Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 [PS. Pitur: Chyba chodzi ci o "click 'n run" Jeśli zaś chodzi o możliwość użycia pakietów debiana, spróbuj wywoływać menedżera pakietów debianowskiego podając pełną ścieżkę do niego i nie sądzę aby te "zabezpieczenia" przed instalacją nowego oprgramowania były zbyt skomplikowane. Czesc Cherry.. Jak zwal, tak zwal. Poteznie mi podpadli, bo choc plyte udalo mi sie reklamowac, to i tak jestem stratny (nerwy, telefony). Miedzy nami: skopiowalem ja przed zwrotem :-).. Zas sprawa installera Debiana jest powazniejsza niz myslisz. Moge Ci udostepnic (kontakt via mail) Lindowsa - moze cos wymyslisz? Wszystkie pliki menegera pakietow sa tu fizycznie usuniete, zas sam (juz skompilowany) kernel polecenia instalacyjne "odsyla" do Click`n Run :-( To by trzeba prawodopodobnie potraktowac "reversingiem" - a na to juz za glupi jestem, zatrzymalem sie na kodzie basic X-86 (bez rozszerzen). Probowalem przerzucic (do /sbin) pliki instalera od Debiana 3, niestety, proba jego wywolania zakonczyla sie.. wyswietleniem warunkow uzywania Click`n Run-a.. -- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Witam. Przeciez napisalem tu juz wyraznie, czym jest "Lindows" - to oszustwo, ktorego autorzy stoja juz przed Sadem USA. Zas w tym konkretnym przypadku winien jest.. Kolega, ktory nie przeczytal ReadMe.. :-(. Przeciez tam pisze wyraznie: sa dwa typy instalacji - albo bootujemy CD-ka spod Windows, i wtedy mamy dostep do partycjonera, albo spod BIOS-u, ale wtedy formatuje caly dysk. Czyli, kto tu winien? :-). Problem jest gdzies indziej - jesli nie zaplacimy, nie zainstalujemy pod Lindows ZADNEGO programu, bo ma on usuniete wszelkie mechanizmy instalacji pakietow (oraz kompilacji). Jedyny ktory pozwala na instalacje, "Click in Run", jest na login/pass i platny - z gory. Na plytce zas nie ma niemal nic, nawet wiekszosci sterownikow. Omijajcie ten shit z daleka.. Pozdrawiamnie pisze ale jest napisane dbajcie o kulture jezykowa :) kolego wrzuc na luz , zaczalem czytac wszystkie posty z tego tematu poniewaz ciekawi mnie lindows i nagle widze cos takiego ? w rzeczywistosci tez lapiesz wszystkich za jezyk ? masz do tego preferencje ? a moze popadasz w jakas paranoje cos w stylu don kichota tylko nie walczysz z wiatrakami ale z gafami verbalnymi co ? luz kolego luz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Jak zwal, tak zwal. Poteznie mi podpadli, bo choc plyte udalo mi sie reklamowac, to i tak jestem stratny (nerwy, telefony). Miedzy nami: skopiowalem ja przed zwrotem :-).. Zas sprawa installera Debiana jest powazniejsza niz myslisz. Moge Ci udostepnic (kontakt via mail) Lindowsa - moze cos wymyslisz? Wszystkie pliki menegera pakietow sa tu fizycznie usuniete, zas sam (juz skompilowany) kernel polecenia instalacyjne "odsyla" do Click`n Run :-( To by trzeba prawodopodobnie potraktowac "reversingiem" - a na to juz za glupi jestem, zatrzymalem sie na kodzie basic X-86 (bez rozszerzen). Probowalem przerzucic (do /sbin) pliki instalera od Debiana 3, niestety, proba jego wywolania zakonczyla sie.. wyswietleniem warunkow uzywania Click`n Run-a.. -- Pozdrawiam Kernel jest standardowy (+ drobne poprawki jak to w każdej dystrybucji), zabezpieczenia leżą na 100% gdzieś niezbyt głęboko poza nim. Lindows to zwykła dystrybucja, jak każda inna. Ale cała zabawa w modyfikowanie czegokolwiek nie jest warta zachodu, bowiem są lepsze dystrybucje i nie widzę sensu w tym aby tracić czas na Lindowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...