeżeli może ktoś pomóc to z góry dzięki :!:

Tutaj 3 screeny związane z konfiguracją i występującym problemem:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki że jedno pod drugim ale na modemie zanim doczekałbym się... Dokładniej to chodzi o to, że uzyskuje połaczenie z Internetem ale nie mogę wejść na żadną stronę i gg i inne spasy też nie działają :| Tutaj jeszcze 2 zdjęcia lampek(nie wiem po co) i połączenia:

Dołączona grafika

html>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz coś nie tak w ustawieniach LAN !!! bo WAN jest miodzio! na 1000% Ustaw DNS-a na routerze (pingi i tak nie dojdą bo ten DNS od TPSA nie odpowiada - wogóle nie patrzyłbym na pingi) a potem na karcie sieciowej w kompie ustaw albo z DHCP albo ręcznie adres, maskę, bramę na router, DNS na router. Router ma DNS relay i przejdą adresy. Wtedy zadziała Ci normalnie WWW.

Myślę, że tu jest cały myk...

a jeśli nie, to pogrzeb w firewallu, a jeśli nie, to poisz co i jak dokładnie nie funguje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na innym forum wyczytałem, że te FAIL to normalne i wszędzie tak jest i NEO działa. U mnie problem polega na tym, że teoretycznie jestem podłączony do neta (dostaje IP itd.), ale w sumie to nic w nim nie działa...Powoli zaczynam żałować, że brałem tego USR zamiast standardowego modemu :|

Tuta screeny z ustawień, z połączenia, no i jeszcze zauważyłem, że podczas próby wejścia na stronę pojawiają się te errory(chodzi o zdjęcie nr.3):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na koniec dodam, że próbowałem na kompie brata i to samo :( Czemu zawsze musi mi się coś takiego przydarzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi