Skocz do zawartości
mrbounce

aparat cyfrowy za 300 zl z hakiem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukam jakiegos taniego aparatu cyfrowego, za 300 zl z hakiem. wiem, ze za ta cene nie znajde nic "dobrego", ale chodzi mi o cyfrowke do zastosowan domowych, np. sprzedawanie na allegro, itp.

:arrow: co wybrac za ta cene??? ;)

oczywiscie w gre wchodza aparaty uzywane, np. z allegro - widzialem, ze za ta cene mozna kupic 2,1 mpix z wyswietlaczem lcd.

prosze o porady - konkretne propozycje (np. allegro) i jeszcze info, na co zwracac uwage, jakie parametry sa istotne (i ich wartosci), bo kompletnie sie na tym nie znam :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie nie zaszalejesz za tą kwotę. Myślę, że najlepszym wyborem spośród nowych byłby Kodak 6200. Na allegro jest ich całkiem sporo.

W podobnej cenie są też aparaty Pentagram Optique, ale raczej nie są polecane. Kodak to mimo wszystko lepsza firma.

Tu masz topic na forum fotografii cyfrowej o tym Kodaku

Nie licz jednak, że aparat zrobi Ci ładne i ostre zdjęcia makro na potrzeby allegro - do tego się zupełnie nie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zrobisz jak kupisz uzywany, ceny aparatow bardzo szybko lecą na łeb stąd czesto mozesz kupic o polowe jak nie taniej raptem kilku miesięczny aparat.

Z tego co wymieniliscie to rowniez polecam Kodak CX6200, obecnie najlepszy, pamietaj tez ze warto doposazyc taki aparacik w karte pamieci, ladowarke i aku a to dodatkowe koszta na pewno ze 100 zl, do zabawy i przegladania fotek na kompie wystarczy w zupelnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi