Skocz do zawartości
Biedron

Blad Radeona 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Moj pierwszy post wiec prosze lagodnie (od razu zaznacze ze szukalem) :P Otoz mam Radka 8500 i pierwszy raz spotkalem sie z tym ze restartuje mi sie sterownik. Dzieje sie to jak wchodze do Hitmana i nie pojawia sie menu gry tylko restartuje mi sterownik "VPU Recover zrestartowal ..." Probowalem najnowszych sterow od atiego i omeg - na obu to samo. Jak to cos ma do rzeczy to monitor mam Flatrona F700P. Da sie cos z tym zrobic? btw. Przy wylaczonym VPU Rec musze ponownie restartowac kompa.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam dokladnie to samo co ty. Niedawno kupilem takiego samego radka. Jedyne co zrobilem aby sie z tym uporac to posmarowalem pasta procesor i pamiec na grafice jeszcze raz, bo wczesniej mialem zle nasmarowane. Ponadtwo wymienilem witrak na radiatorze na wydajniejszy. Dzieki temu spadala mi temperatura o 10*C i wyskakiwanie VPU wystepuje mi dosc sporadycznie. Tez zastanawiam sie czemu tak mam. Czyzby zasilacz? odlaczylem wszystkie dyski, wiatraki i CD ale to nic nie dalo... No i co to moze byc? A ty jaka masz temperature na grafice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz to przerabialismy:

1.Wyłacz VPU Recover.

bzdura.

2.Jeśli po tym zabiegu będziesz miewał restarty to oznacza że zasiłka nie wyrabia.

bzdura.

vpu recover zostaw wlaczone, dzieki temu nie trzeba resetowac kompa przy zwichu grafiki. pobaw sie ustawieniami gry (konkretnie szczegolowosc tekstur). sporo nowych gier ma takie problemy na r8500/9100 (far cry, painkiller, hitman). zazwyczaj pomaga ustawienie nizszej szczegolowosci tekstur.

co do niewyrabiajacej zasilki - zazwyczaj objawia sie to pionowymi kolorowymi pasami przy probie wejscia w tryb 3d. a wiec to nie ten przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz to przerabialismy:  

Yasiu22 napisał:  

1.Wyłacz VPU Recover.  

bzdura.  

Yasiu22 napisał:  

2.Jeśli po tym zabiegu będziesz miewał restarty to oznacza że zasiłka nie wyrabia.  

bzdura.  

vpu recover zostaw wlaczone, dzieki temu nie trzeba resetowac kompa przy zwichu grafiki. pobaw sie ustawieniami gry (konkretnie szczegolowosc tekstur). sporo nowych gier ma takie problemy na r8500/9100 (far cry, painkiller, hitman). zazwyczaj pomaga ustawienie nizszej szczegolowosci tekstur.  

co do niewyrabiajacej zasilki - zazwyczaj objawia sie to pionowymi kolorowymi pasami przy probie wejscia w tryb 3d. a wiec to nie ten przypadek.

BZDURA!!!

Najlepiej zainstaluj patcha do gry. na mojim radeonie działo się tak samo, po zainstalowaniu patcha wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BZDURA!!!

Najlepiej zainstaluj patcha do gry. na mojim radeonie działo się tak samo, po zainstalowaniu patcha wszystko jest ok.

nie watpie ze zainstalowanie patcha do giery rozwiaze sprawe. nawet powinno. niestety nie do kazdej gry od razu sa dostepne. w czasie kiedy gralem w pk nie bylo takiego. redukcja tekstur zdecydowanie w kazdym przypadku pomagala. wiec dlaczego bzdura ?

aha. moim pisze sie moim a nie mojim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszemy o grze Hitman, a w przypadku tej gry rozwiązaniem jest instalacja patcha a nie wymiana zasilacza czy zmiana ustawień w sterownikach...

Biedron instaluj patcha i zakonczmy ten wątek bo nie ma sensu go dalej ciągnąć. No chyba ze masz pirata i szukasz jeszcze cracka do patcha, ale w tym przypadku to juz nie do mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no panowie to nie jest problem hitmana. Mi cos takiego sie dzieje przy kazdej grze! Tez mam z tym duzy problem. A patch nie pomoze w wiekszosci gier. Zauwazylem ze zeby VPU nie wyskakiwalo to trzeba powylaczac wszystkie programy w tle, jakies DC++, chlodzenia programowe proca. I ofkorz najbardziej pomoglo ustawienie w biosie Fastwrite na disabled...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie sprawy:

1.Wyłacz VPU Recover.

Jak Wylączyc VPU Recover?? Jak możesz to opisz to dokładnie. :-|

Moj pierwszy post wiec prosze lagodnie (od razu zaznacze ze szukalem) :P Otoz mam Radka 8500 i pierwszy raz spotkalem sie z tym ze restartuje mi sie sterownik. Dzieje sie to jak wchodze do Hitmana i nie pojawia sie menu gry tylko restartuje mi sterownik "VPU Recover zrestartowal ..." Probowalem najnowszych sterow od atiego i omeg - na obu to samo. Jak to cos ma do rzeczy to monitor mam Flatrona F700P. Da sie cos z tym zrobic? btw. Przy wylaczonym VPU Rec musze ponownie restartowac kompa.

Pzdr

Biedron nie sluchaj!! Jam mam taki sam problem z akżdą gierką i patch nic nie daje!! Jak naprawisz ten problem to daj znak nr gg: 9906130

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wylączyc VPU Recover?? Jak możesz to opisz to dokładnie. :-|

Biedron nie sluchaj!! Jam mam taki sam problem z akżdą gierką i patch nic nie daje!! Jak naprawisz ten problem to daj znak nr gg: 9906130

zobacz kiedy był napisany ostatni post dotyczący tego tematu

"Napisano 7 Cze 2004, 08:07"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi