Wojtass Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Witam Mam możliwośc kupic używanego UPSa EVER AP 650PRO, pytanko moje dotyczy trwałości alumulatorów a nie o czas jaki podtrzymujasystem,tzn po jakim czasie tki akumulator "padnie", czy np 4 letni działąć poprawnie, czy może zależy to od użytkowania pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Jezeli akumulatory byly 1-2 razy w miesiacu rozladowywane i ladowane spowrotem to powinny byc jeszcze w dobrym stanie. Jezeli wogole nie byly ruszane i tylko praca awaryjna je zalanczala to one juz ledwo zyja. Jezeli jeszcze ma sie szczescie to da sie je rozruszac troche ale to i tak nie bedzie to co nowe, jezeli ma sie pecha to akumulatory po takim czasie sa do wyrzucenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 szansa na to ze 4 letnie akumulatory sa jeszcze w miare zywe jest niestety bardzo mala - teoretycznie przy prawidlowej eksplatacji jak Feluke opisuje moga dozyc takiego wieku i jeszcze pare miesiecy dalo by sie eksplatowac, ale z doswiadczenia wiem ze malo kto az tak dba o UPSy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...