whyte Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no wlasnie bo mam zamiar sprzedac K6-2 350 i wpakowac P166MMX, Nie bedzie to za malo na prace w WIN98SE??? Glownie Word i EXcel. aha no i 64Ram. Przechodze na 166MMX bo kiedys go mialem i jest stabilniejszy od tego k6-2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 No ja cale zycie spedzilem na tym kompie (tzn jakies 5 lat :wink: ) tez 166mmx 64 ramu... wszystko chodzilo... wolno ale chodzilo... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Da rade :) Ale mozesz zasnac w momecie odpalania worda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no wlasnie bo mam zamiar sprzedac K6-2 350 i wpakowac P166MMX, Nie bedzie to za malo na prace w WIN98SE??? Glownie Word i EXcel. aha no i 64Ram. Przechodze na 166MMX bo kiedys go mialem i jest stabilniejszy od tego k6-2. aha to może odrazu 286 zobie gdzieś znajdziesz - polecam wtedy winXP z odpalona luną :twisted: - wiesz jakiego będziesz miał speeda - AthlonXP 2000+ i 256 Ram odpadnie wtedy w przedbiegach :lol: :D - A tak na powagę to czy przypadkiem sie nie uwsteczniasz? może zmień wiatraka i tylo - niby co się dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no to lipa. Bo mi chodzi o bezstresowa prace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no wlasnie bo mam zamiar sprzedac K6-2 350 i wpakowac P166MMX, Nie bedzie to za malo na prace w WIN98SE??? Glownie Word i EXcel. aha no i 64Ram. Przechodze na 166MMX bo kiedys go mialem i jest stabilniejszy od tego k6-2.Jak najbardziej. Da się na tym pracować w miarę normalnie, ale pod warunkiem, że się przechodzi z wolniejszego proca :) BTW. Nie to forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 przeciez procesor to chyba Hardware wiec dobre forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 kiedys mialem 98se na laptpoie 150MMX i 32 RAM-u i dzialalo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no to lipa. Bo mi chodzi o bezstresowa prace no to zapomnij o bezstresowej pracy... ja to wspominam raczej jako koszmar niz bezstresowa prace... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no ale chyba taki 233MMX wystarczal by w zupelnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no ale chyba taki 233MMX wystarczal by w zupelnosci da rade 200 :) (z autopsji) A 233 bedzie bardzo ciezko znalesc a o 266 zapomnij :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 no ale chyba taki 233MMX wystarczal by w zupelnoscido 233mmx tez bym mial watpliwosci... a wlasciwie to co sie dzieje z tym k6-2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Tylko zainstaluj tam office 97 ! A nie 2000 albo xp ! To bedzie dzialac ! Dobrze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 niewiem ten caly k6-2 jest jakis lipny. pelno mam bledow w windows. program wykonal nieprawidlowa operacje. Ale to chyba wina pamieci. Sam juz nie wiem. Myslalem ze k6-2 350 sprzedam za 40zł a 166kupie za jakies 15zł i zarobie jakies 25zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 U mnie w szkole sa procki w okolicach 133-166 i jakos ten win98 + oficce 97 chodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja mam w domu 233MMX + WIN98 SE tyle ze 32ramu to lepiej go nie włączam bo moga mi nerwy puszczą i jak przylaze w ta kaste to dziura na wylot gwarantowana. Inaczej mowiac wszystko NIEMOZLIWIE SIE CIĄGNIE :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Też miałem kiedyś takiego kompa tylko że 200MMX i 32MB ram i działał ok (do czasu jak nie zobaczyłem tego samego na Duron600 i 256MB). Instalnij Office 97 ma prawie identyczne funkcje, a jest mniej wymagający odnośnie pamięci. Wszystko powinno działać dobrze.... (wystarczająco szybko) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Pójdzie !!!! 