ko5ma Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Dziś rano sflashowałem bios (miałem 1008, mam 1011, płyta jak w podpisie). Po odpaleniu windy i mniej więcej godzinnym graniu w gta3 (trzeba wszystko przetestować, hehe) zerknąłem na odczyt z MBM i okazało się, że na procku było max 48*, o ok. 9-10* mniej niż zwykle przy tej samej temperaturze otoczenia (np. wczoraj miałem 57-58*). Myślałem, że to pewnie MBM nie odczytuje dobrze danych, ale w biosie było to samo - w spoczynku 44*. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Czy w poprzednich biosach temp była zawyżana, czy to po prostu mi się coś pochrzaniło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 asus niekiedy miał błędy w biosach jesli chodzi o pomiar temperatury kiedys miałem pIII450 na P3BF i na starcie miałem 100C tak jest i w tym przypadku po prostu poprawili bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 No tak, ale w takim razie czemu dopiero teraz? Bios zmieniałem już po raz bodajże czwarty, i do tej pory zawsze wskazywał mniej więcej taką samą temperaturę. W dodatku wydaje mi się, że nie jest ona zbyt prawdopodobna, bo A7V333 pobiera dane o temp z jądra procesora, więc powinna być nieco wyższa niż normalna, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 No tak, ale w takim razie czemu dopiero teraz? Bios zmieniałem już po raz bodajże czwarty, i do tej pory zawsze wskazywał mniej więcej taką samą temperaturę. W dodatku wydaje mi się, że nie jest ona zbyt prawdopodobna, bo A7V333 pobiera dane o temp z jądra procesora, więc powinna być nieco wyższa niż normalna, prawda? Uhhh... teraz masz chyba dobra... ja po podkreconym procku (patrz podpis) mam w idle 50 a wstresie 54 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...