mar_cin Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 w sumie dziwi mnie (albo nie znalazlem ;p ale watpie - szukajka prawde ci powie) ze na tak zacnym i powaznym forum wyjscie Chanki (chankasta) przeszlo bez echa ... i prosze mnie nie podejzewac o szerzenie nie moralnych ideii ( bo jak wiadomo konsolka spi sobie w trumnie jesli chodzi o rynek konsolowy) fakt. odpala komercyjne tytuly i jak na wersje alpha 0.1 calkiem przyzwoicie :) np na moim configu: Soul Calibur 40-60 fps Ikaruga ok 40fps Marver vs Capcom 2 : 30-40 fps`ow a w kolejnym rijalizku zapowiedziane m. in optymalizacja -bo teraz raczej sam proc sie meczy itd. (np shenmue , tudziez Dead or alive 2) ale oprocz nich odpala tez produkcje scenowe. jak ktos zainteresowany badz jeszcze nie wie to odsylam do oficialnej strony chankast`a a tutaj pare screenow :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 A sprawdzałes np.Virtue Tennis 2??? I czy coś w tym trzeba poustawiać,bo gierki na DC były rzeczywiście niezłe. Aha i czy obraz do DC musi być ISO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 emulator nie czyta obrazów, ale mozesz posluzyc sie jakims wirtualnym cd-romem i wtedy wczytskie obrazy ci przeczyta. Emulator obsuguje tylko plytki safeboot z obsluga VGA (naszczesci samemu moza sobie ta VGA i safeboot dodoac jak gra nie posiada) Emulator nie chodzi na 98/me na 2000 na problemy i dzila jak nalezy tylko na xp i 2003. Jak na starcie kompatybilsnosci jest bardzo duza, ale w wiekszosc gier narazie i tak sie nie da spokojnie pograc - emulato wywala w co ciekawszych momentach. Mimo to ten emu stanowi milowy korok do przodu pod wzgledem emulacji DC i wieleki brawa dla autora ktory dokonal w 2 mieciace tego co inni probowali przez lata. Strona domowa: http://www.chanka.org/ Oficjalne forum: http://www.emutalk.net/forumdisplay.php?f=101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 mar_cin możesz mi nappisac gdzie można kupic ;) soul calibura. Ja k coś będziesz wiedział to na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 rewolucja!!!! ja czekam aż zemuluje nba street espn nba resident evil metal gear twin snakes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 rewolucja!!!! ja czekam aż zemuluje nba street espn nba resident evil metal gear twin snakes rehehehehe :lol: NBA Street jest na PlayStation 2 MGS Twin Snakes na GameCube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 jest juz tzw "hack" wersji 0.1 :) dochodzi pare przygwizduf - u mnie nie do konca to dziala no ale i samego "hacka" wersja dosc wczesna jesli ktos zainteresowany to ... link i fullscreen link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Teraz to mar_cin dales :) Jestes nowy dlatego Ci wybacze ;) Ale wejdz sobie na forum zatytulowane Alternatywne Platformy i przeczytaj wyraznie 2 temat. Co to moze byc????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 hehe, czyli szukajka kuamie :) albo ma humory bo nic nie znalazlem :) jak zakladalem ten wątek :) tak czy innaczej moze wiecej ludzi sie dowie jak to jest tu ... bo wielu emulacja sie kojazy predzej z grami niz ze scena :) coz taki swiat .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 rewolucja!!!! ja czekam aż zemuluje nba street espn nba resident evil metal gear twin snakes rehehehehe :lol: NBA Street jest na PlayStation 2 MGS Twin Snakes na GameCube uuu ale ze mnie mądrala myślałem że to gamecube a to dreamkast apropo nawet nie wiem jak toto wygląda to coś :lol: czy to konsola w stylu psone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 rewolucja!!!! ja czekam aż zemuluje nba street espn nba resident evil metal gear twin snakes rehehehehe :lol: NBA Street jest na PlayStation 2 MGS Twin Snakes na GameCube uuu ale ze mnie mądrala myślałem że to gamecube a to dreamkast apropo nawet nie wiem jak toto wygląda to coś :lol: czy to konsola w stylu psone? update -hehe naszcczęście skleroza nie boli już sobie przypomniałem co to za konsolka ciekawe czy nba 2k2 pójdzie ? i czy to wogóle ta niezła gierka segi czy się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 wersja 0.2 dziś wyszla: - more stable, no more random crashes - better gfx core - more compatibility - speed improvements - cable selector - new pad support - and a lot of more features :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 oraz wersja alpha 0.2a ;p Bugs fixed: - vga/ntsc bug fixed - control pad fixed - fixed a bug in the video renderer that was causing chlopy nie traca czasu oby tak dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Eeee, mam problem ze znalezieniem biosa, był by ktoś tak pomocny i dał info na priva?