Electro Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Witam Chce sobie złożyć kompa i mam do was pare pytań: 1.Czy płyta ECS(nforce2)jest dużo gorsza od płyty Gigabyte GA-7N400-L(nforce2)??Chodzi mi głównie o stabilność,podkręcalność procka(Athlon XP 2500+ Barton podkręcony na 3200+) 2.Jaką pamiec wybrac??w gre wchodza pojedyncze moduły(w niedalekiej przyszlosci dokupie 2 modul) -DDR 256 MB PC-400 TwinMos CL 2,5 -DDR 256 MB PC-333 Kingston CL 2,5 Gościu w sklepie powiedział mi,że z tym Athlonem beda lepiej współpracowaly kosci Kingstona 333,a ja osobiście uważam,że lepsze beda TwinMosy 400 i teraz juz sam nie wiem.. :( 3.Czy zasilacz MODE COM ISO-450P(350W) pociagnie nast.sprzet?: Płyta glówna któraś z 2 wyżej wymienionych Procesor Athlon XP 2500+ podkrecony na 3200+ Pamiec któraś z 2 wyzej wymienionych K.grafiki Gigabyte Radeon 9200 64MB 128bit Dysk WD Caviar SE 120GB 8MB 7200 Naped Combo LG,FDD Klawiatura i mysz Czy może zasilacz LOGIC L350W(350W) zamontowany w obudowie Logic Q5???(po prostu ta obudowa mi sie bardzo podoba-wyswietlacz LCD-i jest w bardzo przystepnej cenie) Z góry dzieki za pomoc :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 Witam Chce sobie złożyć kompa i mam do was pare pytań: 1.Czy płyta ECS(nforce2)jest dużo gorsza od płyty Gigabyte GA-7N400-L(nforce2)??Chodzi mi głównie o stabilność,podkręcalność procka(Athlon XP 2500+ Barton podkręcony na 3200+) obie sa nieciekawe. osobiscie nie mam nic do ecs'a, mialem od nich dwie plyty i chodzily ok. ale swoja renome ma... gigabyte tez jest dziwny. nie mialem zadnego, ale patrzac po opiniach na forum kup sobie lepiej abita, albo epoxa... 2.Jaką pamiec wybrac??w gre wchodza pojedyncze moduły(w niedalekiej przyszlosci dokupie 2 modul) -DDR 256 MB PC-400 TwinMos CL 2,5 -DDR 256 MB PC-333 Kingston CL 2,5 Gościu w sklepie powiedział mi,że z tym Athlonem beda lepiej współpracowaly kosci Kingstona 333,a ja osobiście uważam,że lepsze beda TwinMosy 400 i teraz juz sam nie wiem.. :( jak dla mnie z tych dwoch twinmosy. nie wiem czemu sprzedawca chce ci wcisnac wolniejsze pamiatki - moze chce sie ich pozbyc?? 3.Czy zasilacz MODE COM ISO-450P(350W) pociagnie nast.sprzet?: Płyta glówna któraś z 2 wyżej wymienionych Procesor Athlon XP 2500+ podkrecony na 3200+ Pamiec któraś z 2 wyzej wymienionych K.grafiki Gigabyte Radeon 9200 64MB 128bit Dysk WD Caviar SE 120GB 8MB 7200 Naped Combo LG,FDD Klawiatura i mysz Czy może zasilacz LOGIC L350W(350W) zamontowany w obudowie Logic Q5???(po prostu ta obudowa mi sie bardzo podoba-wyswietlacz LCD-i jest w bardzo przystepnej cenie) pociagnie. chociaz moglbys rozwazyc wymiane na cos pewniejszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 pamięć weź 400MHz ECS'a raczej omiń szerokim łukiem, nie rozważasz czegoś poza tymi dwoma wypisanymi (nadal nForce, of course :D)? minusy obu: - nie ma możliwości zbytniej zabawy napięciem (na Gigabyte'ach tylko o %, na ECSie bodajże wcale :?) - ECS nie ma kilku bajerów które ma GB (ale czy są ci potrzebne? :)) może Asus A7N8X-X ? (cena wypośrodkowana :D) albo FIC (nie pamiętam numeru, bodajże AU13 albo coś takiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 1. Ja bym nie brał ani Gigabyte, ani ECS. Najlepiej Epox z serii RDA lub SL-75FRN2-L Solteka. Pojawiły się ostatnio FRN3-L, ale nie są tak dobre, ja dwójki. 2. Pamięć oczywiście Twinmosa, chyba, że masz możliwość skombinowania Hynixów D43. 3. Wymieniony Mode Com da rade. Mimo wszystko nie brałbym tego Logica - jakieś to takie, nie wiadomo, jakie. Natomiast mode Com sprwdzony, przynajmniej będziesz miał spokojną głowę, nie to co ja (podpis). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 mam tego gigabyte-a i moim zdaniem jest b.dobry (cena jakosc) co do pamieci to jak bedziesz krecil to 400 chyba ze nie to 333 a kasa ci zstanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueICE Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Co do płyty to ja polecam Epox'a 8RDA+ v.2.x Mam, używam i jest super (pasywne chłodzenie to jest to). Pamięci oczywiście 400 no bo niewidze inaczej jak ma być barton @3200 (firma wedle uznania i kasy, ale TwinMos to jest to :)) U mnie taki konfig (+GF 5600Ultra) ciągnie na 300W ModedCom'a i niezauważyłem nic niepokojącego (juz niedługo przesiadam się na bude Chieftec'a z zasiłką 360 lub 420W :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 możesz kupić jak kolega któryś wcześniej polecił FIC AU13, one teraz tanio stoją i są dość dobre, może rekordów nie pobijesz ale fsb ok. 220 powinieneś z łatwością wyciągnąć, co do pamięci to oczywiście ten twinmosy, co do wypowiedzi kl-damian, chyba sobie żartujesz z tą zaoszczędzoną kasą, przecież między 333 a 400 mhz jest różnica groszowa, no i grafa weź może kup jakiegoś GF 3 Ti, R8500/9100 lub GF 4 Ti bo cena bedzie podobna lub niewiele wyższa, a napewno power w grach bedzie dużo większy, aaa i jeszcze zasilacz jest OK 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...