Skocz do zawartości
McBenner

Jaka grafika za 400 zl?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki cel jest w umieszczeniu tego topica ?

Jezeli chcesz kolejna wojenke to sukces gwarantowany. Jezeli nie to przepraszam i juz sie wypowiadam :)

Zaden R7500 nie bedzie szybszy od taniego nawet gf4mx440. Jeszcze nie widzialem uzytkownika ani testu, ktory by mowil, ze jest inaczej. Jezeli bierzesz pod uwage tylko jakosc to bierz matroxa 400- moze za 400 pln gdzies znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres milo ze nie chcesz wojny ale przynajmniej nie wprowadzaj w blad - looknij np TU i przekonasz sie ze nie masz racji w ocenie wydajnosci kart (ich wydajnosc jest porownywalna)

McBenner to ze R7500 bedzie na DDR to nie wszystko - musi miec jeszcze konkretne te DDR (chodzi o taktowanie) bo zdazaja sie kwiatki z DDR 183 (czyli 366MHz) a to za malo zeby mowic o wydajnosci minimum to DDR 200 (czyli 400MHz) a idealnie to tak jak na R7500 Build by ATI czyli DDR 230 (czyli 460MHz) - cos takiego ma np PowerColor RADEON 7500 Ultra (Radeon 7500 Evil Master)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekonasz sie ze nie masz racji w ocenie wydajnosci kart (ich wydajnosc jest porownywalna)

Jak to nie mam racji ?

Napisalem - Zaden R7500 nie bedzie szybszy od taniego nawet gf4mx440. Jeszcze nie widzialem uzytkownika ani testu, ktory by mowil, ze jest inaczej.

Przeciez nie jest szybsza R7500 od gf4mx440. Nawet w podanym linku do testu. Tylko w jednym tescie 440 przegrywa (aquanox- w nim karty ATI sa dobre) ale reszta jest albo troche albo znacznie gorsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekonasz sie ze nie masz racji w ocenie wydajnosci kart (ich wydajnosc jest porownywalna)

Jak to nie mam racji ?

Napisalem - Zaden R7500 nie bedzie szybszy od taniego nawet gf4mx440. Jeszcze nie widzialem uzytkownika ani testu, ktory by mowil, ze jest inaczej.

Przeciez nie jest szybsza R7500 od gf4mx440. Nawet w podanym linku do testu. Tylko w jednym tescie 440 przegrywa (aquanox- w nim karty ATI sa dobre) ale reszta jest albo troche albo znacznie gorsza.

Niestety mylisz sie, bo testy na THG nie byly zapewne robione na kartach NV produkcji Daytona czy LGS tylko "bardziej" markowych jak WinFast czy GW. A wiadomym jest ze GF roznia sie takze pod wzgledem wydajnosci jezeli chodzi o producenta.

Wiec smiem twierdzic, ze jednak najsłabszy/najtanszy GF4 MX 440 bedzie gorszy od najlepszego markowego ATI (BUILT BY ATI) - tym bardziej ze roznice w tescie na THG byly minimalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nei chce zmeiniac swojego radka 8500 na starego. Po prostu skladam kompa kolezance i chce wiedziec co bedzie najlepsze. A co do wojny to jak chcecie to se ja robcie, tylko powiedzcie mi co jest wydajniejsze: dobrze taktowany radeon 7500, gf 2 ti czy prolink gf 4 mx 440.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli kupi oryginalnego, najszybszego R7500 do 400 pln to mi wyrosnie takie cos na czole jak w filmie "How high" :)

Taki oryginal albo od porzadnej firmy, np. Hercules bedzie kosztowal z 500-600 pln !!!

A i tak dalej sie trzymam wersji, ze kazdy gf4xm440 bedzie od nich szybszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nei chce zmeiniac swojego radka 8500 na starego. Po prostu skladam kompa kolezance i chce wiedziec co bedzie najlepsze...

przede wszystkim napisz do czego kolezance bedzie sluzyl ten komputer - bo jak do netu, worda, irca i takich bzdetow to styknie Radeon 7000 lub jakis uzywany Matrox G200, a jak do grania to faktycznie GF4 MX 440 byle byl na 4 ns pamieciach - wtedy pamiatki powinny bez piardniecia dac sie 400@500 MHz (albo i wiecej) do tego @ rdzen i juz :)

