Gość hydro2 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja dzisiaj podkręce komopa na 3,3 może 3,4 GHz, grafe wykręce ostro, powyłączam Nortona i podobne programy, i spróbuje pograć w MoH :D :D przy 1024x768 HIGH, może AAx2 odpale. Nie masz takiej potrzeby bo i tak bedzie Ci gierka smigala,tyle tylko ze troche podogrywa,swoja droga - AAx2 wlaczylem i chodzilo dokladnie tak samo,zakup kostke 256 co da ci znacznie lepsze efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 grałem wczoraj trochę i nasuwają mi się takie wnioski: GRAFIKA ...nie ma co gadać jest w pewnych aspektach sporo poprawiona w innych mniej w innych jakby krok w tył przykładowo ...twarze są imho ładniejsze niz do tej pory ich mimika tez robi wrazenie..czyli plusik OTOCZENIE :) nareszcie widać jakieś większe krzaki i trawę..generalnie więcej jest obiektów wszelkiego rodzaju na mapie-drzewa jakies beczki ..przedmioty lezące na stołach.....czyli plusik BRONIE :evil: powinny byc imho bardziej dopracowane ..to co trzymam w ręku to krok w tył...niespecjalnie wymodelowany obiekt , mało dopracowane tekstury (i niech mi tu nikt o shaderach nie pitoli ..shadery są odpowiedzialne za dodatkowe efekty powierzchniowe takie jak specularity chociazby...tekstury na broni i obiekty są bardzo słabiutkie jak na to czego oczekuje gracz w 2004 roku) ...czyli minusik PORUSZANIE :evil: :evil: :evil: to jakas paranoja...nie wiem co autorzy gry chcieli tu zaimplementować...styl pijanej małpy czy co :evil: ..załamka :evil: ....mam nadzieje ze to poprawią...poruszanie głównym bohaterem w tej grze przypomina chodzenie po dnie basenu z wodą w ołowianych butach...wszystko co robię jest jakies takie zamulone( i nie chodzi tu o speed gry czy o czułosc ustawień myszki...sprawdzałem)..po prostu tragedia .celowanie przy takiej zamułce , zmiana broni ..to nie to co w CoD..tam jak chciałem kucnąć,strzelić, wstać ..postac robiła to co nakazał jej gracz szybko i sprawnie..tutaj mam wrazenie ze postać żyje własnym zyciem .jesli tak będzie w pełnej wersji to katastrofa. :x .....czyli minusik ..a nawet MINUSIK :evil: DODATKOWE BAJERY :) wzywanie medyka, czy efekt ogłuszenia..itp ..całkiem fajnie zrobione ..w sumie nie ma się do czego przeczepić ...czyli plusik :) tyle powiem zobaczymy co nam pokaze full wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 grałem wczoraj trochę i nasuwają mi się takie wnioski: GRAFIKA ...nie ma co gadać jest w pewnych aspektach sporo poprawiona w innych mniej w innych jakby krok w tył przykładowo ...twarze są imho ładniejsze niz do tej pory ich mimika tez robi wrazenie..czyli plusik OTOCZENIE :) nareszcie widać jakieś większe krzaki i trawę..generalnie więcej jest obiektów wszelkiego rodzaju na mapie-drzewa jakies beczki ..przedmioty lezące na stołach.....czyli plusik BRONIE :evil: powinny byc imho bardziej dopracowane ..to co trzymam w ręku to krok w tył...niespecjalnie wymodelowany obiekt , mało dopracowane tekstury (i niech mi tu nikt o shaderach nie pitoli ..shadery są odpowiedzialne za dodatkowe efekty powierzchniowe takie jak specularity chociazby...tekstury na broni i obiekty są bardzo słabiutkie jak na to czego oczekuje gracz w 2004 roku) ...czyli minusik PORUSZANIE :evil: :evil: :evil: to jakas paranoja...nie wiem co autorzy gry chcieli tu zaimplementować...styl pijanej małpy czy co :evil: ..załamka :evil: ....mam nadzieje ze to poprawią...poruszanie głównym bohaterem w tej grze przypomina chodzenie po dnie basenu z wodą w ołowianych butach...wszystko co robię jest jakies takie zamulone( i nie chodzi tu o speed gry czy o czułosc ustawień myszki...sprawdzałem)..po prostu tragedia .celowanie przy takiej zamułce , zmiana broni ..to nie to co w CoD..tam jak chciałem kucnąć,strzelić, wstać ..postac robiła to co nakazał jej gracz szybko i sprawnie..tutaj mam wrazenie ze postać żyje własnym zyciem .jesli tak będzie w pełnej wersji to katastrofa. :x .....czyli minusik ..a nawet MINUSIK :evil: DODATKOWE BAJERY :) wzywanie medyka, czy efekt ogłuszenia..itp ..całkiem fajnie zrobione ..w sumie nie ma się do czego przeczepić ...czyli plusik :) tyle powiem zobaczymy co nam pokaze full wersja Niewiem, ale wydaje mi sie, ze tego aspektu akurat nie poprawia bo tak samo bylo w MoH:AA :) A niestety nie wszystkim co podoba sie MoH podoba sie CoD ;) A fani MoH juz postawia kropke nad "i" zeby to sie niezmienilo :P Jak czytalem forum MoH:PA to jak czytalem niektore wypowiedzi to mozna powiedziec, ze to prawie grozby do programistow byly :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T9000 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dla wszystkich przerażonych *zasobożernością* dema MoH: PA mam pozytywną wiadomość. Demo jako takie, nie jest zoptymalizowane ani dopracowane pod kątem wydajności, tak więc wymagania demka będą rożnić się od wymagań sprzętowych pełnej wersji gry(w sensie pozytywnym). Docelowa kofiguracja mająca zapewnić komfortową rozgrykę znajduje się poniżej: Retail Recommended Requirements Windows XP, Windows Me, Windows 2000, Windows 98 1.5 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor 512 MB RAM ATI Radeon 8500 or Nvidia GeForce 3 with 64 MB video memory DirectX 8.0 compatible sound card Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T9000 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dla wszystkich przerażonych *zasobożernością* dema MoH: PA mam pozytywną wiadomość. Demo jako takie, nie jest zoptymalizowane ani dopracowane pod kątem wydajności, tak więc wymagania demka będą rożnić się od wymagań sprzętowych pełnej wersji gry(w sensie pozytywnym). Docelowa kofiguracja mająca zapewnić komfortową rozgrykę znajduje się poniżej: Retail Recommended Requirements Windows XP, Windows Me, Windows 2000, Windows 98 1.5 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor 512 MB RAM ATI Radeon 8500 or Nvidia GeForce 3 with 64 MB video memory DirectX 8.0 compatible sound card Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ta jasne juz to widze, teraz nie ma optymalizacji tylko sa "optymalizacje". pewnie bylo duzo narzekan ze strony graczy w kwestii wymagan wiec cos musieli napisac. dobra sciema nie jest zla :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 no coz zobaczymy ;) A moze rzeczywiscie to niema optymalizacji a ni nic :P wkoncu demo z jedna mapa wazy 530MB to jak w full wersji ma byc ich cos ponad 20 ;) To kilka plyt DvD by nie starczylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T9000 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nie no mysle ze drugie demo (chyba ma ich byc 3) bedzie juz mnie ciagnelo sprzet, beda musieli cos zrobic napewno z tym bo nikt im tego nie kupi , wiadomo nie kazdy ma kompa w stylu 3 ghz 6800 badz x800 i 1 gb ramu btw. sorry za dwa posty poprzednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ZATOICHI Ładnie żeśto opisał ,należy dodać jeszcze że mapa jest strasznie małą i ograniczona , w miejscu gdzie zaczynamy rozgrywkę jest jakieś 50 na 150 m przechodzimy prze barak i mamy lotnisko niestety też strasznie ograniczone nawet nie można było wejść na nasyp z którego japońce nas atakowali widać ograniczenia silnika Q3 , najbardziej przypadło mi do gustu owe rozmycie ( motion blur ) oraz efekt blasku słońca Co do zamulonego poruszania to chyba twórcy chieli oddać graczowi w przybliżeniu to jak ciężko było chodzic żołnierzowi obładowananemu dwudziestoma pięcioma kilogramami sprzętu pewniakiem nie było im zbyt łatwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Jak mozna zoptymalizowac gre przed premiera z 3 fps do 30 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Jak mozna zoptymalizowac gre przed premiera z 3 fps do 30 ?Magia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 nie ma czegos takiego jak magia jest tylko wciskanie ludziom kitu [w tym przypadku kitem jest optymalizacja] :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Na kompie z podpisu, tylko procesor 190x11 fpsy nie spadaja ponizej 40 @ 1024/768 + detale Medium, harware shaders 2.0 i decals.Oczywiscie na poczatku przez kilka sekund doczytuje sobie teksturki. Kilka screenshotow jak to wyglada. ;] www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo1.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo2.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo3.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo4.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo5.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo6.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo7.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo8.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo9.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo10.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo11.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo12.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo13.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo14.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo15.jpg www.leonek.neostrada.pl/mohpa_demo16.jpg Dosc duze bo nie chcialem tracic zbyt wiele na jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T9000 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 To demko wogole jest dziwne odnosze wrazenie ze zrobione "po szybkiemu"nie dosc ze zajmuje ponad 500mb to jeszcze nie ma zadnych opcji , chocby ustawic szybkosc myszki czy cos to do tego obciaza mocna kompa .Dzisiaj odpalilem sobie demko coda no i tam to jest demo naprawde nie przepadam za multi coda ale demo posiada wszystko no i grafika nie gorsza niz w tym mohpa.Mam nadzieje ze full wersja moze nastepne dema beda juz "zoptymalizowane" dla wiekszego grona graczy ktorzy nie maja wypasionego sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Nie wiem czym się zachwycać :P Grafa wcale nie taka ładna. Phi też mi coś.... I znów będzie idiotyczna nawalanina z apteczkami i strzelanie z thompsona do samolotów. LoL. Cod rulezz, (jeśli chodzi o realizm to do Ofp nic nie skacze :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 To demko wogole jest dziwne odnosze wrazenie ze zrobione "po szybkiemu"nie dosc ze zajmuje ponad 500mb to jeszcze nie ma zadnych opcji , chocby ustawic szybkosc myszki czy cos to do tego obciaza mocna kompa .Dzisiaj odpalilem sobie demko coda no i tam to jest demo naprawde nie przepadam za multi coda ale demo posiada wszystko no i grafika nie gorsza niz w tym mohpa.Mam nadzieje ze full wersja moze nastepne dema beda juz "zoptymalizowane" dla wiekszego grona graczy ktorzy nie maja wypasionego sprzetu. słabo się rozglądałeś kolego :roll: jak nacisniesz ESC podczas gry to masz opcje ..np ustawienie klawiatury czy szybkośc myszki własnie, a jesli chcesz zmienic rodzielczosc i detale to musisz odpalic grę z drugiej ikonki (Medal of Honor configuration Tool) , jesli 1 raz odpalasz grę to gra domyslnie odpala na początku ekran z ustawieniami ..potem już nie ale tą ikonka mozna go wywołać...czy już wszystko jasne? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 michalak :arrow: WTF u mnie śmiga jak szalona... Odpaliłem gierke w bardzo wysokich ustawieniach, wszystko na high i rozdzielczosć 1280x1024(mój monitor LCD ma taką optymalną rozdzielczość) i gierka się cieła. Odpaliłem tak samo tyle, że w 1024x768 i jest OK, od czasu do czas coś się przytnie jak czyta z dysku, bo 512MB ramu juz nie wystarcza(sic!). Mam nadzieje, że poprawią wersję finalną, albo będzie trzeba niedługo zainwestować w 1GB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 No niewiem, SLW i FF to nie sa slabe klany a jak jeszcze gralem to kazdy