Skocz do zawartości
Danielino

Problem z siecią lokalną!!!!! Ludzie pomóżcie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Mam niemały problem z siecią lokalną. Jestem podłączony do sieci lokalnej, gdzie wszyscy mogą udostępniać dane. Jest też jeden duży serwer (odpalony 24/h), gdzie również leżą różne pliki. W momencie kiedy wchodzę do folderów udostępnionych przez ludzi (którzy mają oczywiście włączone kompy) oraz na ten serwerek, widzę wszystkie pliki, ale nie mogę ich ściągnąć. Niby zaczyna się pobieranie pliku, ale po kilku minutach pojawia się komunikat: "NIE MOŻNA SKOPIOWAĆ (NAZWA_PLIKU): OKREŚLONA NAZWA SIECIOWA JEST JUŻNIEDOSTĘPNA". W momencie, kiedy ja coś udostępniam, to bez problemu ludzie mogą ode mnie coś zassać. Pytalem się providera, ale mówi, że przyczyna jest gdzieś po mojej stronie. Formatowałem dysk i instalowałem jeszcze raz Windowsa (Mam wciąż XP) i to samo. Na Win '98 równieżnie działało to, jak trzeba. Nikt nie umie mi pomóc, więc może ktoś z Was miał podobną sytuację lub wie, jak sobie z tym poradzić... byłbym bardzo wdzięczny!!!

Z góry dzięki i czekam na odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze cos w fajerłolu masz namieszane

kiedys qmpel udostepnil dysk i zablokowal wszystko na firewallu i nikt nie wiedzial o co chodzi :)

Hmmm , jakby cos było nie tak z firewall'em to by wogóle nie zaczął kopiować .

Ja myśle ze może twoja sieciówka gubi za dużo pakietów , a kopiowanie pod windowsem nie jest zbyt "rozgarnięte" i wywala taki komunikat.

Spróbuj podmienić sieciówke od jakiegoś kolegi i sprawdzić czy wtedy problem będzie nadal istnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi