ROBAL Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Witam wszystkich, Mam maly problem. Jest to juz moja 4-ta plyta epoxa 8rda3+ (pierwsza rev 1.1 poszla do serwisu, bo nie dzialala na 200Mhz synchro, druga padla - rev 2.1, trzecia wcisneli mi jakas stara wiec nie wzialem... czekalem kolejne 2tyg i dostalem nowa, czwarta - rev 3.1), noi przedwczoraj mi padla :( (odkleil sie radiator na SB i sie chyba przegrzal, bo teraz komp nie wstaje a SB sie zawaliscie grzeje juz po kilkudziesieciu sek od wlaczenia :(). A wygladalo to tak: zobaczylem, ze radiator odpadl, wyjalem go, "odkrecilem" komputer aby sie nie przegrzal mostek i pochwili pracy kursor w w2003 mi stanal, a nastepnie komputer zaczal przechodzic tak jakby agonie... wiec od razu go wylaczylem. Od tamtej pory juz sie nie podniosl. Noi teraz tak, jako ze juz mam calkowicie dosc tej plyty gl. (wiecej czekam na zwrot z serwisu niz ja uzytkuje :(), chcialbym albo odzyskac pieniadze albo wymienic na abita nf7-s. Dodam tylko, ze bede juz sam to zalatwial w hurtowni... (kolegom ze sklepu juz sie znudzilo wozic mojego epoxa do serwisu :)). Jakie sa szanse ze w hurt. na to pojda i czy sa jakies przepisy ktorymi moge sie podeprzec w tej sprawie??? (Dodam tylko, ze to juz moja 4ta plyta w przeciagu 0,5 roku..., jakos ten epox mnie nie lubi :(, albo zasilacz plata figle...). Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 HEHEHEHEHEHEHEHE :D Stary jak ci odpadl radiatorek to kompa trzeba wylaczyc a nie "wyciagnalem go" HEHEHEHEHEHEHEHEHHEHEHE :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Nie wiem co Cie smieszy, mialem zalmana (puscił klej :x), jak zobaczylem ze odpadl zamieniłem na standardowy i zmieniłem ustawienia proca/pamieci na default. To, ze nie napisalem tego, ze wylaczylem komputer nie oznacza, ze tego nie zrobilem (no chyba, ze Ty potrafisz wyjac karty PCI, przykleic drugi radiator, wejsc do biosu bez restartu komputera, ale ja taki magik jak Ty nie jestem, pewnie sie jeszcze musze duzo uczyc... :?). P.S. Ja siedzac przy komputerze patrze w monitor, a nie trzymam glowe w obudowie czekajac az cos odpadnie. Klej zalmana jak dotad mnie nie zawiodl, ale... . A poza tym mostek poludniowy nie powinien sie wg mnie spalic bez radiatora jak wiekszosc jego funkcji zostala wylaczona a buda jak w podpisie z dodatkowymi wentylami..., ale chgw. A tak na marginesie, jak nie masz nic sesnownego do dodania, to moze nic nie pisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...