Skocz do zawartości
whyte

P166MMX wystarczajacy do Win98SE????

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytania sa przykładem na to jak młodzież która wyrosła na nowoczesnych prockach (czyt. nie pracowała na AT,XT, 286 itd.) ma problemy z porównaniem mocy jakie kiedyś były do dyspozycji :)))

Można powiedzieć że wypowiadaja sie z pogarda o P233, P166. Gdzie te czasy kiedy człowiek przesiadał sie z 286 na 386 i dalej z czasem jak sie pojawiały nowości? Wtedy człowiek wiedział gdzie przybywa mocy. Czuło sie różniece kiedy COREL cieniował powierzchnie na 286 a potem 386 czy też 486, prawda?

A teraz? Czy to 1GHz czy to 2GHz to nie ma aż takiego przyrostu mocy (oczywiscie że jest ale nie taka jak przy tych starszych procesorach), przynajmniej nie jest aż tak odczuwalny :)

Podsumowując, młodzież straciła najlepsze lata kiedy mogli obserwować rozwój procesorów.Teraz są rzuceni na "głeboką wodę" i niw eidzą co to 286, itd...Prawda? Kiedyś na 486 człowiek męczył W95 i było REWELACYJNIE :))))Miec 8MB RAM to był wypas, a nie mówię o 40MB dysku spakowanym do 80!! Szczyty wypasu ! :))))

Yo

wiem o czym mówisz ja zaczynałem na atari65xe he,he miało to 64kb ramu i proca 1Mhz!!!

qrwa jak to wymiatało

potem dorwałem amigę 500 potem pc

naprawdę długo mam do czynienia z kompami

ale fakt takiej podniety jak była kiedyś juz nie ma :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytania sa przykładem na to jak młodzież która wyrosła na nowoczesnych prockach (czyt. nie pracowała na AT,XT, 286 itd.) ma problemy z porównaniem mocy jakie kiedyś były do dyspozycji :)))

Można powiedzieć że wypowiadaja sie z pogarda o P233, P166. Gdzie te czasy kiedy człowiek przesiadał sie z 286 na 386 i dalej z czasem jak sie pojawiały nowości? Wtedy człowiek wiedział gdzie przybywa mocy. Czuło sie różniece kiedy COREL cieniował powierzchnie na 286 a potem 386 czy też 486, prawda?

A teraz? Czy to 1GHz czy to 2GHz to nie ma aż takiego przyrostu mocy (oczywiscie że jest ale nie taka jak przy tych starszych procesorach), przynajmniej nie jest aż tak odczuwalny :)

Podsumowując, młodzież straciła najlepsze lata kiedy mogli obserwować rozwój procesorów.Teraz są rzuceni na "głeboką wodę" i niw eidzą co to 286, itd...Prawda? Kiedyś na 486 człowiek męczył W95 i było REWELACYJNIE :))))Miec 8MB RAM to był wypas, a nie mówię o 40MB dysku spakowanym do 80!! Szczyty wypasu ! :))))

Zgodzę sie z każdym słowem - też kiedyś rozpoczynałem od 286... (nawet miałem Windowsa 3.1 na nim :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pracuje na takim sprzecie do teraz jeszcze :))

P 233@266 mmx 2.8V@3.0V

Voodoo2 90@97

64 s(d)ram bodajze, 60 ns =] [albo edo]

ati rage II 67@70

i kto mi podskoczy?:))) 65fps wyciagam w q2 :)

w counter-strike'a moge normalnie grac itd itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Teraz są rzuceni na "głeboką wodę" i niw eidzą co to 286, itd...Prawda? Kiedyś na 486 człowiek męczył W95 i było REWELACYJNIE :))))Miec 8MB RAM to był wypas, a nie mówię o 40MB dysku spakowanym do 80!! Szczyty wypasu ! :))))

Ja jestem ta mlodzieza wlasnie... co prawda nie pamietam az tak odleglych czasow, ale moim pierwszym kompem byl P 133 - 16 MB RAM ... i wiem dokladnie co to 286 - wcale nie mysle ze ma tyle MHz...

:P :lol:

Co do pytania - pewnie ze pojdzie !!!!!!!!! moj stary komp jescze stoi i smieg mu 98 se - jest word i excel wlanie - word laduje sie moze 5 sekund.... a praca to sama przyjemnosc ;) BTW - ma jeszce 48 MB RAM

AHA i VooDoo 1 moze to go tak przyspiesza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie bo mam zamiar sprzedac K6-2 350 i wpakowac P166MMX, Nie bedzie to za malo na prace w WIN98SE??? Glownie Word i EXcel. aha no i 64Ram. Przechodze na 166MMX bo kiedys go mialem i jest stabilniejszy od tego k6-2.

bez obaw pójdzie. Co prawda nie możesz spodziewać się jakiś zawrotnych predkosci ale debdzie sie dalo pracowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam pytanko dodatkowe: a jak będzie z filmami DVX. Czy ruszą :?:

uoo qrwa jak beda slabej, bardzo slabej jakosci przynajmniej na 2 cd to jakos tam pojda ale dobrej jakosci mozecie zapomniec ostatnio pozyczylem kumplowi dzien swira i na 500mhz mial problemy dziwek mu sie spoznial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwek mu sie spoznial

DZIWEK?? to męska kur... :?: :?:

Sorki ale nie mogłem się powstrzymać...

A do tematu : będzie chodził - ja u kuzynki zapuściłem win98se na Pentium 120 i 16 Mb ramu i jakoś chodził...

Teraz kupiła P 166 i jeszcze 32 Mb więc będzie to prawdziwy demon szybkości :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwek mu sie spoznial

Może powinien z tym pójść do lekarza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cale szczescie ze wy sie nigdy nieprzejezyczacie. A co do filmów to mialem przez 4 lata 233@266MMX z 4 MB karta grafiki i 128MB ramu, filmy o dobrej kompresji i bardzo dobrej jakosci nie chodzily ciely sie jak cholera na windzie 98 jak i ME. Az mi sie nie chce wierzyc w to co wy tu piszecie. Sasiad ma celerona 333 z 8mb riva ZX i tez malo ktory film moze obejrzec podkreslam w dobrej jakosci. Zupelnie nie rozumiem tego co wy wypisujecie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwek mu sie spoznial

cale szczescie ze wy sie nigdy nieprzejezyczacie. A co do filmów to mialem przez 4 lata 233@266MMX z 4 MB karta grafiki i 128MB ramu, filmy o dobrej kompresji i bardzo dobrej jakosci nie chodzily ciely sie jak cholera na windzie 98 jak i ME. Az mi sie nie chce wierzyc w to co wy tu piszecie. Sasiad ma celerona 333 z 8mb riva ZX i tez malo ktory film moze obejrzec podkreslam w dobrej jakosci. Zupelnie nie rozumiem tego co wy wypisujecie :?

Do filmów trzeba lepszego kompa, ale ja widziałem pytanie o pracę w Wordzie i Excelu. A co do przejęzyczenia - nie przejmuj się tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwek mu sie spoznial

Do filmów trzeba lepszego kompa, ale ja widziałem pytanie o pracę w Wordzie i Excelu. A co do przejęzyczenia - nie przejmuj się tak.

spox ja sie wcale nie przejmuje :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...