LouisCyphre Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Witam! mam problem z moją grafą: gainward 5900xt GS otórz podczas grania w far cry i deus ex2 po kilku/kilkunastu min zaczynają mi sie dziać dziwne rzeczy: 1 - pojawiają sie artefakty (przy wyjściu z budynku na poczatku far cry), 2 - małe białe koropiki (na ciałach w far cry) 3 - nagle spada liczba klatek do 1-2/sec (far cry, deus ex2), karta ustawiona w trybie ENHANCED, wtyrybie normal też sie to pojawia tylko troche później katra była już raz w serwisie - wysiadła mi po 3h pracy moje przypuszczenia: - karta sie przegrzewa (te kropki to chyba pamięć) - nie wyrabia zasilacz i odcina moc na kartę (nagły spadek klatek) na America's Army 2.1 i battlefield vietnam karta działa spoko konfig kompa: barton 2.5@3.2 epox 8rda+ rev 2.1 512 twinmos 333mhz audigy2zs 80 gb wd caviar 8 mega cash zasilacz: 400W EVER-POWER PH400 tuv/ul narywarka, dvd dodatkowy cooler (z zasilacza jakiegoś) do lepszegochłodzenia budy z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 A czy karta wróciła z serwisu czy dostałeś nową? Jeśli z serwisu to czy jest to twoja karta czy dali jakąś inną??? Ale objaw taki jakby się właśnie przegrzewała. Ja jak swoją przekręce to w 4 teście mother nature w 3DMarku2003 mam na wodzie białe kropki. I robi się to tak jak przekręcę chipset. Przy przekręceniu pamięci wyskakują mi krzaki na ekranie. Może wiatrak się nie kręci na grafie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCyphre Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 karta z serwisu raczej moja. wiatrak chodzi, tylko zastanawiam się czy nie za wolno karty sam nie kręcę tylko ustawiam na ENHANCED mode - czyli treż pretaktowanie ale gwarantowane przez producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 wyłącz FastWrites w BIOSie oczywiście nie wgrywałeś żadnego BIOSu do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCyphre Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 nic nie kombinowałem z biosem - jest fabryczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 według mnie zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...