Skocz do zawartości
Buziak

Medal of Honor : Pacific Assault

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tak czytajac sobie forum wnoskuję że to gra średnia. Ale sam tak nie uważam(lubie sie strzelać z niemcami czy z kims innym i teraz chciałbym się postrzelać z japońcami którzy chca mnie przerobic sna suszi). ale mały problemik z kompem-za słaby!! :-((((. Czy ta gra ruszy na GeForce MX 440 SE podkręconym(dość ostro ale stabilnie :-))). Ramu juz dokupiłem (łącznie 512) Procek 1,6 Ghz. Czy na karcie Radeon 9600 Pro ta gra będzie działac przy w miare wysokich detalach(medium)? Jak myslicie czy przydała by się jeszcze jedna kostka ramu? Co dokupic bo zalezy mi na tym aby pograć sobie w tego "Medala"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 9600 pro z 512 ramu powinieneś pspokojnie pograc na wyższej rozdzielczosci niz 800x600 i ze srednimi detalami

1659437[/snapback]

Napiszę tak: liczę na grę w rozdziałce 1024x768(może byc low). Ramu będę miał jeszcze więcej(768) i raczej tego 9600Pro(przedmioty kupowane na allegro.pl). DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ-POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już odpalił AA po zainstalowaniu patch'a 1.2. Jezeli się komuś udało i faktycznie wygładzanie działa miałbym prośbe o dokładny opis procedury. Niestety mam problem z odpaleniem konsoli gry i zmianą parametru r_multisample_quality. :?

Z góry dzięki za fatyge.

Poprawka

Już mi się udało odpalić Anti-Aliasing. No wkońcu ta gra wygląda jak powinna :rolleyes: . Jak ktoś by miał jeszcze problemy z odpaleniem to informuję że trzeba dodać wpis do pliku unnamedsoldier.cfg który znajduje sie ...\Moje dokumenty\EA Games\Medal of Honor Pacific Assault\configs. Wpis w postaci

seta r_multisample_quality "x"

dodajemy w sekcji // Cvars, gdzie x oznacza jakość wygładzania:

2 - FSAAx2

4 - FSAAx4

i tak dalej. Zachęcam do wypróbowania. :-P

Edytowane przez THE_CD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THE_CD, o tym FSAA to masz na myśli oczywiście Pacifik Asault?

Heh, rok temu, jak testowałem demko na GF4 Ti4200, fsaa działało bez problemów, potem przyszła zmiana na R9600Pro i wygładzania włączyć nie mogłem, choć widziałem, że u kumpla na R9800Pro działa bez problemów. Teraz na GF6800 znów nie działa.

Ale zaraz wypróbuję pomysł THE_CD. :)

EDIT

Ten patch 1.2 to ja rozumiem, że działa tylko z oryginalnym Pacifikiem, tak?

Pzdr.

Edytowane przez KamilM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KamilM:

Stary nie wiem jakiego cudu dokonałeś albo nie wiesz co to jest FSAA. Chyba że sobie coś chlapnołeś przed rogrywką i ci tekstury troche wygładziło :-P Ta gra wspiera FSAA dopiero od wersji 1.2 i to na wszystkiech kartach.

Oczywiście że patch działa z orginałem ale jak się bardzo postarasz to pewnie nietylko :wink:

ps oczywiście że miałem na myśli Pacific Assault wkońcu to temat jemu poświęcony :rolleyes:

Edytowane przez THE_CD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanie mam

konfig jak w podpise karta grafiki his 9800pro i

odpalam giere pixel shader 2,0 pierwsza misja szkolenie ok laduja w pearl wsyztko czarne tylko niebo czasami wczyta lwaki a reszta czarna brak tekstur

odpalam pixel shader 1,0

pojawjaj sie juz tekstury jest oki plynnosc ok

nastapna misja ok

wchodze na statek i znowu odaltuja tekstury rur drabinek ludzi :(

czy to wina sterow mam warcatsy 12

pozdrawiam i dziekuje za info ??

ps. na jakich sterach wy graciew ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze.mam pytanie,moze mi cos poradzicie?! moj pacifc assault orginal nie chce sie odpalic i wywala mi komunikat ze jakis program emuluje naped cd/dvd.odinstalowalem daemona

