Skocz do zawartości
axl2000

FX 5800 Ultra vs. FX 5900 Ultra (5950 Ultra)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wintereq

NV35 jest o wiele lepiej poprawionym GPU od NV30, poprawili nieco wydajność w PS2.0, a przede wszystkim zmniejszyli pobór mocy i wydzielanie ciepła

według mnie warto, choć NV30 ma wyższe taktowanie to jednak 5900 Ultra spokojnie zmodujesz na 5950 Ultra i będziesz miał taktowanie 475/950 MHz, a na pewno wyciągniesz na 500/1000 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe suszarka nie tak dawno poszla na allegro za 1200zl chyba :!:

a co do kupowania R9800PRO i innych radeonów to mowie stanowcze: NIE RADEONOM !! jestem Nvidioviec :twisted: nie tykam palcem czerwonych brzydali 8) chocby byly 2x szybsze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wcale niechce tego sprzedawać...zastanawialem sie czy majac FX5800U warto wyminic na 5900 czy wiecej, ale chyba to oleje i podkrece procka z 2500 na 3200 lub 3400 po zmianie mobo...

widze ze jestes fanem Radeonów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł /(cos tanio ;/) BTW Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC wlasnie kupilem tego FX'a :P (dojdzie we wtorek-srode, zdam relacje z wyników) i sie zastanawiam czy sprzedać i dolozyc i kupic wyzszego czy nie, ale jednak wole nie, wole sie pobawic suszarką bo zawsze chciałem ją mieć :) teraz zainwestuje w mobo i podkrece procka :) moj komp i tak wyje jak odkurzacz i spie przy takim chalasie wiec mi to zwisa i powiewa :)

co do fanatyzmy nvidii to poprostu nienawidze czerwonego koloru tak smao jak nienawidze intela i P4 nie kupie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

ostatnio  jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł  /(cos tanio  ;/) BTW  Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze  do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )

to samo można napisać o tobie, NV40 kopie dupe R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą

taa i kopie pod wzgledem ceny.

Widziales ze R420 jest w cenie 5900 ?? pozatym pobiera mniej pradu niz 9800XT ! Sprytem sie wygrywa a nie sila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio  jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł  /(cos tanio  ;/) BTW  Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze  do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )

to samo można napisać o tobie, NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą
:lol: niezła bzdura .....

BTW nie jestem niczyim fanem .. zawsze kupuje to cosie najbardziej opłaca . a IMO zadnego FX'a ie kupic nie opłaca bo ATI na kazdego ma szybsza i tansza odpowiedz (rownie dobrze mogło by byc na odwroot ;] ) a ztym kopaniem pupki R420 przez NV40 to niezle dojebałe.s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo można napisać o tobie, NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą

Buhahahahah, ciekawa sprawa NV40 skopalo R420? Noto ty musisz niezla jazde miec :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

let me see...

NV40 kopie pupę R420 w testach - AquaMark 2.3, AquaMark 3, Codecreatures, Halo, Quake 3, Serious Sam, RTWC, FarCry

testy były na PCLab.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór  8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D

a co mnie obchodzi architektura, potoki, szyna do pamięci itd. itp. jak karta jak za 650zl jest najszybsza na rynku...i mi nie wmowisz ze nie...niewiele ustepuje 5900Ultra w sumie...i niewiele 8 potokowym Radeonom wiec o czym ty gadasz...a znajdź mi za 650zl karte ktoras jest szybsza od 5800Ultra...powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jej nie masz , wiec o czym mowa . malo to walkow teraz jest? dostaniesz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a karte , kolees powie ze to poczta i masz najwiekszego bubla za 650 zl. nie ciesz sie dopoki nie bedziesz mial i sprawdzisz czy dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór  8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D

5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór  8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D

a sorry pomyliło mi sie,ma on 4 potoki w takim razie :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie! 5800 ultra ma 128 bit!!! i 4x2.. btw. ten gosciu mial dwa takie 5800 ultra.. tego drugiego ja lyknolem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie! 5800 ultra ma 128 bit!!! i 4x2.. btw. ten gosciu mial dwa takie 5800 ultra.. tego drugiego ja lyknolem :)

zgadza sie tylko wersjie od 5900 wzwyz maja szyne pamieci 256bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

zgadza sie tylko wersjie od 5900 wzwyz maja szyne pamieci 256bit

ale na pamięciach DDR2, więc przepustowość i tak była wyższa niż na DDR "1"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...