sailence Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 otóż sprawa przedstawia się następująco, kupiłeł 2 x PAPST 12 cm i zadowolony z siebie podpięłem oba równolegle do molexa, a niebieskie kabelki (sądzę, że odczyt obrotów) podpięłem do wtyczek na płycie głównej (do pinów odpowiedzialnych za odczyt), załączyłem w windzie programik SPEED FAN i spojrzałe na obroty: po czym nastąpił szok :D w BIOSIE wogóle nie odczytuje że są wiatraki podpięte, i tu mam zonka, bo nie wiem co z tym fantem zrobić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 do NASA :lol: podepnij je na 5V troszki im zmaleją :lol: jabym tylko zobaczył czuy się kręcą, jak tak to oki :) i po sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 buahahaha dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 zmien ten glupi program na jakis inny, ot co. nie rozumiem tej fascynacji bledami progamu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 sailence wykasuj obrazek z siga bo bedzie awantura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 z siga? nie rozumiem... awantura? za co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 zmien ten glupi program na jakis inny, ot co. nie rozumiem tej fascynacji bledami progamu. Dlaczego od razu glupi?? Mozesz to jakos poprzec faktami? Mi jakos nie przeszkadza i uzywam od poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 z siga? nie rozumiem... awantura? za co?to wlasnie tam gdzie masz info od Jona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 ojej, nie zauważyłem, że mi to wycieli, a tak na wiasem mówiąc, to na tym forum ten link jest zakazany, czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 wrzucanie obrazkow do siga jest zakazane, mysl o modemowiczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 zene: wlasnie z powodu takich dziwnych przypadkow. testowalem go na kilku plytach i zawsze cos blednie pokazywal. odkad uzywam cpucool nie widzialem lepszego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 podepnij niebieski i czarny do plyty, a czerwony do molexa - moze cos pomoze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 ciekawy pomysł, ale czy aby przepływ prądu nie będzie za duży? to w końcu 12 cm-owy wiatrak jest i nie chciałbym żeby mi ścieżkik z płyty się poodklejały :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Do płyty można podpinać jedynie wiatraki z mocą do 6 Watów (czyli 0,5 ampera dla 12 v), powyżej można liczyć na spalenie czegoś na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 no ale chyba gnd i czujnik obrotow mozna podpiac, byleby czerwony przewod do molexa szedl ... tak mi sie zdaje :) ale pewny nie jestem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 no ale chyba gnd i czujnik obrotow mozna podpiac, byleby czerwony przewod do molexa szedl ... tak mi sie zdaje :) ale pewny nie jestem....khem khem ... a malutkie elektroniki to niby którędy będą do tego wiatraka biegać .... czerwonym i .....TAK !! CZARNYM właśnie :P ergo - CZARNYM płynie taki sam prąd jak i CZERWONYM jeno w inną mańkę co do tematu - owszem masa by się w tym gniezdzie na mobo przydała podpięta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 hmm nio moze, nie kloce sie z tym czy czarnym plynie taki sam prad czy nie, ale chyba tak (chociazsprawdze to:P), a tak wogole to chyba zbyt duzo nie da, bo gnd na mobo=gnd w molexie, mozesz jeszcze sprobowac podpiac do molexa i na mobo do gnd :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locox Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 problem moze tkwic w tym ze zle odczytuje obroty praktycznie wogole niepowinien czytac obroto jesli podpioles jeden kabelek sada obrotow musi byc podpieta na dwa bieguy ktore pobiera z plyty FAN1 itd . Mozliwe ze dlatego oszlal czujnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...