Skocz do zawartości
roody

plyta boot'owalna ktora zobaczy ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam firmowego laptopa z tak ograniczonym dostepami ze nie mam dostepu do dysku D. Chce sobie tam wrzucic pare rzeczy, co radzicie ?

Odpalilem wczoraj go z plyty bootowalnej 98 ale wtedy nie widac partycji ntfs. Jak dodac obsluge ntfs to takiego dos'a, albo jak zmajstrowac plyte boot'owalna 2000 czy XP zeby dalo sie wyjsc z programu instalacyjnego i miec mozliwosc kopiowania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NTFSDOS Professional

Copyright © 1999-2002 Winternals Software LP

www.winternals.com

To jest niezły soft, w wersji nie zarejestrowanej możesz odczytywać partycję NTFS'owe, w zarejstrowanej robić co wszystko co chcesz.

Zrobiłem kiedyś bootowalną płytkę, z której ładował się okrojony DOS, NTFSDOS Pro i Norton Antivirus (dyskietkowy od NAV2002) + najnowsze definicje wirusów.

Dzięki temu mogłem skanować partycję NTFS bez instalacji dodatkowych antywirusów, albo gdy system nie mógł się z tego powodu ładować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz to spradze, ale pod 2000 i bez hasla na admina chyba nie da rady.

Konsola spod W2K pozwala na dostęp bez hasła admnistratora

Jest coś takiego Offline NT Password ... coś w tym stylu. Może tym zmienić hasło lub wyczyścić dowolnego użytkownika w Win od NT do 2003.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi