Skocz do zawartości
CeglA

Przerywania a wydajnosc sprzetu?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlaanie...duzy wplyw na wydajnosc kompa ma poprawne lub nie ustawienie przerywan w biosie? U mnie domyslnie prawie wszystko laduje sie na IRQ11 i zastanawiam sie czy to moze miec jakikoliwek wplyw na np. wynik w 3DMarku i czy jest sens zmieniac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Ci wszystko chodzi to nie ma problemu / a tak BTW to co masz 2k czy xp bo pod czymkolwiek innym ze stajni m$ to byś nie miał takich dylematów nt wydajności tylko miałbyś wojenkę z komponentami i konfliktami sprzetowymi o poprawne uruchomienie kompa ;)/

a ja przynajmniej nie zauważyłem pod ntkopodobymi nowej generacji jakichkolwiek różnic / ale aqrat w moim domowym kompie każda karta jest na innym przerwaniu a to czego nie używam to jest wyłaczone bo po co ma być jak niepotrzene /

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega mial modem na przerwaniu z 2 urzadzeniami i w win me po jakims czasie mu gra zaczynala coraz bardziej skakac, az do momentu w ktorym jedna klatka byla na pare sekund. Po zmianie przerwania na modemie wszystko wrocilo do normy (modem w czasie gry byl wylaczony)

-----------------------------------------------

M$ rulez!!!!!! i badz tu madry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest jedn a podstawowa sprawa jeśli masz coś z nt to nie ma się co przejmować

jesli dosa to trzebna a nawet musisz

a no i przerwania nie wpływają na wydajność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...