Skocz do zawartości
Smol__ar

Monitor do zasilacza! Czy da rade przrobic do kontaktu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do dobrych elektrykow i eletronikow... :)

Posaidam monitor krory podlanczam pod zasilacz komputerowy a nie do kontaktu ;D i czy da sie przerobic tak zebym go podlanczal pod kontakt a nie pod zasilacz ??

Czy tylko wystaczy obciac obecna koncowke i dorobic wtyczke z uziemieniem czy trzeba zrobic cos wiecej ???

Pozdrawiem i goru dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn...

W taj chwili monitor podlanczam do zasilacza komputerowego i chcalame przerobic tak ze zamiast do zasilacza podlanczal bym do kontaktu...

ylko kwestja czy nic sie niesstnie z monitorem (niespali sie czy cus ...) ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn...

W taj chwili monitor podlanczam do zasilacza komputerowego i chcalame przerobic tak ze zamiast do zasilacza podlanczal bym do kontaktu...

ylko kwestja czy  nic sie niesstnie z monitorem (niespali sie czy cus ...) ?? :)

A co może się stać. Przecież to ten sam prąd :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup ziom wtyczke za 3 zlote czy iles...

... i podlacz ja zamiast tej od monit <-> zasilacz.

Potem podlacz ja do gniazdka dwa-trzy-zero Volt i patrz jak ladnie monitor bryka uwolniony od jarzma zasilacza :D

Dzi: moze troche drozsza, bo w takiej za 3 zeta. moga byc nie za ciekawe przewody i moze sie grzac nieco (jak mojej starszej przedluzacz przy zelazku :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos namieszaliscie ...

kup po prostu taki kabel jak idzie od kontaktu do zasilacza , i podlacz go pod wtyczke od monitora

Albo taki jak do drukarki albo jakikolwiek (wszystkie zasilania sa takie same). Co to za problem w ogole jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za rade wlasnie zakupilem wtyczke z uziemieniem za 3.99zł  :P ucialem  koncowke w kablu do monitora i zarobilem ladnie kabelki w wtyczce i dziala  good :)

Dzieki i pozdrwaiem... (uwazam temat za mamkniety)

No nie no szczyt... Naprawdę... To nic że wystarczyło tą wtyczkę kabla za 3.99 z trzema dziurami wsadzić w gniazdo kabla od monitora, a drugą wtyczkę z fajnymi dwoma bolcami wsadzić do kontaktu do ściany... Lepiej poucinać, powiązać i cierpliwie czekać na zwarcie... lol...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi