Skocz do zawartości
RaF

Jeba** Lindows

Rekomendowane odpowiedzi

[PS. Pitur: Chyba chodzi ci o "click 'n run"

Jeśli zaś chodzi o możliwość użycia pakietów debiana, spróbuj wywoływać menedżera pakietów debianowskiego podając pełną ścieżkę do niego i  nie sądzę aby te "zabezpieczenia" przed instalacją nowego oprgramowania były zbyt skomplikowane.

Czesc Cherry..

Jak zwal, tak zwal. Poteznie mi podpadli, bo choc plyte udalo mi sie reklamowac, to i tak jestem stratny (nerwy, telefony). Miedzy nami: skopiowalem ja przed zwrotem :-).. Zas sprawa installera Debiana jest powazniejsza niz myslisz. Moge Ci udostepnic (kontakt via mail) Lindowsa - moze cos wymyslisz? Wszystkie pliki menegera pakietow sa tu fizycznie usuniete, zas sam (juz skompilowany) kernel polecenia instalacyjne "odsyla" do Click`n Run :-(

To by trzeba prawodopodobnie potraktowac "reversingiem" - a na to juz za glupi jestem, zatrzymalem sie na kodzie basic X-86 (bez rozszerzen). Probowalem przerzucic (do /sbin) pliki instalera od Debiana 3, niestety, proba jego wywolania zakonczyla sie.. wyswietleniem warunkow uzywania Click`n Run-a..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Przeciez napisalem tu juz wyraznie, czym jest "Lindows" - to oszustwo, ktorego autorzy stoja juz przed Sadem USA. Zas w tym konkretnym przypadku winien jest.. Kolega, ktory nie przeczytal ReadMe.. :-(. Przeciez tam pisze wyraznie: sa dwa typy instalacji - albo bootujemy CD-ka spod Windows, i wtedy mamy dostep do partycjonera, albo spod BIOS-u, ale wtedy formatuje caly dysk. Czyli, kto tu winien? :-). Problem jest gdzies  indziej - jesli nie zaplacimy, nie zainstalujemy pod Lindows ZADNEGO programu, bo ma on usuniete wszelkie mechanizmy instalacji pakietow (oraz kompilacji). Jedyny ktory pozwala na instalacje, "Click in Run", jest na login/pass i platny - z gory. Na plytce zas nie ma niemal nic, nawet wiekszosci sterownikow. Omijajcie ten shit z daleka.. Pozdrawiam

nie pisze ale jest napisane dbajcie o kulture jezykowa :)

kolego wrzuc na luz , zaczalem czytac wszystkie posty z tego tematu poniewaz ciekawi mnie lindows i nagle widze cos takiego ? w rzeczywistosci tez lapiesz wszystkich za jezyk ? masz do tego preferencje ? a moze popadasz w jakas paranoje cos w stylu don kichota tylko nie walczysz z wiatrakami ale z gafami verbalnymi co ? luz kolego luz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwal, tak zwal. Poteznie mi podpadli, bo choc plyte udalo mi sie reklamowac, to i tak jestem stratny (nerwy, telefony). Miedzy nami: skopiowalem ja przed zwrotem :-).. Zas sprawa installera Debiana jest powazniejsza niz myslisz. Moge Ci udostepnic (kontakt via mail) Lindowsa - moze cos wymyslisz? Wszystkie pliki menegera pakietow sa tu fizycznie usuniete, zas sam (juz skompilowany) kernel polecenia instalacyjne "odsyla" do Click`n Run :-(

To by trzeba prawodopodobnie potraktowac "reversingiem" - a na to juz za glupi jestem, zatrzymalem sie na kodzie basic X-86 (bez rozszerzen). Probowalem przerzucic (do /sbin) pliki instalera od Debiana 3, niestety, proba jego wywolania zakonczyla sie.. wyswietleniem warunkow uzywania Click`n Run-a..

-- 

Pozdrawiam

Kernel jest standardowy (+ drobne poprawki jak to w każdej dystrybucji), zabezpieczenia leżą na 100% gdzieś niezbyt głęboko poza nim. Lindows to zwykła dystrybucja, jak każda inna. Ale cała zabawa w modyfikowanie czegokolwiek nie jest warta zachodu, bowiem są lepsze dystrybucje i nie widzę sensu w tym aby tracić czas na Lindowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi