Misiu15go Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 jak musisz bardziej schłodzić matryce to zamontyj wentyle 120mm i zwolnij obroty będzie bardzo cicho i wydajnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ej a gdyby tak pomiedzy lampą a matrycą zrobić zamknięte akwarium?? zamknięte pomieszczenie dobrze by izolowało ciepło wydostające się z żarówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 musialoby byc z materialu, ktory zatrzymuje promienie podczerwone a taki raczej nie jest przezroczysty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 hehe no to do tego akwarium wlać wody :D zanim woda się zagrzeje to film juz dawno się skończy a później można zaparzy kawe :P pozdrawiam Edit jak podłączyć do matrycy od mackintosha wszystkie kabelki żeby działała Edit2 matryca pochodzi ze starego laptopa typu mackintosh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 edytuj swoje posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrynio Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czy jesli kupuje matryce to musi byc koniecznie z kontrolerem, czy bede mogl jakis inny wykorzystac, i z kad wziac taki kontroler jak co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztoks Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Witka! Jeśli kupujesz matryce to najlepiej w komplecie z pasującym (orginalnym) kontrolerem bo późniejsze znalezienie i dopasowanie kontrolera do matrycy jest naprawde trudną sprawą. Moim zdaniem nie warto inwestować w matryce z notebooka gdyż jej kontroler jest zintegrowany z płytą główną. Spróbuj poszukać używanych monitorków LCD w firmach które wymnieniają sprzęt na nowszy (często sprzedają zuzyte monitorki po atrakcyjnych cenach), czasem sprzedają jako uszkodzone, gdzie przeważnie walnięta jest świetlówka lub przetwornnnica zasilająca świetlówke (a dla ciebie i tak to nie ma wielkiego znaczenia bo i tak w projekcie tego nie potrzebujesz). Byle matryca i kontroler były ok. Pozdrofka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 musialoby byc z materialu, ktory zatrzymuje promienie podczerwone a taki raczej nie jest przezroczysty.... z tego co mi wiadomo to promienie podczerwone to jest "ciepło", więc moim zdaniem nawet zwyczajne szyba by wystarczyła, jeśli wogle coś takiego jest potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusix Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 witam jestem jedną z osób która kupiła tą soczewke na allegro razem z planami... zaczeła sie budowa kartonowa i soczewka oraz rozpoczeły testy........wieczór (20:00, bo jest już ciemno :), kompa podłączam do telewizorka (takiego z tych średnio mniejszych :D ) który jest jakieś 2,5 m od ściany, przykładam projektor i aż mnie poraziło......:o nie spodziewałem sie aż takiego efektu! obraz miał ok. 2 m po przekątnej a i kolor i jasność była dobra! jedyne czego nie udało mi sie uzyskac to ostrości :( oraz jest rozciągnięty i z deka zamazany ale może jeszcze sie coś postaram to sie może uda (maxymalne zatrzymywanie światła w projektorze, pomalowanie go na czarno od środka..., może coś jeszcze radzicie?) PS.Nie wiecie co moge jeszcze zrobić aby miec obraz o jak najlepszej ostrości :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrynio Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a ja szukam i szukam, niemagoe znalezc matrycy z kontrolerem, na ebay.de nie szukam bo niemiecki mnie przerasta :). a umnie w miescie to nic takiego nigdzie nie znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 A moze tak lepiej ? : http://world.altavista.com/babelfish/trurl...ages.ebay.de%2f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrynio Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 no juz glupi jestem :[ szukam takiej matrycy razem z kontrolerem i nigdzie niemgoe znalezc, HELP ME, jak juz znajde to sama matryce bez kontrolera;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrynio Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Pytanie, a jagbym wzial matryce od monitora lcd, czy to by bylo to samo?? np z tad http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31379353 , czy to bedzie to samo jagbym uzyl matrycy lcd od laptopa, bo tu juz mam podlaczenie bezproblemowe, i teraz 2 pytanie tam jest napisane na aukcji ze matryca jest sprawna ale wyswietlacz nie dziala, czy ten wyswietlacz jest mi potrzebny do czegos ?? Dobra dzieki za odp, Juz bede edytowal POsty :D, ale jagby mogl ktos odpowiedizec czy ten monitor bedzie dobry do projektora, bo niewiem czy ten wyswietlacz bedzie mi do czegos potrzebny, matryca wiadomoze na bank, tylko niewiem co z tym wyswietlaczem z monitora;/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 hrynio czesc jak chcesz cos dopisac uzyj przycisku zmien - dodatkowe pytanie mozesz zaznaczyc np dopiskiem update bo tak to narazie lamiesz regulamin :) co do twojego pytania to wlasnie matryca od monitora jest lepsza bo jak sam sobie odpowiedziales nie ma problemu z podlaczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxcek Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Czy ma ktoś plany tego projektora po polsku?i byl by taki miły je przesłać :D ? a nie zdzierac pieniadze tak jek te na allegro za przetłumaczeni kilku linijek! prosze o pomoc!!!!!!jaxcek@o2.pl Edit Podrzucam wam jeszcze fajna stronke o projektorach ale szkoda ze nie dokończona http://www.projekcja.com/budujemy.htm Edit2 "Wyświetlacz jest niesprawny, matryca jest nie naruszona" czy taki monitor nadaje sie na projektor o? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 raczej nie. matryca i kontroler musza byc sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrynio Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 to o co chodzi z tymi wyswietlaczami w monitorach lcd, to jest cos innego niz matryca czy to samo??, bo jak cos innego to w sumie taki monitor mozna by kupic jak matryca 100% sprawna i elektronika, tylko co to jest ten wyswietlacz;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Wyświetlacz jest niesprawny, matryca jest nie naruszona" czy taki monitor nadaje sie na projektorWyświetlacz - w sensie caly monitor LCD jest niesprawny. Nie dziala ale matryca nie posiada uszkodzen mechanicznych. byc moze wina lezy po stronie elektroniki teraz jasne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Witam, Wczoraj ukończylem budowę projektora opartego na matrycy 15'. sama budowa zajęła mi ok tygodnia, gromadzenie komponentow i wiedzy ok 3 miesięcy. Wszystkim, którzy myślą na zrobieniem takiego projektora zacheceni aukcjami na allegro z planami budowy projektora (btw - prawie wszystkie te aukcje to po prostu ukradzine plany od pewnego faceta, ktory zapoczatkowal ten temat w ameryce, te poradniki to zerżniete z amerykanskich forow zdjecia i poradnik :/ ), chcialbym powiedziec, ze zrobienie projektora o dobrych parametrach to wcale nie tak jak pisza na aukcjach koszt 800-1200zl. Realny koszt to 1500zl minimum, a jesli chcemy miec w miare dobry sprzet to spokojnie 2K zl.(oczywiscie nie liczac kosztow ewentualnego ekranu). Kolejna sprawa to soczewki fresnela i obiektyw. Otoz w Polsce jest bardzo trudno dostac soczewki fresnela o wielkosci odpowiadajacej matrycy 15', natomiast dostanie dobrego oiektywy jest wrecz niemozliwe. Dlatego jedynym wyjsciem pozostaje sprowadzenie tym materialow z usa. Koszt 80$ + koszt przesylki do Polski. Jak skombinuje aparat podrzuce troche fotek mojego projektora. Wyswietlany obraz to 240cm x 180cm. Obraz jest jasny, ostry, wyrazny, mozna ogladac nawet przy pelnym swietle w pokoju. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxcek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Moze ktos podac strony gdzie idzie kupic te soczewki i reszte ciezko dostepnych rzeczy w Polsce?? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 mam do rozebrania laptopa typu mackintosh... tylko niewiem co, jak i gdzie podłączyć żeby leciał sygnał z kompa =====> pomocy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 wlasnie tego tematu szukalem, tesz chcialem teki projektor zbudowac ale koszt 800 zl od reki dla wiekszosci polakow to przegiecie :P wiec zostane prz crt. a co do projektu k2 to wielkie brawa za wykonanie, zamiast ilus tam 40mm wentyli daj 2 crystale 120mm z mcs.pc.pl i bedziesz zadowolony, daja naprawde wielki przeplyw powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 czy jest ktoś oprucz k2 , komu udało się złożyć ten projektor , jeśli tak to niech pochwali się swoimi wymikami ---------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 oto link do sklepu gdzie ja kupowalem moje soczewki http://lumenlab.com/store Oto kilka zdjec mojego projektora. Ekran ma wymiary 240x200cm. Jakosc zdjec jest kiepska, wina aparatu i fotografa :wink: jak uda mi sie zgrac fotki z wyswietlonym obrazem na serwer, to wrzuce je tutaj pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 oto kilka zdjec, przedstawiajacych pierwsze rezultaty. zdjecia nie sa najlepsze, nie oddaja wogole prawdziwego efektu i jakosci. troche wina aparatu, troche samego projektora, obecnie poprawilem kikla bledow i obraz jest lepszy :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 szkoda tylko ze ten projektor jest taki wielki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Witam Ja chce się zapytac, czy dobrze myślę o takim projekcie projektora, który wyczytalem w gazetce ,którą kupiłęm na allegro ale okazała sie przekopiowaniem wszytskiego z neta. Otóż, chcę kupić rzutnik, np. taki : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33873212 i do tego dokupić matrycę lcd, np. taką: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33916900 i położyć na rzutniku, tak jak niby to w tej książeczce było.....no i czy by to wszytsko było wporządku?? Proszę Was o pomoc Pozdrawiam! PS.Jak ktos chce ze mna wymienic kilka zdan to podaje sój numer gg: 3135920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Nebulus mozesz podac koszty inwestycji ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 B3 --> zycze powodzenia w podlaczaniu takiej matrycy .... jest to praktycznie nie wykonalne ( no chyba ze chcesz wydac na sterownik do niej ponad 1 kzl ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No to w takim razie proszę o jakieś porady bo ja jestem w tych sprawach zieony :oops: Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...