julas Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 mam router na openbsd, zamierzam wymienic w nim dysk na wiekszy (teraz mam 2,5gb) router jest na pentium200 z plyta intel vx, plyta ta ma ograniczenie pojemnosci dysku do 8,4gb a planuje dokupic 20gb. i tu pojawia sie moje pytanie: wiem ze w windowsach mozliwe jest obejscie tego ograniczenia dzielac dysk na mniejsze partycje (<8,4gb) np na innym kompie. czy taki myk przejdzie na na unix'ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Wydaje mi się, że bezproblemowo powinien obsłużyć większy dysk o ile boot jest w przedziale do 8GB. Po bootowaniu bios nie jest używany. Oczywiście to tylko moje podejżenia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Grunt, zeby wykryl dysk i umial sie z patrycji jakiejs poczatkowej zbootowac. Potem bedzie juz tylko z gorki, jak zauwaza Paranoik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Hymm wiem, że temat nienajnowszy ale mam podobne pytanie. :wink: Mam serwerek na p200 [ jakiś compaq ] na linux'ie [ slackware 9.1 ], nie wiem za bardzo jakie płyta ma ograniczenie pojemności dysku [ pewnie 8,4GB ], ale chce wrzucić 80GB jako drugi dysk (na same dane). Chce dokupić kontroler, żebym miał UDMA'e. Myślicie, że nie będzie problemów ? [ btw a bez kontrolera ma to szanse odpalić ? ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 A po co ci nasze gdybania/przypuszczenia czy bedzie chodzic czy nie. Pozycz od kogos dysk i prawdz sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Tak, a ciekawe kto mi pożyczy pusty dysk 80gb + ewentualnie kontroler ... Ale może ktoś na forum z takim problemem sie spotkał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Nie dobijaj mnie - ales ty biedny, dysku nie mozesz sobie zalatwic. I po co ci pusty od razu? (pytanie retoryczne:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Nie dobijaj mnie - ales ty biedny, dysku nie mozesz sobie zalatwic. I po co ci pusty od razu? (pytanie retoryczne:))Nie wiem teraz czy sobie żartujesz czy nie ... Jak sie okaże że jest limit no to dane na dysku moga się uszkodzić (żeby brzydko nie mówic) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jak sie okaże że jest limit no to dane na dysku moga się uszkodzić (żeby brzydko nie mówic) ... nie wydaje mnie sie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jak sie okaże że jest limit no to dane na dysku moga się uszkodzić (żeby brzydko nie mówic) ... nie wydaje mnie sie.... Ja tam wole nie ryzykować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jak sie okaże że jest limit no to dane na dysku moga się uszkodzić (żeby brzydko nie mówic) ...W jaki sposob :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...