BTW dlatego nie pisze o R7500 bo za 400 zl to mozna kupic ale raczej takiego na DDR 183 (366 MHz) a tu karta juz sie "krztusi" przy takich ...jowych pamiatkach - ale trzeba najpierw sprawdzic ile kosztyje wspomniany przeze mnie PowerColor R7500 EvilMaster albo dowiedz sie w MINT jakie taktowanie ma TO cacko (bo pamiatki ma niezle 4 ns Hynixy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcesz kolejna wojenke to sukces gwarantowany. Jezeli nie to przepraszam i juz sie wypowiadam :)

Zaden R7500 nie bedzie szybszy od taniego nawet gf4mx440. Jeszcze nie widzialem uzytkownika ani testu, ktory by mowil, ze jest inaczej. Jezeli bierzesz pod uwage tylko jakosc to bierz matroxa 400- moze za 400 pln gdzies znajdziesz.

ta, matroxika g400 mozna miec za ok 100 do 200 pln, na wgk oczywiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta, matroxika g400 mozna miec za ok 100 do 200 pln, na wgk oczywiscie

Nowy ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli kupi oryginalnego, najszybszego R7500 do 400 pln to mi wyrosnie takie cos na czole jak w filmie "How high" :)

Taki oryginal albo od porzadnej firmy, np. Hercules bedzie kosztowal z 500-600 pln !!!

OK! Nikogo na sile nie nalezy przekonywac... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte Radeon 7500 Pro - taktowanie 270/460, radiatory na pamieciach, kostki 4ns, zestaw gier :) i cena zaledwie 413zł - http://www.frazpc.pl/sklep lub http://www.sirius.pl

najlepszy wybór... po co psuc oczy kolezance jakims tanim GF :P

To bylby porzadny zakup. Z przesylka warta 8 pln karta za 401 pln wiec razem 409 pln ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz RACJE !!!

A osoby które twierdzą że GF4 MX440 jest wolniejszy od GF2Ti i ATI 7500 są w BŁĘDZIE !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz RACJE !!!

A osoby które twierdzą że GF4 MX440 jest wolniejszy od GF2Ti i ATI 7500 są w BŁĘDZIE !

AMEN :D

ale i tak wole radka 9000 niz mx440 :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz RACJE !!!

Tylko MINT Radeon 9000 kosztuje 419 zł netto w hurcie,a GF4MX440 z Prolinka z TV kosztuje 262 zł netto w hurcie !

PS GF3Ti200 64 MB z TV kosztuje 369 zł netto w hurcie ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz RACJE !!!

Tylko MINT Radeon 9000 kosztuje 419 zł netto w hurcie,a GF4MX440 z Prolinka z TV kosztuje 262 zł netto w hurcie !

PS GF3Ti200 64 MB z TV kosztuje 369 zł netto w hurcie ! 8)

nie zupełnie :wink: http://www.kontrast.pl/ tu masz za 410 brutto tylko ze procomp :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mozna uszeregowac chipy kart, od najslabszego do najmocniejszego?

Bo jak dla mnie to bedzie mniej wiecej tak:

Gf 4 mx 420<Gf 4 Mx 440<Gf 2 Ti=Radeon 7500<Gf 3 Ti 200<Gf 3<Radeon 9000<Gf 3 Ti 500<Radeon 8500<Gf 4 Ti 4200 (i tak dalej)

Czy mam racje?

A tak poza tym to zwiekszyl mi sie fundusz, do prawie 500 zl. Za te cene chyba na spoko sie kupic radka 9000 a moze nawet 8500. Ewentaulnie mysle o jakims gf 3 ti 200, ale nie wiem czy jest sens, bo chyba radek 9000 jest szybszy od tego gf 3 ti 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gf 4 mx 420<Gf 4 Mx 440<Gf 2 Ti=Radeon 7500<Gf 3 Ti 200<Gf 3<Radeon 9000<Gf 3 Ti 500<Radeon 8500<Gf 4 Ti 4200 (i tak dalej)

Czy mam racje?

A tak poza tym to zwiekszyl mi sie fundusz, do prawie 500 zl. Za te cene chyba na spoko sie kupic radka 9000 a moze nawet 8500. Ewentaulnie mysle o jakims gf 3 ti 200, ale nie wiem czy jest sens, bo chyba radek 9000 jest szybszy od tego gf 3 ti 200.

przecież GF 4 MX 440 jest szybszy od Gf 2 Ti...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi sie, a zreszta, nawet jesli to z zasady NIGDY!!! nie kupilbym takiego gowna jakim jest gf 4 mx 440. gf 4 mx jest zenujacym posunieciem marketingowym, i wale takie produkty. Poza tym moze w niektorych benchmarkach jest szybszy, ale jego cena jest nieproporcjonalnie wyzsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mam racje?

Przecież GF3Ti200 jest szybszy od Radeon'a 9000 !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...