Kasprzak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Przeczytalem topic : [http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=52668&highlight=pilot ] ale nie znalazlem odpowiedzi...chodzi o to ze mam juz irdę wykonana i dzialajaca (na telefony i z telefonow idzie wysylac wiec dziala :))podpinana pod port na plycie. Chodzi mi teraz o nazwe programu ktory bedzie odbieral sygnaly na tą irdę, bo nie moge znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 :arrow: Grider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ok.Wielkie dzieki. I teraz mam pilota od PixelView Play TV HD. Uruchamiam Girdera>edycja>dodaj polecenie> potem w polu wyboru daje na wszystkie i klikam na wczytaj kod...na dole pojawia sie czekanie na sygnal ir czy jakos tak no i nic nie wykrywa, a irda dziala bo sprawdzalem telefonem ze idzie wyslac ps. irde mam pod portem plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presley Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 z tego co wiem i z moich testów z IrDą, to nie da się jej skonfikurować tak ( a przynajmniej jak bawiłem się tym nikomu sie nie udało), aby piloty były wykrywane i sterowały. Poprostu cały interaface irda jest wrażliwa na inną częstotliwość, ale większym problemem jest to że sprzęt odczytujący na płycie z niej dane oczekuje sygnału w określonym protokole, zdecydowanie innym od tego co piloty tam sobie modulują. Po walce i szukaniu w sieci olałem sprawę i zmontowałem sobie prosty ir odbiornik podpinany do seriala, z którym Girder działa doskonale. A jeśli cos się zmieniło w tym temacie, to niech ktoś może coś więcej napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 @Presley -> a jak to zrobiles? Normalnie prosty odbiornik na ukladzie TDS czy jaki on tam byl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Presley Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 tak, jakis taki prosty układzik, a schemat to nawet chyba z Chipa w sumie wziąłem, koszt tego to paręnaście złotych chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...