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIEKO Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Poszukaj na gogle ja tak znalazlem bios, nazwa - dc_flash.bin i ci znajdzie potem do katalogu z emulatorem i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 bois jest w 2plikach: dc_bios.bin dc_flash.bin I bez tych plików nie pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 nie powiem ladnie zrobili tego emulatorka pogralem w soul calibura troche i w shenmue i stwierdzilem ze konsole to nie dla mnie :oops: ale gierki robia wrazenie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 U mnie elegancko śmiga SoulCalibur przy AAx6, żadnych zwiech nie uświadczyłem. Czekam na emulator PSX2, mój TEKKEN4 już od roku czeka na uruchomienie... Mógłby ktoś powiedzieć w co jeszcze warto pograć z DreamCasta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Moje must play na dc: Shenmue Shenmue 2 Virtua Fighter 3 Dead or Alive 2 Jet Grind Radio Marvel vs capcom 2 Ready 2 Rumble Resident Evil Code veronica Soul Calibur Pweni jest jeszcze mnustwo dobrych tytułów, ale tylko te mi teraz do glowy przyszly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 U mnie elegancko śmiga SoulCalibur przy AAx6, żadnych zwiech nie uświadczyłem. Czekam na emulator PSX2, mój TEKKEN4 już od roku czeka na uruchomienie... Mógłby ktoś powiedzieć w co jeszcze warto pograć z DreamCasta?? Resident Evil Code: Veronica Jet Grind Radio moje dwie ulubione gierki na DeCeka pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 heh z kąd moge sobie załatwić jakąś gierke?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 jako ze chankast gd-romow nie odpala :> to chyba wiadomo skad i jak :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 i kolejny "hack" tym razem do wersji 0.2a ;)) LINK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 i kolejny "hack" tym razem do wersji 0.2a ;)) LINK :D Poprzedni hack miał trojana (avast!znów bezbłędny) A tak BTW to nie moge uruchomić Soul Calibur,czy wszystkim to chodzi???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Tja, chodzi bez problemu. Pobaw sie zmiana w Cable Type z VGA na NTSC, powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Dead or Alive 2 Resident Evil Code veronica Soul Calibur ktos mi powie skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te giery? swgo czasu jak sasiad mial dreamcasta to sie nagralem kupe czasu w DOA i SC .. a residenta nigdy nie zdarzylem przejsc bo ciagle sie klepalismy (virtualnie of coz) po ryjach. jakby ktos mial jakis namiar to poprosze o PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 i kolejny "hack" tym razem do wersji 0.2a ;)) LINK :D Poprzedni hack miał trojana (avast!znów bezbłędny) a to juz nie do mnie pretensje :> tylko do panuf autorow ow ""haka"" :> btw: info WIP (work in progress) RECV bug is fixed. No more crappy graphics after leaving the submarine and no crash after meeting that giant worm. (bedzie mozna juz komfortowo grac e residenta:>) Fixed a bug in sh4 cpu: Players are visibly in VTennis 1 and VTennis 2. FullScreen implemented (milo milo ze w koncu "wbudowane" w emu) Windows 2000 compatibility (to pewnie czesc z was ucieszy:) ) Naomi's Virtua Striker working (emulacja plyt NAOMI :>>) oprocz tego jak widac na tym screen`ie doczekamy sie chyba w koncu plugin`suf :)) (moze d3d i opengl?:>>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a nie wiecie czy metropolis street racer dziala na tym emu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Podobno działa i to całkiem nieźle. Widziałem screeny. :wink: Cytat z forum chanka: Metropolis street racer (E): almost perfect in game (but the menus have GFX errors)(Added from PsyMan's Post) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Podobno działa i to całkiem nieźle. Widziałem screeny. :wink: Cytat z forum chanka: Metropolis street racer (E): almost perfect in game (but the menus have GFX errors)(Added from PsyMan's Post) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...