biegl przed siebie zucal granat i wygladalo to jak zawody, kto szybciej dobiegnie do bomby :( Skoro grales z FF to musialo byc baaaardzo dawno temu, jeszcze w zeszlym roku? :> Wtedy ta gra raczkowala wiec czego oczekiwales? :o Pozatym AFAIK w FF grali glownie gracze MOHAA... a CoD'a traktowali raczej rozrywkowo skoro przygoda tego klanu z ta gra byla krótka... Aż do dziś gdy dywizja CoD zostala reaktywowana, ale w zupelnie innym skladzie 8) Tyle, ze to temat na inną bajkę. :P Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 No niewiem, SLW i FF to nie sa slabe klany a jak jeszcze gralem to kazdy biegl przed siebie zucal granat i wygladalo to jak zawody, kto szybciej dobiegnie do bomby :( Skoro grales z FF to musialo byc baaaardzo dawno temu, jeszcze w zeszlym roku? :> Wtedy ta gra raczkowala wiec czego oczekiwales? :o Pozatym AFAIK w FF grali glownie gracze MOHAA... a CoD'a traktowali raczej rozrywkowo skoro przygoda tego klanu z ta gra byla krótka... Aż do dziś gdy dywizja CoD zostala reaktywowana, ale w zupelnie innym skladzie 8) Tyle, ze to temat na inną bajkę. :P Pozdro. Eno wiesz ;) Jak ja walczylem w CoDa jakies 3 miechy to juz tam byli gracze z ET i oni naprawde niezle grali ;) Ale niestety jakos dywizja -=[YaKuZy]=- sie w codzie nie przyjela, powiedzial ze z tempakami grac nie bede co myslec nie umieja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Czepiacie sie? Śmiem twierdzić, że demko chodzi całkiem, całkiem. Kto grał w pierwszą wersję pogra i w to. mnie leży i kupie pełną wersję, Wam tez radzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Mi sie tez bardzo podoba i jestem tego samego zdania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 http://www.forumplanet.com/PlanetMedalOfHo...630&tid=1475232 - nowe pukawki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 http://buziak.neostrada.pl/shot0000.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0001.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0002.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0003.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0004.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0005.jpg http://buziak.neostrada.pl/shot0006.jpg A tutaj pare screenow z innej beczki ;) Kto zgadnie jak dosiadlem to dzialok i ten karabinek :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Na jakich ty detalach grasz bo to strasznie kiczowato wyglada 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja gram na medium ;) Niedlugo dam takie same screeny ale na High jak grafe zmienie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Wystarczy tekstury dac na medium, a modele na High i juz jest i ladnie i plynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bgszef Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ja nie moge cos tego demka zainstalowac :( qfa przeszlo 500 mb sciagania i lipa... moze ktos bedzie wiedzial o co lata: An error (-5003 : 0x5) has occured while running setup. Please make sure you have finnished any previous setup and closed other applications. Z gory dzieki ! Peace.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bgszef Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ja nie moge cos tego demka zainstalowac :( qfa przeszlo 500 mb sciagania i lipa... moze ktos bedzie wiedzial o co lata: An error (-5003 : 0x5) has occured while running setup. Please make sure you have finnished any previous setup and closed other applications. Z gory dzieki ! Peace.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Wystarczy tekstury dac na medium, a modele na High i juz jest i ladnie i plynnie. a z poziomu konsoli da sie to ustawic ?? Jesli tak to Kaeres byl bym wdzieczny za komende :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Masz to w opcjach zanim jeszcze uruchomisz gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...