8) , powiem wiecej nawet Me :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 kiedys mialem p 166mmx i 16MB RAM win'98 chodzil spoko jak na taki komp, nawet gralem w q2 na software z 5 botami i nie spowalnialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Spokojnie pójdzie na prace w Woed i Exel wystarczy... P>S ja na tym procku u kumpla w Red Alert 2 pocinałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 A ja wymieniłem jakiś rok temu w starym DELL-u z chipsetem 430HX bodajże właśnie Pentium 166MMX na AMD K-6. Co prawda chodzi tylko na 400MHz a nie na 500 czy 600 ale i tak jest lepiej niż na P166. Może dlatego , że RAM-u mam 80MB.Na początku też miałem problemy ze stabilnością bo jechałem na samym radiatorze z P166. Później założyłem na AMD zwykłego TITANA za 30PLN i teraz jest spox. Działa jako router na W2k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Pójdzie !!!! 8) , powiem wiecej nawet Me :!: :!: No z tym Me to lekka przesada. Ja miałem 233MMX + 64 MB Ramu i 98SE z Office 97 spoko. A windows Me na tym konfigu to tragedia była. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 a do ile ramu keszyja stare plyty ?? do 64MB czu 128 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Pójdzie !!!! 8) , powiem wiecej nawet Me :!: :!: No z tym Me to lekka przesada. Ja miałem 233MMX + 64 MB Ramu i 98SE z Office 97 spoko. A windows Me na tym konfigu to tragedia była. Czy ja wiem czy aż taka wielka ???? ramu pożera podobnom ilość aaa ja miałem 200mmx i tyz 64mb ram i Me i prawie zero róznicy czy Me czy 98 :arrow: ciao Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 a do ile ramu keszyja stare plyty ?? do 64MB czu 128 ??Z tego co pamiętam To intel TX (takiego miałem) keszuje do 64 MB. Jak dołożyłem 128MB to wydajność nieco spadła :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Czy ja wiem czy aż taka wielka ???? ramu pożera podobnom ilość aaa ja miałem 200mmx i tyz 64mb ram i Me i prawie zero róznicy czy Me czy 98 :arrow: ciao 98 i ME to prawie to samo jądro, czyli pamięci też zajmuje podobnie i działa nawet szybciej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Moim zdaniem, zamiast zmieniać proca, to po prostu zreinstaluj system. Windows 98, zapewne nieformatowany, niedefragmentowany, ani w ogóle nie "odkurzany" od dawna? Jak zreintalujesz problemy znikają. A błędy mogą być powodowane pamięciami. Zależy jakie masz i ile, miałem 96 ramu PC66 i PC100 na AMD K6-2 350 i często powodowały konflikty, ale system mimo wszystko pracował stabilnie. Myślę, że to na pewno nie jest wina procka, i zmiana na wolniejsze pentium nic ci nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 pójdzie ,pójdzie miałem tego proca tylko że bez mmx z 32 ramu i w98 chodził w miarę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Takie pytania sa przykładem na to jak młodzież która wyrosła na nowoczesnych prockach (czyt. nie pracowała na AT,XT, 286 itd.) ma problemy z porównaniem mocy jakie kiedyś były do dyspozycji :))) Można powiedzieć że wypowiadaja sie z pogarda o P233, P166. Gdzie te czasy kiedy człowiek przesiadał sie z 286 na 386 i dalej z czasem jak sie pojawiały nowości? Wtedy człowiek wiedział gdzie przybywa mocy. Czuło sie różniece kiedy COREL cieniował powierzchnie na 286 a potem 386 czy też 486, prawda? A teraz? Czy to 1GHz czy to 2GHz to nie ma aż takiego przyrostu mocy (oczywiscie że jest ale nie taka jak przy tych starszych procesorach), przynajmniej nie jest aż tak odczuwalny :) Podsumowując, młodzież straciła najlepsze lata kiedy mogli obserwować rozwój procesorów.Teraz są rzuceni na "głeboką wodę" i niw eidzą co to 286, itd...Prawda? Kiedyś na 486 człowiek męczył W95 i było REWELACYJNIE :))))Miec 8MB RAM to był wypas, a nie mówię o 40MB dysku spakowanym do 80!! Szczyty wypasu ! :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Pójdzie na 100% ale zastanowił bym się 10 razy z tą zamianą. Ja na P100 16MB ram itd zainstalowałem W98 i chodził (nie ważne jak). Ale przed tem sprawdził bym pamiątki radiator i założył system od nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...