Szymek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Czy jest pod W98 możliwość zmiany adresu MAC karty sieciowej ? Programowo oczywiście - jakim programem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 nie mam pod reka win98 wiec dokladnie nie sprawdze, ale w 2k/xp w wlasciowsciach polaczenia -> wlasciwosciach karty sieciowej jest odpowiednia opcja gdzie mozna wpisac wlasny mac. system to zapewnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 nie mam pod reka win98 wiec dokladnie nie sprawdze, ale w 2k/xp w wlasciowsciach polaczenia -> wlasciwosciach karty sieciowej jest odpowiednia opcja gdzie mozna wpisac wlasny mac. system to zapewnia. ale też nie dla wszystkich kart sieciowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ale też nie dla wszystkich kart sieciowych nie spotkalem takiej w ktorej tego nie daloby sie zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 to jest to "Adres sieciowy" w ustawieniach zaawansowanych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 to jest to "Adres sieciowy" w ustawieniach zaawansowanych ? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 A może ktoś zobaczyć czy ma taką zakładkę pod 98 ? Bo chcę być pewien że pod 98 też sie da zmienić, dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 ale też nie dla wszystkich kart sieciowych nie spotkalem takiej w ktorej tego nie daloby sie zrobic. A ja tak ;) K. sieciowa Accton - w HP XE3 oraz Xircom CreditCard II + Modem (CEM2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 dzięki, wszystko się powiodło laptop Win98 karta 3Com na pćimci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoubleG Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 jesteście chłopcy pogineci jak można porównywać adres sieciowy z adresem mac który nawiasem mówiąc jest zapisany w eppromie który jest wbudowany w karcie i tylko przeflashowanie pozwoli na jego zmiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Nie mam pytań 1. to jest właśnie to czego szukałem i dawno sobie poradziłem 2. nic nie trzeba przeprogramywać 3. to jest MAC 4. zapraszam http://www.howto.pl/modules.php?name=Conte...showpage&pid=90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 jesteście chłopcy pogineci jak można porównywać adres sieciowy z adresem mac który nawiasem mówiąc jest zapisany w eppromie który jest wbudowany w karcie i tylko przeflashowanie pozwoli na jego zmiane. wiem co to mac, i wiem ze (w teorii) nie da sie go zmienic. wiem tez ze byle os i tak sam decyduje co wyslac jako mac. w lustrze sie dzis widzialem i gwarantuje ze pogiety nie jestem. i jeszcze mi wytlumacz w takim razie co to jest adres sieciowy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 jesteście chłopcy pogineci jak można porównywać adres sieciowy z adresem mac który nawiasem mówiąc jest zapisany w eppromie który jest wbudowany w karcie i tylko przeflashowanie pozwoli na jego zmiane. Stary - powiem tak: No tollerance for lammers on this board. za dużo siędze w sprzęcie i za dużo egzaminow cisco zdałem bym nie zareagował na twoją wypowiedź adres MAC to adres fizyczny/adres sieciowy adres ten zapisany jest w Epromie, ale system op. może zamiast niego, skorzystać z adresu podanego w systemie, a ja mam adres MAC wpisywany w biosie, bo w Epromie mam 00-00-00-00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...