Gość Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Do Modera Prosze o zamkniecie tego topicu, bo z tego co doskonale widac dalsza dyskusja nie ma kompletnie sensu i nie dotyczy wcale tematu. Jest to rodzaj jakies klotni/sprzeczki, wiec po co ciagle powtarzac w kolko to samo ( R9100 to bubel wg kolegi robota, a wiekszosc twierdzi ze jest przeciwnie). Az mi sie tego czytac nie chce...również prosze o zamknięcie tego topicu i przy okazji owoca dla kolegi robota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 sama ati to przyznala ze bubel , bo zmienila nazwe z 8500 na 9100 myslac ze ludzie sie nie polapia i w koncu zejda im te stare karty , i jak widac udalo sie ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 robot przestan juz bo jestes nudny powtarzajac ciagle jedno i to samo..... zgadzamy sie z toba ze r9100 nie ma co podskakiwac do ti4200, juz dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 http://www.benchmark.pl/artykuly/Radeon850...0/strona-1.html 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 no mozna zamkąć temat 8500 to bubel heheeh :) a ti3 go rozkłada jak chce heheheeh :) dobre juz sie wiecej nie wypowiadam bo nie ma sensu ale powiem wam jedo przeciez u niego nawet 9700pro sakcze w FArCry hmmm u mnie chodzi na 11xx-8xx- AAx2 i wszystko max co sie da i jest bardzo płynna cos mi sie wydaje kolego ze jak bys popatrzal to na High trzeba miec to pelnej płynnosci gry minimum 780 ram a nie 512 , ty masz 512 i to jest przyczyna przycinania ZA MAŁO RAMU :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 xxx: daj spokoj, przeciez 9100 to bubel i tylko na low da sie grac :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Buahahahaha...... 8500 to bubel !!!! Robot - rozwaliłeś mnie. Widać, że mało wiesz, jaka karta była najwydajniejsza przed wyjściem GF4Ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 wogole sie nie da grac , bo gre non stop wywala , poczytajcie na forum topic o far cry - pisza tam jak sie da grac na tym waszym wypasie , smiechu warte . co do tego ramu - to wiem ze jest go za malo - dla mnie przyciecie jest wtedy gdy jest ponizej 20 klatek , wtedy juz cieko sie celuje i na pewno gra nie jest plynna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Nie no ten test jest beznadziejny http://www.benchmark.pl/artykuly/Radeon850...0/strona-1.html Klasują Ti200 tak nisko :!: Ja na XP 1600@2200, DDR333 na GA-7VAX i GF 3 200/450 mam 9070 3DMarków, a oni na P4 2,4 mają 7030 :zonk: Prosze mdera by nie zamykał topicu, w końcu ożywiona dyskusja a nie gdzie co iz ile kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 ponizej 20, drogi robociku, to juz jest padaczka polaczona z apopleksja.... moze ten twoj 9700 to bubel bo sie w far cry w max detalach nie da grac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 To nie jest dyskusja tylko idiotyczna kłótnia. Z jednej strony krzyki tego niedowartosciowanego idioty robota, z drugiej kolejne przepychanki R8500 vs. GF3. Sadze, ze to juz bylo, a poza tym ten topic dotyczy czegos innego. Moderzy zrobcie przysluge swiatu i zamknijcie ten topic ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 memphis - przynajmniej mozna sie posmiac co niektorzy maja do powiedzenia :) tak poza tym szkoda ze przez trolla szlag trafil dobrze zapowiadajacy sie watek..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 miope - prosze bana dla tego pana - obrazil mnie . tylko pytanie czy powiedzialbys mi to samo w 4 oczy , jezeli bedziesz w pomorskim lub zachodnioporoskim daj znac , chetnie przeprowadze z toba dyskusje , ciekawe na ile bedziesz wtedy wygadany i chetny do obrazania ludzi - to tyle odnosnie twojej kultury internetowego kozaka , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 robot nie chce sie z toba sprzeczac ale zwaz na to ze ewidentnie to ty prowokujesz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 zagraj na fsaa na maxa i anizo na maska , wszystko na najwyzszych ustawieniach i powiedz czy nie spada ci ponizej 20 klatek . pozatym wiem co to plynna gra , gram w q2 i q3 , gdzie trzeba duzo wiecej , do 125 nawet . no ale w takiej grze jest to do zniesienia te 20 klatek czasami , wiec juz sie nie wymadrzaj , i nie pisz nic jak nie masz nic ciekawego i madrego do powiedzenia , bo jestes strasznie sfrustrowany chyba przez tego 9100 i to ze ati olala stery do tego bubla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Sorry poniosło mnie - nazwałem Cię idiotą. Jak za to mam dostac bana to spoko. Mowi sie trudno. A co ma znaczyc Twoja wypowiedz ? KOZAKU ? O tym spotkaniu w realu ? czyzbys mi grozil ? Jesli tak, to prosze tez bana dla robota, bo o ile wiem, to forum nie jest po to, zeby komus grozic. Gdzie mieszkam masz napisane po dmoim avatarem, ale na pewno nie spotaklbym sie z toba dobrowolnie, bo nie rozmawiam z ludźmi na twoim poziomie. Jeszcze raz strasznie przepraszam, ze tak bardzo cie obrazilem. Lec, powiedz mamie. Kurde, nigdy niekt nie wkurzyl mnie na tym forum, tak jak ty, a juz ponad dwa lata czytam je codziennie. BTW - robot - ty jeszcze w ogole nie powiedziales nic madrego ani ciekawego. A to nie jest topic o Far Cry, ani o kartach High End !!! To jest topic o kartach z przedziału 300-450 zł. Ktos kto chce grac z FSAA i ANIZO, oraz max detalach i miec plynna gre, nie kupi takiej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Ludzie............ Apeluję: Olejcie po prostu tego zakompleksionego prowokatora robota. Przecież on to wszystko pisze tylko Wam na złość. Dajcie na luz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 poszedłem się napić i tyle mnie omineło :D, niechce się kłucić ale 9100 w rękach to niemialem, mój kumpel ma herca8500 bardzo przyjemna karta, gf3 jest troszke szybszy niewiem jakie taktowania herca.. ale to malo istorne RÓZNICA MINIMALNA a co do gf4 to niejest porównywalna co do 9500 bym powiedział pomiezy 9500 a 9700 takie plus i minus wiecie o co biega, a co do kart które mają powrócić hymm myślę ze nieporwracają, sam wolal bym kupić wypasione gf4 najlepsze jakie bylo niz bawić sie w 5200, przez 5500 i inne 5600... ale niestety niema dobrych na rynku bo głownie robia te najszybsze albo buble typu mx ehh no i u ati 9200 taki los. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 memphis - to bylo chyba raczej do mnie... chociaz nawet jesli nie, to podpisuje sie pod twoimi slowami oburacz, obunoz i krwia z serdecznego palca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 czy ja ci groze? mowilem ze porozmawiamy przeciez ? i zobaczymy czy tez ci tak szybko bedzie przychodzilo nazywanie mnie idiota jak mnie zobaczysz . proste . poprostu to jest topic o bajce jaka jest to iz radek 9100 to wspaniala karta , tymczasem jest gorsza od tanszej i duzo mniej konfliktowej gf3 , nie mowiac juz jaka jest roznica w podkrecaniu obu modeli . kazdy moze miec swoje zdanie , a ja chce innych uchronic ludzi przed kupowaniem karty ktorej ati sie wyrzeklo . NIBY CZEMU ZMIENILI NAZWE NA 9100 Z 8500LE ? skoro to taka super markowa karta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 No rzeczywiscie, pozwolilismy sie sprowokowac. Sadze ze bojkot dla robota, to dobre wyjscie. Nie wiem czy gf3 jest szybsze do tego Radka, czy an odwrót, ale w każdym razie różnica jest znikoma, i obie karty sa swietnym wyborem w swoim przedziale cenowym. Co do produktu Herca, charakterysuje sie on tez swietna jakoscia obrazu. Pozdrawiam P.S. Ostatnie do Ciebie robot - nazwe zmienili, bo wydali Radki 9000 i 9000Pro, ktore byly wolniejsze niz 8500, ale ludzi mogla zmylic nazwa. Zreszta polityka nazewnictwa Ati jest dosc osobliwa, co jest powszechnie wiadomo. Dalej, nie wiem jaka roznica jest w rozmowie o grafach an forum od rozmowy w cztery oczy. Nie sadze tez, zebym bal sie nazwac cie idiota, jakbym cie zobaczyl. Gadasz jak niedowartosciowany 14stolatek. Nie wazne. Koniec. Do niezobaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 pewnie, kumpel mnie ostatnio pytal o grafe kolo 300, bo juz mu gf2mx nie styka, to mowie r8500/9100 albo gf3, jak znajdzie pewnego (sprawnego) to bedzie sie bardzo cieszyl.... no chyba ze dorzuci jeszcze z piec dych i wezmie fx5200 ultimate.... swoja droga ciekawe jakie beda te nowe radki 9550, choc intuicja podpowiada ze raczej nieciekawe, no bo w koncu to obrzezany 9600.... :) BTW to szkoda ze jest tylko dwoch duzych producentow kart graficznych, gdyby ich bylo wiecej to na pewno rynek bylby ciekawszy i bardziej by sie starali.