fit Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 kiedys nie mialem problemu - BIV była niesłyszalna... wszystkie inne dyski po niej słychać (a mam wyciszanie pianką) czy ktos kto ma cichego kompa (najlepiej z WC) moze mi polecic cichy szybki dysk SATA (80-120)? idealnie gdyby byl kiedys włascicielem BIV - bedzie mial porownanie :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 nowe samsungi, hitachi 7k250, barakudy7 (ale tylko ata100, sata są głośne). Mogę polecić hitachiego. Kiedyś miałem barkeIV, ale niestety nie jednocześnie z tym hitachim. Wydaje mi się jednak, że jeśli są jakieś różnice w głosności to minimalne. A hitachego można w firmware dodatkowo wyciszyć (ma taką opcję) i wtedy jest niesłyszalny a nadal szybszy od barkiIV. Tylko taka uwaga - wprawia moją obudowę w wibracje i nie może być do niej przykręcony więc wisi sobie na gumkach. W idle jest niesłuszalny, w nocy jak jest b. cicho delikatnie słychać chrobotanie głowic ( w trybie silent nic nie słychać). Czasami jak nie pracuje cichutko "zamiałczy" - trwa to koło 1 sek - jest to związane z pozycjonowaniem głowic (zdarza się to średnio raz na 1-2godziny), oczywiście też musi być w domu cisza aby to usłyszeć - odgłos telewizora z drugiego pokoju zagłusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 samsung najcichszy, dodatkowo programowo można jeszcze go wyciszyć kosztem niewielkiego wzrostu czasu dostępu ale cisza jest wyśmienita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Aktualnie najcichszy dysk to wyłaczony dysk :lol: :lol: :lol: Barqua IV to nadal wzór, pozatym i tak nie usłyszycie żadnego dysku spośród buczących coolerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 samsungi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 pozatym i tak nie usłyszycie żadnego dysku spośród buczących coolerów. no coz... mojego jedynego wiatraka w chiefie puszczonego na 500 rpm raczej nie słychac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Mam Barkę IV w drugim komputerze i powiem szczerze, że drugiego tak cichego(niesłyszalnego!) dysku nie spotkałem. Mój Samsung, którego niedawno kupiłem nie jest tak cichy jak BarkaIV. Jeśli szukasz cichego dysku weź pod uwagę: Barakudę 7200.7 lub IBM/Hitachi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 hitachi "miałczą", samsunga można jeszcze programowo ściszyć i wtedy nowa barka się chowa, tym bardziej że wydajność samsung ma rewelacyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epol Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 To ja się podepne pod temat. Mam IBM DTLA-307045 (46,1GB/7200RPM/2MB) i tylko on jeszcze rzęzi w PC. Wszystko inne wyciszyłem. Co poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...