axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Czy mając 5800U warto zmieniac na 5900U lub 5950U ?? Bawić się w sprzedawanie i kupowanie itd. ? Czy lepiej poczekac na zmierzch 5800U za rok-dwa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 NV35 jest o wiele lepiej poprawionym GPU od NV30, poprawili nieco wydajność w PS2.0, a przede wszystkim zmniejszyli pobór mocy i wydzielanie ciepła według mnie warto, choć NV30 ma wyższe taktowanie to jednak 5900 Ultra spokojnie zmodujesz na 5950 Ultra i będziesz miał taktowanie 475/950 MHz, a na pewno wyciągniesz na 500/1000 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A ja inaczej-nie warto. Praktycznych roznic nie ma duzych. Lepiej przesiadac sie na cos innego, no chyba ze doplata cie wyniesie do 200PLN. http://www6.tomshardware.com/graphic/20030...fx_5900-10.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 no sprzedaj suszare i kzakup jakiegos radosława np. 9800pro (bedziesz musial poszukac napalenca ktory za suszarke da 1000zł ;] ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 hehehe suszarka nie tak dawno poszla na allegro za 1200zl chyba :!: a co do kupowania R9800PRO i innych radeonów to mowie stanowcze: NIE RADEONOM !! jestem Nvidioviec :twisted: nie tykam palcem czerwonych brzydali 8) chocby byly 2x szybsze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ooo faktycznie, trzeba byc strasznie zapalonym fanem zielonych, zabugowanych chipow NV z serii FX by sprzedac to cos za 1200PLN. Jak dostaniesz 1000PLN to bedzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ja wcale niechce tego sprzedawać...zastanawialem sie czy majac FX5800U warto wyminic na 5900 czy wiecej, ale chyba to oleje i podkrece procka z 2500 na 3200 lub 3400 po zmianie mobo... widze ze jestes fanem Radeonów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ostatnio jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł /(cos tanio ;/) BTW Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 LPC wlasnie kupilem tego FX'a :P (dojdzie we wtorek-srode, zdam relacje z wyników) i sie zastanawiam czy sprzedać i dolozyc i kupic wyzszego czy nie, ale jednak wole nie, wole sie pobawic suszarką bo zawsze chciałem ją mieć :) teraz zainwestuje w mobo i podkrece procka :) moj komp i tak wyje jak odkurzacz i spie przy takim chalasie wiec mi to zwisa i powiewa :) co do fanatyzmy nvidii to poprostu nienawidze czerwonego koloru tak smao jak nienawidze intela i P4 nie kupie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Sapphire robi czarne karty, a Tyan niebieskie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 chodzi mi o znaczek firmy :P (wiem wiem mam naj*** we lbie ;)) jakby byl niebieski to mooze, ale za czerwon y mają na starcie minusa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 ostatnio jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł /(cos tanio ;/) BTW Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )to samo można napisać o tobie, NV40 kopie dupe R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 dziewczyny nie drapac sie ;) niechce kolejnego watku ze oo NVIDIA rzadzi czy ATI jest delux itd. A, czy do 5800U starczy 300W HuntKey ?? (2500xp, 512ddr, jeden hdd, nagrywara dvd, muza na plycie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności(...) ze jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 A, czy do 5800U starczy 300W HuntKey ?? (2500xp, 512ddr, jeden hdd, nagrywara dvd, muza na plycie) powinno stykac, ale jak dasz na 3200+ to juz moze sie pocic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą taa i kopie pod wzgledem ceny. Widziales ze R420 jest w cenie 5900 ?? pozatym pobiera mniej pradu niz 9800XT ! Sprytem sie wygrywa a nie sila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ostatnio jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł /(cos tanio ;/) BTW Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )to samo można napisać o tobie, NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą :lol: niezła bzdura ..... BTW nie jestem niczyim fanem .. zawsze kupuje to cosie najbardziej opłaca . a IMO zadnego FX'a ie kupic nie opłaca bo ATI na kazdego ma szybsza i tansza odpowiedz (rownie dobrze mogło by byc na odwroot ;] ) a ztym kopaniem pupki R420 przez NV40 to niezle dojebałe.s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ostatnio jakis kolo na forum chcial opchnac 5800U za 650 zł /(cos tanio ;/) BTW Axl2000 twoj nvidiowski fanatzm jest godny 10 latka (uparł sie ze do konca zycia bedzie jezdił malczanem bo merole są fe .. ;) )to samo można napisać o tobie, NV40 kopie [gluteus maximus] R420 pod względem wydajności i technologii, ale Wy "fani" ATI nie przyjmujecie do łbów, że tym razem NVIDIA jest górą Buhahahahah, ciekawa sprawa NV40 skopalo R420? Noto ty musisz niezla jazde miec :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 na tomshardware.com jest test X800PRO vs. 6800 Ultra i niestety 6900 Ultra wygrywa wszędzie oprocz Anizo + FSAA, z samym FSAA wygrywa i bez niczego tez...luknijcie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Eeee a czy wiesz ze X800Pro jest odpowiednikiem 6800, a odpowiednikiem 6800U jest 16 potokowy X800XT?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 let me see... NV40 kopie pupę R420 w testach - AquaMark 2.3, AquaMark 3, Codecreatures, Halo, Quake 3, Serious Sam, RTWC, FarCry testy były na PCLab.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D a co mnie obchodzi architektura, potoki, szyna do pamięci itd. itp. jak karta jak za 650zl jest najszybsza na rynku...i mi nie wmowisz ze nie...niewiele ustepuje 5900Ultra w sumie...i niewiele 8 potokowym Radeonom wiec o czym ty gadasz...a znajdź mi za 650zl karte ktoras jest szybsza od 5800Ultra...powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 jeszcze jej nie masz , wiec o czym mowa . malo to walkow teraz jest? dostaniesz z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a karte , kolees powie ze to poczta i masz najwiekszego bubla za 650 zl. nie ciesz sie dopoki nie bedziesz mial i sprawdzisz czy dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D 5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a ciekawe z jakiego powodu tak tanio go sprzedaje.... a 8 potokowym radeonom to duzo ustepuje. włącz sobie choćby far cry na maxymalnych detalch. moze bedzie miał z 10fps :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D 5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową a sorry pomyliło mi sie,ma on 4 potoki w takim razie :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D 5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową nie! 5800 ultra ma 128 bit!!! i 4x2.. btw. ten gosciu mial dwa takie 5800 ultra.. tego drugiego ja lyknolem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D 5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową nie! 5800 ultra ma 128 bit!!! i 4x2.. btw. ten gosciu mial dwa takie 5800 ultra.. tego drugiego ja lyknolem :) zgadza sie tylko wersjie od 5900 wzwyz maja szyne pamieci 256bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 a kto kupuje taką karte zeby niegrać na FSAA i Anizo?? chyba idiota. A kolega dobrze zauwarzył ze te poruwnanie to był 12 potokowca ati z 16 potokowcem nvidi:P a ten 5800Ultra to zeczywicie switny wybór 8O . jezeli ciebie uządza architekruea 4X2 potoków i 128 bitowa szyna do pamieci to prosze bardzo :D 5800 Ultra ma 256-bitową szynę danych, a nie 128-bitową nie! 5800 ultra ma 128 bit!!! i 4x2.. btw. ten gosciu mial dwa takie 5800 ultra.. tego drugiego ja lyknolem :) zgadza sie tylko wersjie od 5900 wzwyz maja szyne pamieci 256bit ale na pamięciach DDR2, więc przepustowość i tak była wyższa niż na DDR "1" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...