i alkohola.ale to nic nie dalo.no dobra pozostal jeszcze jedynie clone ale z tego co pamietam to kiedys byl na to sposob zeby program(gra) ignorowal emulacje.moze ktos cos wie?dzieki.nie mam zamiaru pozbywac sie programow do nagrywania za kazdym razem gdy bede chcial pograc w tego medala.a tak swoja droga to jedynka nadal jest super jesli chodzi o siec,tylko ci chaeterzy :mur: szkoda ze nie ma zadnego punkbastera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam prozbe :P Moj ojciec niedawno zaczol meczyc MoH:PA po singlu i chcialby ukonczyc gre zdobywajac wszystkie medale. I tu jest problem bo nie co nalezy zrobic, zeby je dostac. Juz na Pearl Harbor z 2 medali ma jeden. Czy ktos moglby napisac za jakie czyny otrzymuje sie medale ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos z was ma problemy z grą po zainstalowaniu patcha 1.2 ??. Bo ja mam i to spory nie zaleznie od opcji ustawien grafiki, dzwieku i innych podobnych gra mi wwala do windy na pierwszej misji tej co plyniemy sobie ta barka i strzelamy do skosnookich z karabinu na barce od razu wywala mi do windy i pisze ze blad pliku exe co moze byc nie tak spotkal sie ktos z was z tym błędem? Dodam ze gra na patchu 1.1 chodzila idealnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem. Co zrobić w misji "zestrzelony" gdy dochodzimy do obozu gdzie są dwie bramy. Jest tam samochód do którego możemy wejść i co dalej... nie mogę go zniszczyć, odjechać i w ogóle co trzeba zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie

Ostatnio nabyłem Wojna na Pacyfiku i po instalacji gdy pojawia się okeienko konfiguracji grafy odpalami i za chwilkę wyskakuje okienko że wystapił problem z plikiem MOHPA.EXE i aplikacja zostanie zamknięta

poszedłem z płytka do kumpla u niego wszystko ok

W EA POLSKA dowiedziałem się tylko tyle że jest to jakiś problem sprzętowy pomiędzy Medalem, płytą na nF3-250 a Radkiem 9500

Czy ktoś spotkał się z czymś takim czy mozna coś jakos na to poradzić czy nie bardzo :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy urochomię te grę nawet na niskich ustawieniach aby chodziła płynnie na komputerze:

AMD Duron 1800 Mhz

256 MB RAm

Radeon 9100 64MB RAM

dodam że takie gry jak CoD 2 czy Doom III na detalach low i niskiej rozdzielczosci chodziły mi płynnie

Z góry dzieki za odpowiedz i pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy urochomię te grę nawet na niskich ustawieniach aby chodziła płynnie na komputerze:

AMD Duron 1800 Mhz

256 MB RAm

Radeon 9100 64MB RAM

dodam że takie gry jak CoD 2 czy Doom III na detalach low i niskiej rozdzielczosci chodziły mi płynnie

Z góry dzieki za odpowiedz i pozdro

U mnie na kompie nieco gorszym, gra w 800x600 i probably wszystko na low chodziła płynnie, tylko czasami lekko przycięło, ale reasumując grało sie komfortowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka sekund z google...

Windows XP or Windows 2000

1.5 GHz Intel Pentium IV or AMD Athlon processor

512 MB RAM

3D video card with 64+ MB video memory which fully supports DirectX 8.1

At least 1GB free space on your hard drive

Odpalalem kiedys D3 na 256mb i plynnie to nie chodzilo, mozna bylo w spokoju poogladac screeny. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka sekund z google...

Windows XP or Windows 2000

1.5 GHz Intel Pentium IV or AMD Athlon processor

512 MB RAM

3D video card with 64+ MB video memory which fully supports DirectX 8.1

At least 1GB free space on your hard drive

Odpalalem kiedys D3 na 256mb i plynnie to nie chodzilo, mozna bylo w spokoju poogladac screeny. :]

te wymagania minimalne podawane są czesto z zawyzeniem. Tak jak juz mowilm gry takie jak Call of duty 2, doom III czy nfs: Most wanted (chociaz to mi sie troche przycinalo momentami) chodziły na moim kompie płynnie na najnizszych ustaiwniach, chociaz wg wydawcow nie powinny. Nie wiem dlaczzego u ciebie doom nie chodził. moze pozostałe podzespoły były słabsze, ja aktualnie teraz w niego pocinam. A co do tego moh: Pa to nie wiem , nie grałem dlatego pytam :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam prozbe :P Moj ojciec niedawno zaczol meczyc MoH:PA po singlu i chcialby ukonczyc gre zdobywajac wszystkie medale. I tu jest problem bo nie co nalezy zrobic, zeby je dostac. Juz na Pearl Harbor z 2 medali ma jeden. Czy ktos moglby napisac za jakie czyny otrzymuje sie medale ???

na gry-online.pl jest solucja

U mnie na kompie nieco gorszym, gra w 800x600 i probably wszystko na low chodziła płynnie, tylko czasami lekko przycięło, ale reasumując grało sie komfortowo.

w moh: PA - da się grać z powodzeniem na Duron 1.2, 512 MB ram i GF 6600GT

A tu filmy mojej produkcji:

http://www.gamershell.com/download_17578.shtml

m.in. z MOHPA i Driv3r

:damage_wall:

Edytowane przez kurdefelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość piotrAthlonXp

witam mam problem.

zainstalowalem mohpa, skopiowalem "witaminke" i wywala taki komunikat gdy probuje uruchomic gre

post-166571-1233674815_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi