TanneR Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Posiadam dysk Seagate U5 40GB ATA100 5400 RPM ST340823A, no i mam problem kiedy podłączyłem go na mojej płycie głównej do zwykłego kontrolera a nie do Pomise-a podczas wyłączania systemu lekko "stuknie" coś w środku dysku. :( Co to może być czy może ktoś miał podobny problem ??? A cha kiedy był podłączony do kontrolera Promise do którego dałem inne sterowniki niż dostarczone na płycie (czyli nowsze) sytuacja była identyczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Najprawdopodobnie niepotrzebnie sie martwisz po wlaczeniu glowica w ten sposob wyskakuje z pozycji "zaparkowanej". Moja barracuda tez lekko stuka, a samsung to juz nie wspomne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Moj caviar tez tak stukal i chodzil. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ja mam teraz w drugim kompie maxtorka d740x a w trzecim wd 8,4 i tez tak stukają ale szczerze mówią nie spotkałem sie z ty przy Seagateach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 mój Segate piszczy jeszcze przy wyłączaniu , ale już nie długo - mam odpowiedni update , który to zmieni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ja mam w swoim kompie BIII i tez piszczął na początku ale cos sie chyba wyrobiło i juz jest cicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 To ja chyba mam jakiś dobry egzemplarz BIV :) wszystkim piszczy, zgrzyta a mi nic, zero problemów. :D Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 To ja chyba mam jakiś dobry egzemplarz BIV :) wszystkim piszczy, zgrzyta a mi nic, zero problemów. :D Pozdrawiam. A kto powiedzial ze komus zgrzyta, piszczy etc Barracuda IV ???? ten dysk jest bezglosny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 No do puki nie stuka przy starcie (bardzo przeciągle) to nie ma problemu. Więc się nie zamartwiaj że ci dysk pada. Jak bedzie to miał zrobić to nie będzie cie ostrzegał wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 To ja chyba mam jakiś dobry egzemplarz BIV :) wszystkim piszczy, zgrzyta a mi nic, zero problemów. :D Pozdrawiam. A kto powiedzial ze komus zgrzyta, piszczy etc Barracuda IV ???? ten dysk jest bezglosny. To był żart z tym zgrzytaniem, choć niektórzy narzekają na jakieś piski. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...