Skocz do zawartości
wilczek

Automat stopu w skodzie fabii ??

Rekomendowane odpowiedzi

eee wiecie moze gdzie znalezc jakies materialy na temat umiejscowienia automatu stopu w skodzie fabii ?? chodzi mi o to ze sie zacina i trzeba by bylo go wymienic czy przesmarowac ale problem w tym ze nie nie mam podecia jak sie do niego dostac :/

na google szukalem ale po godzinie wpisywania roznych pierdul jush mnie mnie normlanie bierze cos :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee wiecie moze gdzie znalezc jakies materialy na temat umiejscowienia automatu stopu w skodzie fabii ?? chodzi mi o to ze sie zacina i trzeba by bylo go wymienic czy przesmarowac ale problem w tym ze nie nie mam podecia jak sie do niego dostac :/

na google szukalem ale po godzinie wpisywania roznych pierdul jush mnie mnie normlanie bierze cos  :evil:

Mi się niedawno zjebnął na wyjeździe.

W servisie Skody wzięli mi za wymiane równe 50 zł

Jest gdzieś w okolicach "pedała" hamulca, to taki mały okręgły dinkswielkości (około) pompki spryskiwaczy :)

Jak wrócę z zakupów to podam Ci symbole na nim, mam go jeszcze w bagażniku :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z reguły czujnik stopu to wyłącznik krańcowy (w zależności od auta: "normalnie zamkniety" bądź "normalnie otwarty"). Jest umiejscowiony (tak jak napisał reed)w okolicy ściany grodziowej kabiny przy pedale hamulca (nad bądź pod nim) .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już cornholio napisał, to krańcówka:

Wygląda tak:

Dołączona grafika

Na pudełku były takie namiary:

Cislo dilu:

1J0945511D

Nazev dilu:

SPINAC 600

Na samym automacie jest wygrawerowane:

1J0 945 511C

19322000

30.07.01

04446

FKO

PBTP-GF30

To wszystko, ale czy opłaci Ci się pitolić z tym, jeżeli ASO bierze 50 zł za część i wymianę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi