Skocz do zawartości
axl2000

FX 5800 Ultra vs. FX 5900 Ultra (5950 Ultra)

Rekomendowane odpowiedzi

A widziales gdzies mostki na czipie NV dzieki ktorym mozna odblokowac  

dodatkwoe 4 potoki ;)

Nie ale wszak ogolnie metoda jest podobna-jeden chip, dziesiatki kart...

Metody iście ekonomiczne. Po to chyba powstała taka nauka prawda? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

winterowi nie przegadasz lancer  markieting nv tak mu mozg wypral ze malo co zostało  ;)

ale się uśmiałem, kto to mówi? osoba posiadająca rivę tnt2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jeszcze berdziej, bo z tego wynika ze kazdy kto posiada NV jest stronnikiem NV, a kto ma ATI ten zaslepiony czerwonoscia jej znaczka... behehe. Faktycznie Panie Winter tys jedyny sprawiedliwy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

winterowi nie przegadasz lancer  markieting nv tak mu mozg wypral ze malo co zostało  ;)

ale się uśmiałem, kto to mówi? osoba posiadająca rivę tnt2?

no naprawde twoje wypowiedzi coraz bardziej cie pogrążaja :wink: :lol: :twisted: :wink: 8) co z tego że aktualnie jade na rivce (pisze jak byk ze zapas ) to ze nie wydaje na grafe 1k PLN to mam byc gorszy czy co ? (w toim wypaku wydanie kasy trzeba zamienic na wyrzucenie w błoto :lol: ) . wez juz idz i złuż się na ofiare NV . :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy siak za 650 zl to dobra karta , ale ja bym to kupil tylko poto zeby odsprzedac ewentualnie . bo za kase ze sprzedazy mozna kupic radka 9800pro jak sie dobrze poszuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze ati wypusci jakiegos bubla , bo juz nie mozna tego czasami czytac ze ATI takie wypas , i jednak developerzy zaczna szybko uzywac PS 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Panie Winter. A czy to, że ma TNT2 oznacza, że jest niższego pozniomu?  :?

nie chodziło mi oto, że jest gorszy, ani tak nie pomyślałem przez chwilę

miałem na myśli, że nie miał w rękach i nie testował GF FX 5900XT, a to co piszą w recenzjach to nie zawsze prawda do końca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze to jest gorsze niz walka AND vs. Intel :| no comment...

aha, co do tego FX'a 5800U to to jest ASUS v9900Ultra, widział ktoś kiedyś GFy Ultra z innym chłodzeniem niż standardowa suszarka wyprowadzająca ciepło na zewnątrz kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze ati wypusci jakiegos bubla , bo juz nie mozna tego czasami czytac ze ATI takie wypas , i jednak developerzy zaczna szybko uzywac PS 3.0

A coś Ty taki przeciwnik ATi??? :D :D :D To tak jakbyś chciał, żeby intel upadł i zostało samo AMD. I gdzie wtedy konkurencja? Gdyby ATi upadło (nic na to nie wskazuje :P ) to płaciłbyś ile by sobie nVidia zażyczyła! No chyba, że wybrałbyś Volari. :lol: :lol: :lol: Konkurencja jest zdrowa. A kupisz i tak wydajniejszą kartę. Przynajmniej my tak robimy. Widać na czym mamy płyty! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha , ja nikomu zle nie zycze - o ile nie jest to jego wina ze karta padnie ( no bo tak mozna na zwac czyszczenie karty spirytem ) , sam mam ATI - i jest to najlepsza karta w tym przedziale cenowym - i wszyscy juz o tym wiedza ze FX-ow nie oplaca sie kuowac , a ludzie dalej jada na NVIDIE - tak jakby bylo to poprostu modne tutaj . pozatym na tym forum czytalem jak zalatwic karte graficzna czy plyte glowna zeby w serwisie sie nie polapali - moze to jest normalne ? do tej pory nie zjebalem ani jeden grafy , plyty itp , a kompuer mam jeszcze od czasow amigi . jedyne co sie stalo do bad sektory na starym 8.4 GB dysku , wiec przy normalnej eksploatacji ciezko jak widac cos rozawlic, jezeli ktos sie bawi w modysfikacje - to czemu nie- tylko niech robi to na swoj koszt - a nie firm produkyjacych karty plyty itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uspokujcie sie.... klucicie sie jak male dzieci...

btw. mnie totam osobicie wali czy mam NV czy ATI.. kupuje to na co mam kase i to co jest wydajniejsze do danej ceny... fakt faktem ze NV przesadza z tymi optymalizacjami wciskniem ludzi ciemnoty jak to wydajniej bedzie itp. ale uzytkowanik ktory sie zna na kompach itak bedzie wiedzial ze to nie mozliwe i pic na wode :) a to ze NV ma zwalone stery ... z tym sie zgodze... niby wszyscy mowia ze ATI ma beznadziejne le.. ma o niebo lepsze niz NV... ehh atak pozatym takie trfanie przy jednej firmie jest bez sensu.. czasem potrzebne sa jakies zmiany :) tak jak juz pisalem , mnie to akurat wali co mam za karte wazne ze dziala i ze byla mozliwie najwydajniejsza do okreslonej ceny!

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha , ja nikomu zle nie zycze - o ile nie jest to jego wina ze karta padnie ( no bo tak mozna na zwac czyszczenie karty spirytem ) , sam mam ATI - i jest to najlepsza karta w tym przedziale cenowym - i wszyscy juz o tym wiedza ze FX-ow nie oplaca sie kuowac , a ludzie dalej jada na NVIDIE - tak jakby bylo to poprostu modne tutaj . pozatym na tym forum czytalem jak zalatwic karte graficzna czy plyte glowna zeby w serwisie sie nie polapali - moze to jest normalne ? do tej pory nie zjebalem ani jeden grafy , plyty itp , a kompuer mam jeszcze od czasow amigi . jedyne co sie stalo do bad sektory na starym 8.4 GB dysku , wiec przy normalnej eksploatacji ciezko jak widac cos rozawlic, jezeli ktos sie bawi w modysfikacje - to czemu nie- tylko niech robi to na swoj koszt - a nie firm produkyjacych karty plyty itp

mozliwe ze FX'ow nie oplaca sie kupowac.. - nie wnikam, lecz czasem mimo wszystko zakup fx'a jest bardziej oplacalny.. chodzi mi bardziej o NOWE karty z dolnej polki... jak nie masz kasy i do wyboru powiedzmy Radka 9200 i FX 5200 Ultimate od Prolinka? w takiej sytuacji zakup FX'a jest bardziej oplacalny... poniewaz sam wsobie ma wydajnosc wieksza niz Radoslaw 9200.. no i zawsze mozna go pokrecic...ale np. juz takei zmiany jak np. mamy fx'a 5200 i zmieiamy na 5500 (tak zazwyczaj robia osoby ktore sie nie znaja) sa bez sensu... i tu ogolnie mam zal do NV ze zrobili tego 5500 (5200 + 25mhz na GPU :>) i mieszaja niczego nieswiadomym uzytkownikom komputerow w glowach.. a za cene tego 5500 mozna kupic juz radoslawa 9600 (no se no pro :) badz 9550.... i miec karte wydajniejsza... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Winter. A czy to, że ma TNT2 oznacza, że jest niższego pozniomu?  :?

miałem na myśli, że nie miał w rękach i nie testował GF FX 5900XT,

buahahahha i znowu wtopa, a co ty jasnowidz jestes ??? tak sie sklada ze zdążylem go przetestowac u kumpla (platforma p4 2.8 GHz 512 ram producent gainward) ...............................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do celowego palenia sprzętu to masz racje. Ale nie zgodzę się z tym, że wszyscy wiedzą jaki jest FX! :lol: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=75548 I wiedz, że my nie nienawidzimy nVidii bo sami używami ich nForce-a 2 bo jest najwydajniejszy! Chodzi tylko o te nieszczęsne FXy. Z tego, co narazie jest w sieci wychodzi, że 6800 to będą dobre karty. I oby. Będzie mieć jakiś wybór. Bo narazie jesteśmy zdani na ATi. :)

A najgorsze jest to, jeśli FXowiec pisze, że na ATI nic nie chodzi bo czytał gdzieś w sieci. Mi i wielu innym wszystko chodzi. Nigdy jeszcze nie miałem problemów z uruchomieniem czegokolwiek. No ale mit pozostał. Tak samo z FXami pozostanie. :wink:

Już tutaj się nie udzielam. Szkoda nabijać sobie posów bo to wszystko nie na temat. :wink:

Pozdro for all! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, co do tego FX'a 5800U to to jest ASUS v9900Ultra, widział ktoś kiedyś GFy Ultra z innym chłodzeniem niż standardowa suszarka wyprowadzająca ciepło na zewnątrz kompa?

Gainward ma "przerobiona" suszarke :)

btw. chlodzenie na 5800 ultra i wogole ama kart to jest toster zkrzyzowany z odkuzaczem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do celowego palenia sprzętu to masz racje. Ale nie zgodzę się z tym, że wszyscy wiedzą jaki jest FX!  :lol:  http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=75548 I wiedz, że my nie nienawidzimy nVidii bo sami używami ich nForce-a 2 bo jest najwydajniejszy! Chodzi tylko o te nieszczęsne FXy. Z tego, co narazie jest w sieci wychodzi, że 6800 to będą dobre karty. I oby. Będzie mieć jakiś wybór. Bo narazie jesteśmy zdani na ATi. :)

A najgorsze jest to, jeśli FXowiec pisze, że na ATI nic nie chodzi bo czytał gdzieś w sieci. Mi i wielu innym wszystko chodzi. Nigdy jeszcze nie miałem problemów z uruchomieniem czegokolwiek. No ale mit pozostał. Tak samo z FXami pozostanie.  :wink:  

Już tutaj się nie udzielam. Szkoda nabijać sobie posów bo to wszystko nie na temat.  :wink:  

Pozdro for all!  8)

hehe no ten mit ze na radkach nic nie chodzi jest poprostu zajefajny :) sam mialem juz kilka radkow i nie moge tego powiedziec ze nic nie chodzi bo chodzi ito bardzo fajnie :)

ps. zaraz sie pewnie doczepiscie do tego fx'a w mojej sygnaturce.. wziolem go bo poprostu byla okazja a napewno jest wydajniejszy od mojego bylego 9100 :) i nie piszcie mi tutaj ze ma zrabany PS 2.0 bo mnie to tam wali do tego do czego bede uzywac ta karte w 100% wystarczy :) (i napewno nie sa ta gry typu farcry itp.. ostatnio zadko gram a jak gram to w ut 2004 (tu 9100 wymienkal) i q3 po sieci.. )

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward ma "przerobiona" suszarke :)

btw. chlodzenie na 5800 ultra i wogole ama kart to jest toster zkrzyzowany z odkuzaczem :P

Patrze na Twoja sygnaturke i widnieje na niej FX 5800U , czy to ten o ktorym mysle czy jeszcze nie a narazie tylko zmiana sygnaturki? :) Jesli to ten zdaj relacje!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...