Skocz do zawartości
ko5ma

Zmiana biosu a temperatura?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rano sflashowałem bios (miałem 1008, mam 1011, płyta jak w podpisie). Po odpaleniu windy i mniej więcej godzinnym graniu w gta3 (trzeba wszystko przetestować, hehe) zerknąłem na odczyt z MBM i okazało się, że na procku było max 48*, o ok. 9-10* mniej niż zwykle przy tej samej temperaturze otoczenia (np. wczoraj miałem 57-58*). Myślałem, że to pewnie MBM nie odczytuje dobrze danych, ale w biosie było to samo - w spoczynku 44*. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat? Czy w poprzednich biosach temp była zawyżana, czy to po prostu mi się coś pochrzaniło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale w takim razie czemu dopiero teraz? Bios zmieniałem już po raz bodajże czwarty, i do tej pory zawsze wskazywał mniej więcej taką samą temperaturę. W dodatku wydaje mi się, że nie jest ona zbyt prawdopodobna, bo A7V333 pobiera dane o temp z jądra procesora, więc powinna być nieco wyższa niż normalna, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale w takim razie czemu dopiero teraz? Bios zmieniałem już po raz bodajże czwarty, i do tej pory zawsze wskazywał mniej więcej taką samą temperaturę. W dodatku wydaje mi się, że nie jest ona zbyt prawdopodobna, bo A7V333 pobiera dane o temp z jądra procesora, więc powinna być nieco wyższa niż normalna, prawda?

Uhhh... teraz masz chyba dobra... ja po podkreconym procku (patrz podpis) mam w idle 50 a wstresie 54

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...