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 wypowiedzi w dziale painkiller przykladowe nie moje 1. jakie stery do radka9100 zeby niebylo zwiechy ?? wiektos bo niechce mi sie czytac 24 stron:) z gory dzieki odp A nam się nie chce pisać 10x tego samego. Nie błaznuj. Tip: zmiana sterowników nic nie daje 2. gra doprowadza mnie do szału Ciągle VPU-Recover się odpala, pratycznie grać się nie da 3. przeczytaniu setek tysiecy postów ( rózne fora) doszedłem do jednego wniosku- trzeba grę odłożyć na później, bo na obecną chwilę nie daje się normalnie grać Jedynym w miarę dobrym rozwiazaniem jest ponoć instalacja sterów Omega opartych o C 3.1 ( NIE 3.10) i kombinowanie później z ustawieniami grafiki ( priorytetowo 800/600 SICK!!! a ja mam LCD ). Szczerze mi się odechciało w grę grać. Czekam na nowy path do gry i nowsze sterowniki (beta 4.6 nic nie polepszyły ) 4. Mam orginała i powiem że za stabilny to on niejest... 2 razy puścił zwiecha ot tak sobie (może dlatego że procesor miał 60* ). Ale największy problem w tym że czasami się zatnie na dobre, po chwili gaśnie monitor , kiedy spowrotem się rozjaśni widzę komunikat że jakiśtam program przywrócił obraz bo karta graficzna wygenerowała jakieś błędy.... Mam radeona 9100 od sapphire, athlona, msi na nforce 5. zmniejszaj jakosc tekstur architektury dopoki nie osiagniesz zadowalajacej stabilnosci - niestety jest blad w engine gry wywalajacy gre na kartach na r200 - problem dotarl do PCF i moze zniknie po patch'u... 6. ech jasiu. tak masz radzic to w ogle nie doradzaj. wylaczenie VPU recovery nic nie da. najnowsze stery jak zawsze zazwyczaj pomagaja, ale najwazniejsze jest ustawienie szczegolow architektory na sredni poziom.!!! TO TYLKO SZCZYT GORY , przegladnelem pare stron tylko , w FAR CRY identycznie . kompatybilna super karta buahahahahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 no i dlatego ta akrta nie jest dla przecietnego uzytkownika , a o takim mowimy , gdyby ci ludzie kupili gf3 za mniejsze pieniadze mieliby nie dosc ze lepsza wydajnosc to jeszcze by im wszystko chodzilo spokojnie , ALE posluchali sie takich fachowcow od radka 9100 i se pograc nie moga dzieki wam i waszym super poradom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Tak samo poradzilbym kumplowi. Szkoda, ze tych kart praktycznie nie da sie juz kupic w sklepach. Co do R9550 - to gdyby za te max. 380 zł. byłą dostępna wersja 128 bit, to mógłby być ciekawym wyborem w tym przedziale, o ile dobrze by sie krecil. Moze byc dobra alternatywa dla FX5200 Ultimate, ale z tego co wiem, nikt na forum jeszcze go nie ma. Poczekamy, zobaczymy. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 no i jeszcze kwestia taka ze niech nowe dzieci nVidii i ATi wejda na rynek (mam na mysli nie tylko najmocniejsze modele) zeby ceny sie zmienily do rozsadnego poziomu, bo moze (najprawdopodobniej) za pol roku r9600 bedzie kosztowal ok. 300 zlotych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 ale wy juz lepiej nic nie radzcie nikomu , tylko grzecznie czytajcie forum to moze sie czegos nauczycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 ale wy juz lepiej nic nie radzcie nikomu , tylko grzecznie czytajcie forum to moze sie czegos nauczyciechłopie weź sobie odpuść. wielki modzie prosze daj mu bana!!!!!!! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Sorry, ale tego juz za wiele. Zmien ton i nie idzywaj sie. Zbanujcie go, bo nerwy mi zaraz puszcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 poczytaj cytaty jakie dalem odnosnie dzialania gier na 9100 , ludzie przynajmniej moze beda wiedzieli zeby niesluchac niekompetentnych osob ktore radza ta karta bo niby wszystko na niej chodzi . czarno na bialym dalem problemy osob z ta karta ...... a ci pseudo fachowcy dalej twierda ze jest inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...