Skocz do zawartości
Szymek

Zmiana MAC

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam pod reka win98 wiec dokladnie nie sprawdze, ale w 2k/xp w wlasciowsciach polaczenia -> wlasciwosciach karty sieciowej jest odpowiednia opcja gdzie mozna wpisac wlasny mac. system to zapewnia.

ale też nie dla wszystkich kart sieciowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteście chłopcy pogineci jak można porównywać adres sieciowy z adresem mac który nawiasem mówiąc jest zapisany w eppromie który jest wbudowany w karcie i tylko przeflashowanie pozwoli na jego zmiane.

wiem co to mac, i wiem ze (w teorii) nie da sie go zmienic. wiem tez ze byle os i tak sam decyduje co wyslac jako mac.

w lustrze sie dzis widzialem i gwarantuje ze pogiety nie jestem.

i jeszcze mi wytlumacz w takim razie co to jest adres sieciowy ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteście chłopcy pogineci jak można porównywać adres sieciowy z adresem mac który nawiasem mówiąc jest zapisany w eppromie który jest wbudowany w karcie i tylko przeflashowanie pozwoli na jego zmiane.

Stary - powiem tak: No tollerance for lammers on this board.

za dużo siędze w sprzęcie i za dużo egzaminow cisco zdałem bym nie zareagował na twoją wypowiedź

adres MAC to adres fizyczny/adres sieciowy

adres ten zapisany jest w Epromie, ale system op. może zamiast niego, skorzystać z adresu podanego w systemie,

a ja mam adres MAC wpisywany w biosie, bo w Epromie mam 00-00-00-00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi