pshem Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 k2 jak mozesz to podeslij mi te plany :D Bardzo prosze, czy może mi ktoś wysłać plany na mejla (adam_olejnik@op.pl), gg: 6685938 ? Lub zapodać linka skąd mógłbym je pobrać? Bardzo interesuje mnie ten projekt, a zdjęcia robią ogromne wrażenie, więc... Z góry dziękuję to ze jestescie leniwi to jest naprawde malo powiedziane. 5 sekund guglowania dalo na przyklad to: http://www.audiovisualizers.com/madlab/lcd_proj.htm a poza tym, panowie, darujcie, takie plany to przy odrobinie oleju w glowie mozna samemu splodzic .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 k2 jak mozesz to podeslij mi te plany :D Bardzo prosze, czy może mi ktoś wysłać plany na mejla (adam_olejnik@op.pl), gg: 6685938 ? Lub zapodać linka skąd mógłbym je pobrać? Bardzo interesuje mnie ten projekt, a zdjęcia robią ogromne wrażenie, więc... Z góry dziękuję to ze jestescie leniwi to jest naprawde malo powiedziane. 5 sekund guglowania dalo na przyklad to: http://www.audiovisualizers.com/madlab/lcd_proj.htm a poza tym, panowie, darujcie, takie plany to przy odrobinie oleju w glowie mozna samemu splodzic .... niestey lenistwo sie szerzy... bo plany sa na google. Ale plany to 10% sukcesu. U nas [ w polsce] najwiekszym problemem jest dostanie elementów tego projektora po przystapnych cenach. U mnie to wygladalo tak. 4 tygodnie kombinowanie czesci i to dość intensywnie budowa jak na razie 3 dni a mam juz 75% zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 k2 - ja tez cie o cos poprosze (a co :wink: ). jak juz zbudujesz, podaj cennik pi*oko ile cie to w sumie wynioslo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Cze! Jestem tu nowy :) Dość dawno planowałem zbudować taki projektor, jak przypadkowo wpadłem na jakąś stronę... Tylko ciągle nie ma kasy... Nie wiecie skąd można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tani monitorek LCD, im mniejszy tym lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Nie wiecie skąd można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tani monitorek LCD, im mniejszy tym lepszy?? poluj na allegro. ewentualnie u naszych zachodnich sasiadow - ebay.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Allegro - te patałachy zablokowały mi konto wczoraj, bez powodu!! Staram się jakoś walczyć, zobaczymy co wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Nie wiecie skąd można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tani monitorek LCD, im mniejszy tym lepszy?? poluj na allegro. ewentualnie u naszych zachodnich sasiadow - ebay.de na allegro.pl taki wtarfia sie raz na 1000. Na ebay.de takie monitory sa dośc czesto [z uszkodzonym podświatlniem, szczególnie mediony] A przesyłka nie jest droga, kosztuje ok 5 euro, jezlei masz kumpla w niemczech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Spytam się jeszcze raz. Czy 12.1" matryca od notebooka nadaje się do budowy projektora ?? Trzeba coś przerabiać ?? (domyślam się że tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 W notebook'u masz najprawdopodobniej wszystko na jednej płytce, tzn. cały komputer i np. kontroler matrycy. Musiałbyś oddzielić kontroler matrycy od reszty, ale jak to nie powiem, bo nigdy nie miałem notebooka w ręku... Niestety nie mam znajomego w Niemczech ani nigdzie poza granicą. Czy jest ktoś z was kto mógłby uczciwie zakupić takie coś, załatwić spedycję do mnie i ja za to bym zapłacił? Tylko nie teraz bo nie mam kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paran Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 K2, z czego jest ten LCD? z monitora komputerowego czy z czegoś innego? a co do nagrzewania się ekranu, to pomys o filtrze UV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Nooo pleaseeee Nikt nie ma tych projektow?????? Moje dane email: adam_olejnik@op.pl a GG: 6685938 pliiissssssss Te projektu k2 kupil na allegro za 30 pln. Dogadaj sie z nim - rzuc mu kase za uzyczenie swej wlasnosci i juz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja mam ale nie to co na allegro i po angielsku, stron z których to ściągałem nie pamiętam, ale mam an dysku i wyśle za free. A nie będe na allegro trzepał kasy bo nie jestem frajerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ma ktoś może na sprzedaz lcd :D panel + Kontroler gg-485506 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 jeżeli możesz to wyslij mi też coolmirek@poczta.onet.pl :D dzieki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 termi - masz ochote sie pozegnac z naszym forum ? zapraszam do dzialu "kupie" a nie tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 1. Konwerter VGA -> Chinch widziałem schematy jak robiłem VGA -> SVHS budowa nie było zbyt skomplikowana, tylko 1 scalak w obudowie SMD [tylko] niestety 2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26824978 te fotki z blokami to ściemka moim zdaniem zobaczcie na tą gdzie są dwa bloko: linie z rysynku trafiają idealnie na siebie ale 2-gi blok jest dalej więc linie na nim powinny byc większe. 3. Jeżeli chodzi o grzanie się matrycy to można by to trochę zlikwidowac wstawiąją szkło pomiędzy lampe a matryce w jakości obrazu/podświetlania to nie powinno zaszkodzic a temp powinna spaśc. Co wy na to? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 przepraszam :D dopiero jestem tu 1 raz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 przepraszam :D dopiero jestem tu 1 raz ....polecam jako lektóre regulamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Może ktoś mi dać kilka rad jak postępować z matryca.. co odłączyć, co zostawić i na co uważać :D dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 1. Konwerter VGA -> Chinch widziałem schematy jak robiłem VGA -> SVHS budowa nie było zbyt skomplikowana, tylko 1 scalak w obudowie SMD [tylko] niestety 2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26824978 te fotki z blokami to ściemka moim zdaniem zobaczcie na tą gdzie są dwa bloko: linie z rysynku trafiają idealnie na siebie ale 2-gi blok jest dalej więc linie na nim powinny byc większe. 3. Jeżeli chodzi o grzanie się matrycy to można by to trochę zlikwidowac wstawiąją szkło pomiędzy lampe a matryce w jakości obrazu/podświetlania to nie powinno zaszkodzic a temp powinna spaśc. Co wy na to? Pozdrawiam Najlepiej byłoby dac dwie szyby i pomiedzy nimi dac otwory... wtedy temp przenosiła by się minimalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Sory Termi, chcialem wyslac ale jak dochodzi do 80% to pisze ze blad... Poproboje jeszcze :) :arrow: Galago, W otwory można by dać też wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 dzięki max za chęci :P ale mam jeszcze takie pytanko.. czy z telewizora lcd da sie zrobic ten sam bajer co z monitorem.. wiem że myk z telewizorem będzie zabierał więcej miejsca ale chyba rozdzielczość bedzie lepsza... pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Max Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Rozdzielczość będzie chyba niestety gorsza, zależy od telewizora. Napewno będziesz miał tę przewagę, że masz tuner TV i łatwo podłączysz DVD. Ale komputer będziesz musiał podłączać przez np. SCART, do czego będzie potrzebny konwerter lub przejściówka. Wysłałem w końcu te plany ale otrzymałem odpowiedź że wiadomość została zwrócona do nadawcy bo za duży rozmiar. Wrzuce plik na serwer WWW i podam adres :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 hehe niestety mam poczte na onecie hehe :P całkiem duze te skrzynki :PP pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 oki mam cały monitor lcd przed sobą hehe dostałem za 50 zł :PP i na dodatek działa :D jak dobrze mieć znajomych w sklepie komputerowym.. oki jak mam go przygotować do umieszczenia w projektorze ?? jakies wskazówki? rady? uwagi? przestrogi? kto mi pomorze?? mój numer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 gg 485506 u coś sie nie dopisało :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 na razie budowa staneła [pracuje za granica] jest spory problem bo zarówa starsnie sie grzeje a i matryca poprzez przechodzace swiatlo po 5 min robi sie goraca. Musze pomyslec nad dodatkowym chłodzeniem. na dzień dzisiejszy wyglada to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 moze zamiast halogena wrzuc lampke typu HMI 200W bedzie sie mniej grzalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi1986 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 mam pytanie.. Jeżeli monitor lcd został zalany wodą i później monitor nie odpalał to mozliwe jest żeby matryca nie była uszkodzona i kontoler?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Jeżeli był wtedy włączony to podejrzeam że po kontrolerze. Jeżeli był wyłączony ale nikt go nie czyścił i suszył to też pewnie kaput. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...